Asiat joita haluan elämältäni

Meidän jokaisen elämä on ainutlaatuinen. Se on juuri minun ja sinun ikioma, eikä kenenkään muun. Olemme jokainen yksilöitä ja sataprosenttisen uniikkeja sellaisia. Ei ole toista Juttaa tai toista Jattaa.

Minä en ole aina tiennyt mitä elämältäni haluan, en todellakaan. Vielä tänäkin päivänä tulee eteen hetkiä, että koen olevani hukassa. En oikeastaan usko, että ihminen on koskaan täysin valmis. Välillä sitä tuntee olevansa, kunnes jälleen huomaa ettei ollut lähellekään. Toisaalta se on taas elämän idea. Jatkuva kehittyminen, oppiminen ja kasvaminen. Se mitä elämältään haluaa saattaa myös vaihdella. Välillä on ajanjaksoja, kun vaatii enemmän ja välillä taas huomattavasti vähemmän.

IMG_9935-2

Eilen illalla yksin kotona mietin pitkään mitä minä elämältäni haluan? Mitkä asiat ovat ne tärkeimmät, jotka listaisin jos minulta asiaa kysyttäisiin? Päätin kirjoittaa ne ylös ja lopulta tästä syntyikin sitten postaus.

Haluan elämässäni/elämältäni:

Tehdä asioita joista nautin. Tämä kohta on mielestäni se tärkein. Ihan sama kuinka paljon rahaa näiden asioiden kautta tienaan, kunhan pidän siitä mitä teen. Joka ikinen aamu haluan herätä siten, että voin sanoa nauttivani suurimmasta osasta tulevan päivän tapahtumia. Jos fiilis on päinvastainen, kannattaa asioille jotain tehdä. Palkitseva elämä on mielestäni parasta!

Aitoja ihmissuhteita. Kuten taannoin tässä postauksessa kirjoitin, en halua enää elämältäni huteria, pinnallisia tai vääriin asioihin perustuvia ihmissuhteita. Pinnallinen elämä pintapuolisine keskustelunaiheineen ei enää tällä iällä tyydytä. Kaipaan elämältäni rakentavia, aitoja ja kehittäviä ihmissuhteita. Kaipaan myös tällaisten ihmissuhteiden tuomaa turvaa ja lämpöä.

Arjen onnea. Itselleni arjen onni on ihan simppeleitä juttuja. Hyvin nukuttuja öitä, liikunnan iloa, kuppi kuumaa kahvia, ravitseva ruokavalio, puhdas ja tuoksuva koti, ylipäänsä oma koti… Arjen onni lähtee kovin pienistä asioista. Loppupeleissä arki rakentuu kuitenkin hyvin pitkälti työn äärelle joten siksi on ehdottoman tärkeää, että se työ on kivaa!

IMG_9936-3

Nähdä mahdollisimman paljon, matkustaa. Kokoajan ei tarvitse olla reissussa mutta useamman kerran vuodessa haluan käydä jossain. Matkustamisessa on oma viehätyksensä ja jonkunlainen vapauttava fiilis. Mielestäni kenenkään ei tulisi tässä kaoottisessa maailmantilassa antaa myöskään pelolle valtaa ja lopettaa matkustamista! Älä siis tue terrorismia pelolla vaan taistele sitä vastaan.

Tuoda iloa ihmisille, kanssailoita ja olla tukena. Ystävyyssuhteet ja niissä läsnä oleminen. Se, että osaa sanoa toiselle jotain viisasta, kun hän sitä kaipaa. Vaikka me olemmekin täällä yksin, olemme silti myös toisia varten.

Kehittyä, kasvaa ja oppia. Vaikka sitten kantapään kautta mutta silti. Itselleni se, että välillä mokailen tai olen epävarma ei ole huono asia. Tottakai siinä hetkessä tuollainen ärsyttää mutta suuremmalta perspektiiviltä kaikki tuo on vaan kehitystä ja kasvua. Henkinen kasvu on ihan parasta!

Olla onnellinen. Kun toteutan edellisiä kohtia, olen onnellinen. Mielestäni elämän päämäärä on nimenomaan onnellisuus. Onnellinen elämä jota ei tarvisi katua kuolinvuoteellaan. Olisi hienoa jos voisin siinä hetkessä todeta eläneeni hyvän elämän, muuta en tarvitse. ”Elä jokainen päivä kuin se olisi viimeisesi”. Ajatus tuossa lauseessa on aika kaiken kattava.

Mitä te haluatte elämältänne?

PS. Aurinkoista päivää!

On my way

15 vastausta artikkeliin “Asiat joita haluan elämältäni”

 1. Moi Jutta!

  Tosi harvoin kommentoin blogeihin, joita seuraan. Nyt täytyy kuitenkin antaa sinulle palautetta!

  Luen päivittäin reilua kymmentä blogia, mukaan lukien sinun omasi, jota olenkin seurannut lähes alusta saakka. Moniin vanhoihin suosikkiblogeihin olen kyllästynyt, sillä ne toistavat aina samaa kaavaa. Toisin on sinun blogisi! Jokainen kirjoitus on mielenkiintoinen, ja osaat taitavasti pohtia syvällisiäkin asioita. Blogisi on täydellinen yhdistelmä tyttöhömppää, muotia ja lifestyleä. Lemppareitani ovat kuitenkin juuri tämänkaltaiset syvällisemmät postaukset. Blogisi on nostanut huimasti tasoaan parin viime vuoden aikana, eikä se ennenkään ollut yhtään hullumpi ;)

  Ps. Näytät myös todella hyvältä!

  – Milla

  • Ihana kommentti! Tietäisitkin kuinka paljon se merkkaa -paljon. :) Ja ihan mahtavaa kuulla, että vieläkin jaksat mukana roikkua ja vieläpä tykkäät jutuista.

   Ja kiitos! Ehkä sisäinen hyvä fiilis paistaa uloskin päin? ;) Ihanaa ja aurinkoista kesää. <3

 2. Ihana postaus! Oltaispa kavereita<3 No onneksi on edes tämä blogi:D Vaikutat jotenkin niin ihanalta ja "mun tyyppiseltä" ihmiseltä, ja tää onkin jo kauan ollut mun lemppari blogi!

  • Kiitos! <3 No voidaanhan me tutustua. :) Olen avoin uusille tuttavuuksille ja sielunsiskoille! Ja huippua kuulla. Tämä palaute oli kokonaisuudessaan kovin tsemppaava. Kiitos sinulle siitä. :)

 3. Hyvin tiivistetty, juuri noita asioita sitä itsekin haluaa elämältä. On tärkeää vain muistaa myös tiedostaa ne ja kirjoittaa vaikka ylös, kuten sinä olet tehnyt. Varsinkin ihmissuhdeasioissa unohtaa joskus, mitkä ovat oikeasti ne luonteenpiirteet ja asiat, joita arvostaa toisessa ihmisessä.

  • Kiitos. Niin, samaa mieltä. Itsekin kirjoitin asioita vaan paperille mutta loppupeleissä niiden toteuttaminen ei aina ole niin kovin helppoa. Elämässä on välillä haastetta ja ulkopuolisia seikkoja, jotka aiheuttavat näiden asioiden unohtumista. Sitä on kuitenkin ihan viikottain hyvä itselleen muistutella mitkä asiat oikeasti merkkaa ja millä on merkitystä.<3

 4. You have a twin in Iceland!! Actress Heida Reed, the resemblance is uncanny. Google her, I am watching The Lava Field and noticed her. You do have a good pen and admirable perspective for someone your age:-)

  • Oh, I Google her. :) Beautiful woman but I don`t see similarity! Heheh. And thank you, so nice to hear. :))

 5. Pakko, ja äärimmäisen helppo, samaistua aiempiin kommentteihin! Blogisi on päivä päivältä parempi ja postaukset vain paranee. Tällaiset pohdinnat muiden juttujen keskellä tekevät blogistasi mielenkiintoisen. Kiitos siitä! :) Olisi aivan mieletöntä tosiaankin tutustua sinuun, tuntuu että jaamme pitkälti samanlaisen arvomaailman, sekä olemme kiinnostuneita samoista asioista.

  • Ihania ootte!!! <3 Todella ihanaa palautetta kaikin tavoin. Kiitos.

   No hei kuten yllä sanoinkin, olen valmis tutustumaan uusiin sielunsiskoihin. Aina saa laittaa sähköpostia ja voin lähteä vaikka kahvillekin joskus. Olen itseasiassa jo yhden ystävän ns. blogin kautta saanutkin (lukijani), tosin se tapahtui ihan sattumalta. :D

  • Ihana kuulla, kerään rohkeutta ja otan yhteyttä! Kahvittelu olisi kiva. :)

 6. Kiitos Jutta näistä postauksista. Ne tuovat posiitivista voimaa, kun ei aina muista keskittyä niihin hyviin asioihin. Olen nyt pitkän parisuhteen jälkeen aloittamassa elämää ihan omana itsenäni ja yksin. Arvomaailmasi osuu hyvin yksiin omani kanssa, ja juuri näihin asioihin haluan itsekin omassa elämässäni keskittyä.

  • Kiitos itsellesi, kun käyt lukemassa!

   Tiedän tunteesi jota läpi käyt ja voin niihin hyvin samaistua. Alku voi olla haastavaa mutta muista, elämä voittaa. Kyllä se vielä helpottaa. Kannattaa tosiaan keskittää energia elämässä nyt kaikkeen muuhun hyvään ja asioihin joita sinulla on. Kaikelle on tarkoituksensa ja vaikka tosiaan olisittekin eronnut hyvässä hengessä, kirpaisee ero aina. Se on monellakin tapaa rankkaa… Voimia <3

 7. Jälleen kerran ihan huikee postaus! Aika samoja asioita, joita itsekin elämältäni haluan. Kiva myös tässä nykyajan materialismin keskellä huomata, että nuo sinunkin asiat on enemmän tuollaisia ”henkisiä” ja aineettomia :) Tuntuu, että nykyään monet vain haalivat omaisuutta enemmän ja enemmän ja muut asiat sitten helposti unohdetaan. En sano, etteikö välillä toki jokin uusi ostoskin piristäisi mieltä mutta eipä se materia loppupeleissä pitkälle kanna.

  Ja pakko vielä kehua, että sun blogi se vaan paranee jatkuvasti! Ihanaa loppukesää! :)

  • Ihanaa palautetta jälleen, kiitos myös sinulle! :)) Niin. Materia on toki toisinaan ihanaa mutta jotenkin viime aikoina olen halunnut siitä kovasti eroon. Kuten tänään kirjoitin, haluan tietynlaista järjestelmällisyyttä esimerkiksi vaatekaappiin ja unohtaa sellaisen hirveän materiamäärän. Yksinkertaista linjaa, rahaa voi käyttää paljon järkevämminkin. Ja ei todellakaan kanna… Mulle tärkein materia on varmaan kännykkä, tietokone, kamera ja objektiivit. Muusta voinkin sitten luopua hätätapauksessa. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta