CHIA BOWL

Tänään päivä ja uusi viikko starttasi kohdallani pitkästä aikaa chiojen voimin. Olin joksikin aikaa nuo proteiinipitoiset ihmesiemenet ruokavaliostani unohtanut, kunnes eilen hoksasin laittaa kulhollisen yöksi jääkaappiin hautumaan. Parasta chiat ovat mielestäni nimenomaan useamman tunnin jääkaapissa muhineina ja oikeaan tuhtiin kokoonsa turvonneina. Ne ovat tuolloin pehmeitä ja helpommin vatsassa sulaviakin.

IMG_1011

Oma ehdoton suosikkini on suklainen chia bowl. Kulho joka on vähän kuin suklaista mannapuuroa, mutta ei kuitenkaan. Koostumus on myös hieman vanukasmainen vaikkei ei siltikään liian makea. Suklaan maku haetaan raakakaakaon avulla ja kermaisuutta saadaan tuhdista kookosmaidosta. Ihan mielettömän hyvää! Vei muuten kielen mennessään. Kulhon voi koristellakin nätiksi haluamillaan elementeillä. Marjoja, siemeniä, pähkinöitä, manteleita, hiutaleita… Mitä ikinä keksiikään tai mieli tekeekään.

Jos jollain on mennyt ohitse ylipäänsä koko ”chia-hössötys” niin kyseessä on erittäin ravintorikkaat siemenet. Superfoodeiksikin noita kutsutaan. Runsaasti proteiinia, Omega 3:sta, ravintokuitua, kalsiumia, fosforia, antioksidantteja… Lista on loputon. Chioja on tarkoitus nauttia nesteessä liotettuin,a jolloin ne turpoavat oikeaan kokoonsa. Joskus jostain luin, että maksimimäärä ruoansulatuselimistölle olisi 3 rkl chioja vuorokaudessa. Tämä todennäköisesti siksi, että chiat aiheuttavat helposti vatsan vänteitä ja ilmavaivoja. Mieluummin siis vähemmän kuin liikaa ellei vatsa ole näihin siemeniin tottunut.

IMG_1012

Haluan nyt jakaa teille oman herkullisen chia bowl- reseptini, joka on mielettömän hyvää ja etenkin suklaan ystäville aika taivaallista. Resepti on myös todella helppo, joten montaa aineosaa et sen toteuttamiseen tarvitse!

Suklainen chia bowl (GL, M) 

 • 150 ml-200 ml kookosmaitoa- tai kermaa
 • 2 rkl Chian siemeniä
 • Ripaus laadukasta suolaa
 • 1,5 rkl raakakaakaota
 • 1/2 banaania (ei välttämätön, tuo makeutta jos sitä kaipaa)
 • Tarjoiluun esim. suomalaisia mansikoita, kookoshiutaleita, casheweja ja seesaminsiemeniä.

Blendataan ainekset blenderillä sekaisin ja laitetaan suljettuun rasiaan yön ajaksi hautumaan. Aamulla kaadetaan kulhoon ja koristellaan. Nautitaan aamukahvin kera. :)

IMG_1020

Tuleeko teidän suosittua chiojen kanssa näitä trendikkäitä kulhoja?

Suosittelen kyllä lämpimästi sikäli mikäli chiat ovat sinulle vielä tuntematon tai vieras käsite. :) Ehdottomasti parempaa kuin tavallinen puuro!

On my way

4 vastausta artikkeliin “CHIA BOWL”

 1. Chiaa käytän smoothiessa kyllä! Kivaa koostumusta antaa. Yleensä tulee nautittua suoraan blenderin mukaan otettavasta astiasta tai lasista ☺

  • Kyllä, samaa mieltä. :) Aivan super hyvä superfood!

 2. Joskus aikoinaan söin pussin chiaa smoothieissa, mutta nyt on jo pidemmän aikaa pitänyt ostaa uusi paketti ja vihdoin kokeilla tuota puddingia. Tää ohje näyttää juuri meikäläiselle sopivalta ja kaikki muut ainekset löytyykin jo valmiiksi, joten huomenna chia kaupoille. Ja plussaa tietenkin että on sitten aamulle puuro valmiina, kahvi vaan kylkeen. <3

  • Joo kannattaa ehdottomasti testata, vaihtelua arkeen! :) Ja se helppous on ehdottomasti yksi plussapuoli. On aina aamiainen valmiina niin halutessaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta