Valinnoista

*Sisältää mainoslinkin.

Se mistä haluan tämän uuden viikon alun kunniaksi kirjoittaa, on meidän jokaisen valinnat. Ne valinnat joita me tehdään elämässä, pienet ja suuret sellaiset. Jokaisella meistä on se oma polku jota pitkin kuljemme ja jonka olemme jossain kohtaa valinneet, tai ehkä siihen jopa ajautuneet. Omien valintojen kautta voimme vaikuttaa hurjasti elämänlaatuumme!

IMG_0036

Itse olen tällä hetkellä elämäntilanteessa, johon olen todella tyytyväinen. Olen valinnut polkuni ihan itse ja esimerkiksi se etten jatkanut toimistopuolen töissä oli todella iso päätös, mutta ehdottomasti positiivisella tavalla! Ei minua vaan ole tehty toimistoon istumaan. Olen kuitenkin kuullut aika monenkin suusta jopa pientä kauhistelua siitä, kuinka voin jättää vakityöni moninkin tavoin hyvässä paikassa ja siirtyä ”vaan” bloggaamaan ja takaisin myymälätyöhön? Useamman mielestä ei varmastikaan kovin järkevää.

Näissä tilanteissa sitä huomaa ihmisten eroavaisuuden ja sen mitä asioita kukin elämässä arvostaa. Toisille raha ja edut ovat jopa työn mielekkyyttä tärkempiä. Ei ikäänkuin kyetä hyppäämään toisen saappaisiin ja miettimään, miksi se toinen ihminen on tekemässä tuollaista valintaa. Jokaiselle valinnallemme on syynsä. Kukaan ei ihan varmasti turhaan vaihda työstä toiseen, vaan siellä on aina jotain tervettä itsekkyyttä taustalla jonka kautta haluamme luoda omasta elämänlaadustamme parempaa. Se ei liene koskaan väärin, eihän?

IMG_0080-003

Valitettavasti etenkin palveluammatit saavat osakseen usein alentavaa kommentointia. Kun olet töissä esimerkiksi juuri vaatteiden parissa, osalle et ole mitään. Eihän siinä vaadita aivoja muuta, kuin mahdollista laskutaitoa kassatilanteissa jos siinäkään? Itse en ota tuon kaltaista kommentointia henkilökohtaisesti, koska tiedän tasan tarkkaan mitä teen ja miksi olen näin valinnut.

Oletko esimerkiksi koskaan miettinyt, että moni ihminen ei osaa valita vaatteitaan itse? Ainakin myymälässä jossa itse työskentelen, myyjät ovat nimenomaan palvelemassa. Auttamassa asiakkaita valitsemaan ja usein jopa täysin stailaamaan heidät. Siihenkin hommaan vaaditaan taitoa. Ylipäänsä pukeutumiseen vaaditaan tietynlaista silmää ja sitä, että osataan yhdistellä värejä, kuoseja, vaatekappaleita ja esimerkiksi somistaa liikettä. Visuaalisuus on ihan oma alueensa johon vaaditaan taitoa. Se ei ole automaatio joka jokaiselta suomalaiselta löytyy, ei todellakaan jos ympärilleen katselee. :)

IMG_0011-2

Myös bloggaamisesta osalla on hitusen vääränlaiset mielikuvat… Todella moni nimittäin ajattelee, että se on kaikin tavoin hauskaa ja kuviakin vaan räpsitään ja laitetaan blogiin.  Onhan tämä nyt pääasiassa hem*etin hauskaa mutta ei todellakaan aina niin helppoa! Tuollaistakaan kommentointia en voi ottaa henkilökohtaisesti, sillä tiedän sen olevan tietämättömyyttä. Sitä, ettei olla seurattu bloggaajan elämää edes yhden päivän ajan.

Ensinnäkin ylipäänsä se, että saat rakennettua blogistasi niin suositun, että pystyt sillä itseäsi elättämään vaatii aika kovan työn. Ei aina puhuta edes muutamasta kuukaudesta, vaan jopa vuosista. Blogin rakentaminen on ikäänkuin oman brändin luomista. Teet töitä itsellesi ja omalla nimelläsi. Rakennat jotain sellaista, joka on nimenomaan sinun. On myös hyvin eri saada sitoutettu lukijakunta kuin se, että keräät välillä klikkejä raflaavilla otsikoilla. Siksi mielestäni kommentit ”kyllähän minäkin tuollaista rahasta tekisin” osoittavat kyllä suurta tietämättömyyttä. Siitä vaan siis kokeilemaan! Bloggaaminen vaatii hurjasti aikaa, hyvät kameravarusteet, jatkuvaa suunnittelua, kuvaamista (ja kuvaustaitoa), kirjoitustaitoa, aallonharjalla pysymistä, visuaalista silmää, pelisilmää, vuorovaikutustaitoja ja sen jonkun jutun, eli ”persoonan”, jolla ihmiset saadaan sinua seuraamaan. Ei tätä kaikki pysty tekemään, siitä olen aika täysin varma. :)

IMG_0031-3IMG_0063

Itse olen tosiaan todella tyytyväinen tällä hetkellä elämäntilanteeseeni ja siihen, että saan tehdä asioita joista pidän. Jos sinusta tuntuu, että teet asioita joista et niinkään pidä, kannattaa ehdottomasti miettiä voisitko muuttaa elämässäsi jotain? Meillä on tosiaan suurimmalla osalla mahdollisuus valita.

On myöskin tärkeää, että emme vähättelisi muiden työtä tai työpanosta. On ihan totta, että toiset saavat rahansa helpommalla kuin toiset. Useimmiten näin ei ole kuitenkaan ollut alusta saakka, vaan nämä helposti rahansa ansaitsevat ovat tehneet kovan työn ollakseen nyt siinä tilanteessa. Jos sinä siis paahdat 24/7 duunia, ehkä vielä vieraalle, koet palkkasi huonoksi  ja kaiken lisäksi inhoat työtä jota teet, niin tee nyt ihmeessä asialle jotain! Muutakin kuin purat pahaa oloasi muihin ihmisiin vähättelemällä heidän työtään tai työpanostaan. Mielestäni nimittäin muiden työn aliarvioiminen ja haukkuminen juontaa aina juurensa jostain. Jos olet itse sinut oman työsi ja urasi kanssa, ei sinulla ole tarvetta haukkua toisten työtä tai miettiä miten  ihmeessä he sitä pystyvät tekemään. Me ollaan erilaisia. Toisille sopii pedantimpi työ ja toisille vastaavasti luovempi sellainen.

IMG_0071-2

Jumpsuit *täältä (*saatu blogin kautta) / Laukku Furla / Kengät Inuovo / Aurinkolasit Ray-Ban

Heräsikö teillä ajatuksia? Koetteko, että saatte tehdä juuri niitä asioita, joita haluattekin tehdä tai ehkä nimenomaan tähtäätte niihin? Onko monelle käynyt niin, että on opiskellut jotain mutta päätynyt tekemään jotain aivan muuta? :)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Valinnoista”

  1. Hei! Täytyypä kommentoida, hyvä aihe nimittäin. :) Itse esimerkiksi kammoan tätä suorituskeskeistä yhteiskuntaa, jossa itsensä loppuun polttaminen tehtävillä ja tehtävissä, jotka eivät tunnu omilta, on jollain tapaa ”ihailtavaa”. Sitten mietitään, kun työntekijöiden sairaspoissaolot lisääntyvät, mutta ei nähdä ongelmia, mistä ne voivat johtua (riittämättömyyden tunne, epämieluisat tehtävät jne.) Jokainen kuitenkin kantaa vastuun omasta elämästään, ja jos työ ei miellytä, kannattaa miettiä voiko itse tehdä asialle jotain ennen kuin lähtee esimerkiksi syyttelemään työnantajaa -joka uuvuttaa myös itseään kaikella työllä.

    Kun on mieluisassa työssä ja nauttii itse, saa sellaista korvausta, että on omaan elintasoonsa tyytyväinen, ei kenelläkään tulisi olla sanomista siihen. Joku elää työlle, joku toinen taas nauttii myös vapaa-ajasta työn vastapainoksi. Kuten sanoit, omilla valinnoilla on suuri merkitys. Nykypäivänä vaan kuulee valtavirrasta poikkeavista päätöksistä niin paljon selän takana hymähtelyä ja vähättelyä, että täytyy muistaa luottaa todella itseensä ja pitää pää kylmänä… :)

    • Samaa mieltä kanssasi, itseasiassa allekirjoitan joka ikisen sanan. :) Ja Todellakin, itseensä tulee luottaa mutta se on suhteellisen helppoa jos tosiaan tietää mitä tekee ja mistä syistä. Onnellisuus ja elämänlaatu ovat mielestäni aika päteviä syitä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta