Tämän päivän lounas

Sen lisäksi, että suosin ruokavaliossani smoothie- ja puuro ”bowleja”, ihan yksi lempparini on lunch/salad bowl (miten kukin näitä nyt ikinä haluaakaan kutsua). Nämä erilaiset kulhoruoat ovat olleet hitti jo jonkun aikaa ja pakko sanoa, että minä pidän näistä kyllä kovasti! Lautasellisesta voi tehdä täysin kasvipohjaisen tai lisätä joukkoon vaikka lohta kvinoan kera. Kaikki keinot on sallittuja, sillä tarkoitus on nimenomaan tehdä kulhoruoka josta sinä nautit!

IMG_0309

Miten tällainen kulho sitten eroaa esimerkiksi tavallisesta salaatista? Ideahan on ensinnäkin siinä, että eri ruoka-aineita ei sekoitella keskenään kuten salaatissa tehdään. Halutessaan lautasellisen pohjalle voi tehdä ns. salaattipedin, mutta sekään ei ole pakollinen. Tarkoitus on kasata kulhoon mahdollisimman montaa eri aineosaa ja mieluiten tietysti mahdollisimman terveellisiä sellaisia.

Ainesten ei myöskään välttämättä tarvitse mätsätä keskenään, koska niitä ei sekoitella. Hieman makeaa, suolaista, kirpeää, ehkä jotain hyvää paksua kastiketta/dippiä (hummus, tsatsiki…) jne. Voit tosiaan miksailla mitä ikinä sinun mieli tekeekään ja mitä sieltä jääkaapista nyt sattuu löytymäänkään! Kulhoruoka ei tunne rajoja ja sen tekemiseen saakin käyttää jopa hullua luovuutta.

IMG_0293

Itse kokosin kulhoni tänään useista eri raaka-aineista ja ajattelinkin jakaa reseptini teille. Ja oli muuten täyttävä annos, vaikka sitä ei ollutkaan höystetty kanalla ja parsakaalilla. ;)

Herkullinen lunch bowl (GL, M)

 • 1 slaissi uunissa paistettua lohta (sitruunapippuri ja yrittiseos mausteeksi)
 • 1 avokado
 • 2 porkkanaa
 • Kurkkua
 • Kourallinen casheweja
 • Riisi & Linssi +punajuuri sekoitusta (Risella)
 • Tuoretta basilikaa
 • Hunajamelonia
 • Tomaattia
 • Tulista luomu silmusalaattia
 • Seesaminsiemeniä
 • Vihreää salaattia (pohjalle)
 • Sitruuna oliiviöljyä
 • 1/2 limeä puristettuna

Paistetaan lohi uunissa ja kootaan kulhollinen aineksia salaattipedin päälle. Kasataan ainekset omiin ”lokeroihinsa”. Ei sekoiteta. Nautitaan asap valmistuksesta!

IMG_0334-001

Jokos te olette kokeilleet tai ehkä jopa hurahtaneetkin näihin lounas kulhoihin? Saa vinkkailla niistä omista lemppari aineosista, joita kulhoissa käytätte. :)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta