Kolottaako herkkuhammasta?

En ole ihminen joka syö suruun tai sen ikävän fiiliksen yllättäessä tarttuu suklaalevyyn. En ole koskaan ollut tunnesyöjä, en myöskään palkitsemismielessä. Vaikka eilen pyöräytinkin suklaakeksit, ei kyse ollutkaan huonon fiiliksen parantelusta vaan ihan puhtaasti halusta leipoa jotain ”terveellistä hyvää”. Minulle, kun iskee näitä leivontavimmoja aina säännöllisesti ja nyt on taas ollut sellainen kutina… Raakakakkua tekisi pitkästä aikaa mieli tehdä, samoin jotain herkullisia suklaajuttuja tai esimerkiksi snickers-patukoita? Jos sinulta löytyy hyvä resepti niin saa ehdottomasti vinkata!

IMG_0764

Eilen pyöräytin keksit joihin käytin raakasuklaata tuomaan täyteläisyyttä ja sattumia. Muistan kuinka pienenä rakastin niitä suklaakeksejä, joiden seasta löytyi suklaahippuja. Olisivatko olleet suklaapisarat tms.? Saatoin syödä noita vaikka kuinka.

Tällä kertaa tein kuitenkin jotain terveellisempää ja perinteisemmästä kaurakeksien reseptistä poiketen päätin keventää koostumusta hieman. Vähemmän kaurahiutaleita ja enemmän kauraa jauhojen muodossa. Taikinasta tulikin juuri täydellinen ja pakko sanoa, että kekseistä aivan mielettömän hyviä! Suurta plussaa koostumukseen (ja makuun) toi nimenomaan sekaan lisätyt raakasuklaan palaset. Jos siis herkkuhammasta tänään kolottaa mutta et halua syödä valkoista sokeria, tässä aivan täydellinen resepti!

IMG_0769

Herkulliset suklaakeksit (GL, M)

 • 2,2 dl kaurajauhoja
 • 1 dl luomu kaurahiutaleita
 • 1 tl leivinjauhetta
 • Ripaus laadukasta suolaa (Himalajan vuorisuola tms.)
 • 1 dl maustamatonta vichya
 • 0,5 dl sulaa luomu kookosöljyä
 • 1 luomu kananmuna
 • Ihan pieni tippa luomu vaniljauutetta
 • 0,5 dl psylliumia
 • 1 rkl raakakaakaota (ei pakollinen, antaa tuhdimman maun)
 • 1/2 levyä (40 g) Leaderin Raw Choco Red Berries & Vanilla in dark chocolate- suklaata
 • 2 rkl hunajaa

Sekoitetaan kaikki aineet kulhossa hyvin sekaisin paitsi raakasuklaa. Se siivutetaan pieniksi paloiksi ja lisätään joukkoon vasta lopuksi. Vaivataan taikinaa hyvin ja annetaan hetki olla kylmässä jääkaapissa ”muhimassa”. Pyöritellään kämmenten välissä palloiksi ja litistetään pellin päälle kekseiksi. Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja paistetaan uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Keksit saavat jäädä aika pehmeiksi ja varsinkin vasta uunista nostettuna ne saattavat olla kovinkin pehmeitä. Annetaan jähmettyä noin 10 minuuttia ennen nautiskelua.

IMG_0781

Valehtelematta söin melkein kaikki illan mittaan, heheh. Keksit eivät ole ällömakeita, joten menevät helposti ns. ruoasta jos nälkäisenä lähtee mutustamaan. :) Olkaa varovaisia.

Tämän herkullisen reseptin saattelemana toivottelen teille oikein ihanaa lauantaita! Itse käväsin juuri pitkästä aikaa ulkona aamiaisella ja kohta suunnataankin kaupunkiin vähän kiertelemään , josta sitten muutamaksi tunniksi töiden pariin. Palailen mahdollisesti myöhemmin mikäli aikataulu antaa periksi. :)

PS. Muistakaa, olette ihania! <3

On my way

4 vastausta artikkeliin “Kolottaako herkkuhammasta?”

 1. Kiitti, tää oli hyvän näköinen resepti, testiin menee!
  Sun blogi on viimeaikoina ollut tosi hyvä, positiivinen muttei kuitenkaan väkinäinen ja ällöpirteä, kiitos siitä!

  • Kannattaa ehdottomasti testata! :) Ihana kuulla, kiitos. Tsemppaa ehdottomasti jatkamaan hyvällä moodilla!

 2. Hei, oon ihallut sun pilottimallisia silmälaseja (ennen kuin huomasin sun lasit, olin ettinyt hyvännäkösiä laseja)! Ja nyt on ihan pakko udella, että mistä oot hankkinut omat silmälasisi?

  • Ovat Synsamilta ja malli on Tom Fordin. :) Ja kyllä, nää on todella ihanat. Enää en malta käyttää piilareita juuri ollenkaan. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta