Kissakuumetta

Pidempään blogiani seuranneet ehkä muistavat tämän postaukseni kissoista. Kisuleista, joiden kanssa asuimme reilu vuosi sitten putkiremontin ajan (4 kk) ja joihin sen myötä niin kovasti rakastuin. Jos tarinani siitä miten minusta tuli ihan vahingossa ”hullu kissanainen” kiinnostaa, kannattaa juttu linkata auki. :) Jos taas inhoat kaikkea kissoihin liittyvää, kannattaa tämäkin postaus skipata.

IMG_9057-2

Kissa ovat kyllä ihmeellisiä otuksia. Valloittavia, hurmaavia ja persoonallisia. Osaan heistä voi olla hieman hankala alun alkujaan tutustua mutta siinä kohtaa, kun heidän sydämensä valloittaa niin se on menoa se.

Pidän kaikista maailman kisuista todella paljon, mutta toki näihin kahteen palleroon sitä omaa jollain tapaa ihan erityisen suhteen. Se, että tuntee nuo otukset niin hyvin ja tietää heidän tapansa on jollain tavalla kuitenkin eri, kuin ventovieraiden kissojen kanssa. Ehkä varsinkin minulle, kun en ole mikään kaikkien kissojen kissakuiskaaja vaan tämä kaksikko on elämäni ensimmäinen kissapari, johon olen kunnolla tutustunut ja kiintynyt.

IMG_8995-001

Kaksikko on tosiaan yhden parhaimmista ystävistäni ja heitä näenkin edelleen mukavan usein. Tai oikeastaan aina, kun vaan niikseen tahdon. Nyt olen kissojen ”babysitterina” muutaman viikon ajan ja siksipä intouduin heitä eilisellä vierailulla hieman kuvailemaan.

Vaikka sinne ruudun taakse tämä kaksikko näyttää varmasti tavalliselta kissakaksikolta, itselleni he ovat jotain muuta. Toinen maailman kiltein, hyväsydämisin, suuri tassuisin ja kovin herra pörisemään. Toinen taas vähän oikukkaampi neiti erikoisine ihmismäisine tapoineen. Kaksi täysin erilaista persoonaa, mutta molemmat omalla tavallaan niin ihania. Oikeita rakkauspakkauksia!

IMG_9034

Olen todella pitkään miettinyt oman kissan hankkimista. Itseasiassa siitä lähtien, kun näistä kahdesta jouduin luopumaan. Elämääni jäi kissan kokoinen aukko. Olen seurannut Hesyn jne. järjestöjen ilmoituksia ja koittanut bongailla itselleni sopivaa yksilöä. Pari kertaa sellainen on vastaan tullutkin, mutta lopulta kisu on ollut varattu tai mennyt lähestulkoon samantien. Haluaisin ottaa kissan siis turvakodista tai vastaavasta paikasta. Kodittomia kissoja on niin paljon, että tuntuisi hyvin epäreilulta ottaa kissa muualta.

Todella moni kissa kuitenkin luovutetaan toisen kissan kanssa. Itse en voisi yksiööni kahta kisua asuttaa, joten homma tyssää usein jo siihen. Monesti olen myös miettinyt, että pystyisinkö loppupeleissä edes ottamaan vaan yhtä kissaa? Heille on kuitenkin niin paljon seuraa toisistaan, että en tiedä kykenisinkö hyvällä omalla tunnolla koskaan kotoani poistumaan? Siinä siis muutama syy jonka vuoksi en vielä omaa kissaa omista. Tahdon miettiä asian tarkkaan, koska tiedän kiintyväni todella helposti. Jos otan eläimen, silloin otan siitä samanlaisen vastuun kuin vaikka lapsesta. Ja loppupeleissä, ehkä kuitenkin ottaisin mieluummin lemmikin/lemmikkejä toisen ihmisen kanssa.

IMG_9018

Loppuun vielä muutama seikka joista voi päätellä, että olen aika hullu kissanainen…

 • Aloitan lähestulkoon poikkeuksetta päiväni selailemalla Instagramista kissavideoita. Sen sijaan, että minulle ehdoteltaisiin IG:n kautta jotain treeni/kauneusjuttuja, on wallini täynnä erilaisia kissakuvia ja niitä videoita. Noista tulee vaan niin hyvälle mielelle! Parasta on jakaa näitä videoita ihmisille, jotka ymmärtävät tätä hulluutta. :)
 • Kotoani löytyy kissatyyny! Sain sen aikanaan Sakulta ja on muuten aivan ihana. Vaan kissanaiset ymmärtävät tuollaisen päälle. Myös erilainen kissarekvisiitta on tervetullutta kotiini. <3
 • Linkkaan kaikki erilaiset kissajutut Iltalehdestä jne. auki. Jos siinä mainitaan vaan sana kissa, niin onhan se nyt pakko kurkata!
 • Huomaan aina kissat missä ikinä kuljenkin. Olin sitten Suomessa tai matkoilla. Täällä vapaita kissoja harvemmin näkee, mutta reissussa menen niitä aina ihastelemaan ja kuvailemaan. Koskea en uskalla, sillä monet levittävät kulkutauteja mutta lirkutella saa aina.
 • Puhun kissoille kuin vauvoille, lirkutellen ja söpöstellen. En tiedä mitä he ovat siitä mieltä, mutta jostain syystä kaikelle söpölle tekee aina niin. Hih.
 • Voin puhua kisuista vaikka kuinka paljon. Siis ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät niiden päälle. Muita en viitsi ihan hirveästi aiheella rasittaa, sillä tiedän ettei ihan jokainen kissoista pidä. Itse olen nykyään taas ehdottomasti enemmän kissan kuin koiran kannalla!

IMG_9043-001

Tulipas taas kerran paljon tekstiä kissoista. Itseasiassa voisin kirjoittaa noista söpöläisistä varmaan vaikka kuinka pitkästi. ;)

Mites löytyykö lukijoideni joukosta edelleen joitain kissaihmisiä? Viimeksi aika moni kertoi omista kisuistaan ja niistä oli kiva lueskella. 

On my way

16 vastausta artikkeliin “Kissakuumetta”

 1. Täältä löytyy hullu kissanainen! Tällä hetkellä on 3 kissaa kaksiossa :D Hyvin ollaan mahduttu. Luojan kiitos minulla on ymmärtäväinen poikaystävä jonka kanssa jaetaan tämä kissoihin kohdistuva rakkaus. Haaveena minulla on ollut jo lapsesta pitäen perustaa kissojen turvakoti, jossa olisi kaikki kodittomat kissat. Kyllä toki rakastan kaikkia eläimiä, mutta kissat ovat vieneet isomman osan sydämestä :) Olen varmaan perinyt äidiltäni tämän kissoihin kohdistuvan hulluuden. Muistan kun meillä oli parhaimmillaan 5 kissaa ja yhdellä niistä pentuja vielä. Raahasin lapsena aina kaikki kulkukissat meille kotiin siinä toivossa, että pelastan ne karulta maailmalta. Jotkut niistä oli pari viikkoakin meillä kunnes varmasti löysivät tiensä takaisin kotiin :) Mutta joo kissat ovat ihania<3 Toki vastuu on ihan yhtä iso kuin muissakin eläimissä tai lapsissa. Eli jos itse elää vaudikasta elämää niin silloin ei kannata vielä ottaa lemmikikseen kissaa, koska kyllä nekin kaipaavat seuraa ja huomiota, vaikka muut sanoisivat mitä. En voi lähteä matkalle, jos en saa perheestäni ketään hoitamaan kissojani ja sen olen hyväksynyt. Ikinä en vaihtaisi matkoja omiin rakkaisiin kissoihin<3 Nyt kuulostan niin fanaattiselta, että parempi lopettaa :D

  Ps. Minunkin IG ehdottaa aina kissakuvia ;)

  • Tuo on ihan parasta jos mieskin on kisutyyppiä. Itse en varmaan voisi edes olla ihmisen kanssa joka esimerkiksi inhoaisi eläimiä tai suhtautuisi niihin negatiivisesti. Ja sun lapsuus kuulostaa ihanalta!! Meillä on ollut aina koiria, joten tavallaan kyllä se rakkaus eläimiin on kotoa lähtenyt mutta muuttanut nyt vaan sitten muotoaan koirista kisuihin. :D

   Hahah, no mutta onneksi sinulla on läheisiä jotka heitä voivat hoitaa. Sehän on vähän kuin vauvat jättäisi ventovieraan huostaan jos ei ole tuttua hoitajaa.

 2. Voi miten söpöjä! ja tosi kivoja kuvia olet niistä saanut :) Rakastan kissoja, joten allekirjoitan jokaisen kohdan! Mulla kans instagram kissavideoita täynnä, ne on niin höpsöjä:)

  • Eikö olekin. :) Hahah, kunnon kissanaiset siis. :)

 3. Ehdottomasti ota kissa tai kaksi, saat elinikäisen ystävän ja ikinä ei ole kotona yksinäistä :) On kiva kun on aina joku kotona odottamassa kun palaa töistä, kissa on vähään tyytyväinen kunhan pystyy tarjoamaan sille paljon rakkautta ja huolenpitoa :) Parasta aktiviteettia kissalle sisällä on, jos se saa seurata ikkunasta elämää kiipeilypuustaan. Omat kissani nukkuvat tyytyväisinä kiipelypuussa omissa pusseissaan ja tykkäävät ikkunasta seurata elämää tuntitolkulla. Aikoinaan meinasin ottaa yhden kissan, mutta sitten olikin samasta paikasta saatavilla kissasisarukset ja päätin ottaa ne molemmat. Ja päivääkään en ole kyllä katunut, siinä ne kaksi kissaa menevät yhtälailla kuin yksikin! Niistä on niin paljon iloa ja seuraa toisilleen! On helpompi jättää ne kahdestaan kotiin työpäivän ajaksi, ei tule huono omatunto jättää toista yksin.. On myös monin verroin hauskempaa seurata niiden leikkejä ja painimista, yhdellä kissalla on tylsempää.. Kissat tyytyvät kyllä pieneenkin reviiriin, kunhan on virikkeitä. Itsekin elin yhdessä vaiheessa kissojen kanssa 40 neliön yksiössä ja hyvin riitti tila!

  • Juuri tuota olen miettinyt, ei ehkä yhtä ilman kahta. Nimenomaan kissojen parasta ajatellen. :) Minun yksiöni on 24 neliötä, joten olen aika varma ettei täällä kaksi kisukkaa viihtyisi. Tai se ei ainakaan olisi niille hyvästä.

   Tällä hetkellä olen onnellinen, että minulla on nuo ystävän kissat joihin voin aina välillä purkaa sitä pahinta kisukaipuuta! Lisäksi ne ovat jollain tasoa kuin omia, koska niiden kanssa on niin paljon aikaa viettänyt. :)

  • Toisaalta juuri noin pienessä asunnossa kahdesta kissasta olisi seuraa toisilleen. Jos kissat tulevat hyvin juttuun niin en näe mitenkään huonona sitä että kaksi kissaa elää noin pienessä asunnossa. Sitten jos kisut eivät tulisi yhtään toimeen niin sitten voisi olla kissoille ahdistavaa kun joutuu koko ajan kattelemaan toista. :D
   Mutta jokainen kissa on erilainen. Minä olen vähän sitä mieltä silti, että kisu tykkää kun on kaveri samaa lajia, varsinkin nuoret kissat varmasti tykkäävät kisukaverista jonka kanssa saa touhuta :). Mutta tosiaan, jokainen kissa on erilainen ja varmasti on niitäkin jotka eivät välitä toisista kissoista yhtään.

  • Hmm. Jotenkin ajattelen, että ne tarvisivat enemmän tilaa. Toki varmasti hätätapauksessa yksiössäkin kissat menee (tiedän ihmisiä joilla onkin) mutta tosiaan elämäkin heittelee niin joskushan sitä saattaa joutua siirtymään vaikka kaksiosta yksiöön kissojen kanssa. Silloin tavallaan ymmärrän… Mutta jos lähtökohtaisesti tilanne on se, että ottaa kaksi kissaa pieneen yksiöön niin vähän mietityttää.

   Kaksi on niin parasta, koska ovat seuraa toisilleen. <3

 4. Hupsu kissanainen ilmoittautuu! Tykkään, tykkään kissoista aivan todella paljon. Itsellä ei ole kissaa, tyttärellä on, ja kun hän on jossain yökylässä, mä käyn hoitamassa (siis juttelemassa ja paijaamassa) hänen kissaansa. Ja kissat ovat älykkäitä, leikkisiä ja kiintyvät omistajaansa aivan täydellisesti. Meillä käy joskus naapurin kissa, ihanaa!
  Ja suosittelen kahta kissaa, samanaikaisesti. Ovat pienestä pitäen olleet yhdessä, ja sopivat siten keskenään, kuin jos myöhemmin yrittää ottaa kaverin aikuiselle kissalle (kokemusta on). Onnea kissamarkkinoille!

  • Hahah kiitos. :) Joo tää kissahulluus on kyllä yksi hulluuden muoto. :D Tuollaiset hoitokisutkin ovat ihania vaikka ei omaa olisikaan. :)

 5. Jos otat kissoja niin kannattaa ottaa niille vakuutus eläinlääkärikuluja varten. Meillä on kasvattajalta otettu rotukissa ja saimme tältä ihanalta ihmiseltä todella hyvät neuvot kissan hoitoon, mutta vakuutukset eivät tulleet puheeksi, eikä itse tajuttu sellaista hankkia. Noh, kisuraukkaamme sai eräänä viikonloppuna (=päivystyslisä, viikonloppulisä) kamalan suolistotulehduksen ja sitä piti sitten tutkia todella monilla eri tutkimuksilla ja testeillä, onneksi saatiin helpottava antibiootti ja rakas kisu parani. Kontrollikokeet viikon päästä. Koko rumba maksoi yli 600 euroa. Onneksi meillä oli varaa siihen kaikkeen. Joka käänteessä kysyttiin ”…ja oliko vakuutusta?” No ei perhana, ei ollu. Maksaisin kaikki rahani ja antaisin vaikka henkeni meidän kissan puolesta, mutta totta kai sitä maksaisi mieluummin vähän kuin paljon.

  Ja ihanaa että aiot ottaa löytökissan <3<3<3 Itsekin olisin halunnu meille sellaisen, mutta mies meni ihastumaan kissanäyttelyssä bengaleihin, ja sellainen meille sitten hankittiin. Nyt tietysti en vaihtaisi rakasta, ihanaa, hullua bengaliamme mihinkään maailmassa, mutta jos hänelle otetaan joskus kaveri, se on sitten rescue-kissa:)

  • Hyvä vinkki, kiitos!

   Nojoo, mielestäni ajatus noiden löytökisujen takana on niin kultainen. <3 Tottakai niillä saattaa sitten olla omia ongelmia. Hesyllä ainakin useimpien kohdalla lukee, että ujo tai arastelee. Montaa on ehkä kaltoinkohdeltu ja siksi sitten luottamuksen takaisin saaminen vie aikaa. Niitä olen siis ainoastaan katsellut. :)

 6. Mun mielestä on ihan kauheeta ottaa kissa jos asuu yksiössä. En ikinä tekis niin. Kissa on kuitenkin eläin joka tykkää saalistaa ja sen luonto on olla ulkona. Kissa elääkin vähemmän jos se on sisäkissana neljän seinän sisällä pienessä yksiössä. Se masentuu. Mut tää on vaan mun mielipide ja toki liittyy myös siihen että mun kissa on ollu ulkokissana aina mun vanhempien luona. Vaikka kuinka haluisin niin tiedän etten ikinä vois ottaa sitä kerrostaloyksiöön.

  • Niin, no tavallaan samaa mieltä kanssasi. Mutta toisaalta osahan on ihan sisäkissoja, eli tykkää elää sisätiloissa. Mutta yksiö on kyllä vähän kyseenalainen… Se on yksi syy siihen miksi minulla ei jo kisua ole. :)

 7. Sisäkissakin voi olla onnellinen mutta silloin on panostettava virikkeellistämiseen jotta vältytään ongelmilta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta