Kissakuumetta

Pidempään blogiani seuranneet ehkä muistavat tämän postaukseni kissoista. Kisuleista, joiden kanssa asuimme reilu vuosi sitten putkiremontin ajan (4 kk) ja joihin sen myötä niin kovasti rakastuin. Jos tarinani siitä miten minusta tuli ihan vahingossa ”hullu kissanainen” kiinnostaa, kannattaa juttu linkata auki. 🙂 Jos taas inhoat kaikkea kissoihin liittyvää, kannattaa tämäkin postaus skipata.

IMG_9057-2

Kissa ovat kyllä ihmeellisiä otuksia. Valloittavia, hurmaavia ja persoonallisia. Osaan heistä voi olla hieman hankala alun alkujaan tutustua mutta siinä kohtaa, kun heidän sydämensä valloittaa niin se on menoa se.

Pidän kaikista maailman kisuista todella paljon, mutta toki näihin kahteen palleroon sitä omaa jollain tapaa ihan erityisen suhteen. Se, että tuntee nuo otukset niin hyvin ja tietää heidän tapansa on jollain tavalla kuitenkin eri, kuin ventovieraiden kissojen kanssa. Ehkä varsinkin minulle, kun en ole mikään kaikkien kissojen kissakuiskaaja vaan tämä kaksikko on elämäni ensimmäinen kissapari, johon olen kunnolla tutustunut ja kiintynyt.

IMG_8995-001

Kaksikko on tosiaan yhden parhaimmista ystävistäni ja heitä näenkin edelleen mukavan usein. Tai oikeastaan aina, kun vaan niikseen tahdon. Nyt olen kissojen ”babysitterina” muutaman viikon ajan ja siksipä intouduin heitä eilisellä vierailulla hieman kuvailemaan.

Vaikka sinne ruudun taakse tämä kaksikko näyttää varmasti tavalliselta kissakaksikolta, itselleni he ovat jotain muuta. Toinen maailman kiltein, hyväsydämisin, suuri tassuisin ja kovin herra pörisemään. Toinen taas vähän oikukkaampi neiti erikoisine ihmismäisine tapoineen. Kaksi täysin erilaista persoonaa, mutta molemmat omalla tavallaan niin ihania. Oikeita rakkauspakkauksia!

IMG_9034

Olen todella pitkään miettinyt oman kissan hankkimista. Itseasiassa siitä lähtien, kun näistä kahdesta jouduin luopumaan. Elämääni jäi kissan kokoinen aukko. Olen seurannut Hesyn jne. järjestöjen ilmoituksia ja koittanut bongailla itselleni sopivaa yksilöä. Pari kertaa sellainen on vastaan tullutkin, mutta lopulta kisu on ollut varattu tai mennyt lähestulkoon samantien. Haluaisin ottaa kissan siis turvakodista tai vastaavasta paikasta. Kodittomia kissoja on niin paljon, että tuntuisi hyvin epäreilulta ottaa kissa muualta.

Todella moni kissa kuitenkin luovutetaan toisen kissan kanssa. Itse en voisi yksiööni kahta kisua asuttaa, joten homma tyssää usein jo siihen. Monesti olen myös miettinyt, että pystyisinkö loppupeleissä edes ottamaan vaan yhtä kissaa? Heille on kuitenkin niin paljon seuraa toisistaan, että en tiedä kykenisinkö hyvällä omalla tunnolla koskaan kotoani poistumaan? Siinä siis muutama syy jonka vuoksi en vielä omaa kissaa omista. Tahdon miettiä asian tarkkaan, koska tiedän kiintyväni todella helposti. Jos otan eläimen, silloin otan siitä samanlaisen vastuun kuin vaikka lapsesta. Ja loppupeleissä, ehkä kuitenkin ottaisin mieluummin lemmikin/lemmikkejä toisen ihmisen kanssa.

IMG_9018

Loppuun vielä muutama seikka joista voi päätellä, että olen aika hullu kissanainen…

  • Aloitan lähestulkoon poikkeuksetta päiväni selailemalla Instagramista kissavideoita. Sen sijaan, että minulle ehdoteltaisiin IG:n kautta jotain treeni/kauneusjuttuja, on wallini täynnä erilaisia kissakuvia ja niitä videoita. Noista tulee vaan niin hyvälle mielelle! Parasta on jakaa näitä videoita ihmisille, jotka ymmärtävät tätä hulluutta. 🙂
  • Kotoani löytyy kissatyyny! Sain sen aikanaan Sakulta ja on muuten aivan ihana. Vaan kissanaiset ymmärtävät tuollaisen päälle. Myös erilainen kissarekvisiitta on tervetullutta kotiini. <3
  • Linkkaan kaikki erilaiset kissajutut Iltalehdestä jne. auki. Jos siinä mainitaan vaan sana kissa, niin onhan se nyt pakko kurkata!
  • Huomaan aina kissat missä ikinä kuljenkin. Olin sitten Suomessa tai matkoilla. Täällä vapaita kissoja harvemmin näkee, mutta reissussa menen niitä aina ihastelemaan ja kuvailemaan. Koskea en uskalla, sillä monet levittävät kulkutauteja mutta lirkutella saa aina.
  • Puhun kissoille kuin vauvoille, lirkutellen ja söpöstellen. En tiedä mitä he ovat siitä mieltä, mutta jostain syystä kaikelle söpölle tekee aina niin. Hih.
  • Voin puhua kisuista vaikka kuinka paljon. Siis ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät niiden päälle. Muita en viitsi ihan hirveästi aiheella rasittaa, sillä tiedän ettei ihan jokainen kissoista pidä. Itse olen nykyään taas ehdottomasti enemmän kissan kuin koiran kannalla!

IMG_9043-001

Tulipas taas kerran paljon tekstiä kissoista. Itseasiassa voisin kirjoittaa noista söpöläisistä varmaan vaikka kuinka pitkästi. 😉

Mites löytyykö lukijoideni joukosta edelleen joitain kissaihmisiä? Viimeksi aika moni kertoi omista kisuistaan ja niistä oli kiva lueskella. 

Kommentit (16)
  1. Sisäkissakin voi olla onnellinen mutta silloin on panostettava virikkeellistämiseen jotta vältytään ongelmilta 🙂

  2. Mun mielestä on ihan kauheeta ottaa kissa jos asuu yksiössä. En ikinä tekis niin. Kissa on kuitenkin eläin joka tykkää saalistaa ja sen luonto on olla ulkona. Kissa elääkin vähemmän jos se on sisäkissana neljän seinän sisällä pienessä yksiössä. Se masentuu. Mut tää on vaan mun mielipide ja toki liittyy myös siihen että mun kissa on ollu ulkokissana aina mun vanhempien luona. Vaikka kuinka haluisin niin tiedän etten ikinä vois ottaa sitä kerrostaloyksiöön.

    1. Niin, no tavallaan samaa mieltä kanssasi. Mutta toisaalta osahan on ihan sisäkissoja, eli tykkää elää sisätiloissa. Mutta yksiö on kyllä vähän kyseenalainen… Se on yksi syy siihen miksi minulla ei jo kisua ole. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *