Kolme parasta poskipunaa

Itselleni poskipuna on todella tärkeä osa meikin lopputulosta ja ilman sitä tuntuukin, kuin jotain oleellista puuttuisi. Poskipunan tehtävähän on nimenomaan korostaa, antaa ilmettä, raikastaa ja muotoilla kasvoja. Eipä siis ihme jos sen puuttuminen näkyy aika oleellisesti meikissä.

IMG_1051-004

Olen aina pitänyt eniten puuterimaisista punista. Voidemaisiakin testanneena on pakko silti kallistua puuterin suuntaan. Puuteri levittyy niin helposti ja sitä on iisimpää laittaa juuri oikea määrä. Helppo lisäillä tai jopa häivyttää poiskin. Puuterin kanssa myös meikkipohja pysyy paikoillaan eikä lähde rullautumaan edes levitysvaiheessa.

Miten sitten löytää itselleen juuri oikeanlainen poskipuna, sävy ja merkki? Tämäkin voi olla pitkä prosessi ellei vaan kuuntele muiden vinkkejä hyvistä tuotteista! Useampien merkkien poskipunia testanneena on ihan pakko sanoa, että harvassa ovat punat joiden pigmentti kestää kasvoilla pitkän päivän ajan. Siis ihan oikeasti. Suurinta osaa joutuu lisäilemään päivän mittaan tai ylipäänsä laittamaan jo kerralla huomattavat määrät, jotta saa edes jotain sävyä aikaiseksi. Itsehän olen vähän sellainen poskipunan suurkuluttaja, että tykkään käyttää sitä jopa aika näkyvästi. :) Monet meikkivinkit ja ohjeet kertovat toista tarinaansa, mutta minä taas pidän punan tuomasta hehkusta. Toki liika on aina liikaa, mutta vähän runsaammallakin kädellä levitetty puna voi olla aika nätti.

IMG_1047-001

Omasta meikkipussistani löytyy kolme ehdotonta poskipunasuosikkia, joissa pigmentti ja laatu on enemmän kuin kohdillaan. Kaksi MAC mattaista poskipunaa, sekä Dr.Hauschkan luomupuna. Tämä kolmikko on ehdottomasti paras koskaan kokeilemani poskipunatrio! Pidän todella paljon nimenomaan raikkaista poskipunista ja siksi kaikki hieman oranssiin ja persikkaan taittavat sävyt ovat heikkouteni. Ne mielestäni sopivat hyvin myös kasvoilleni, koska omaan tummat piirteet.

Pidemmittä puheitta kuitenkin itse puniin ja sävyihin.

1. MAC – Powder Blush sävyssä Mocha.

Ehdottomasti uusin poskipuna suosikkini! Luin jostain, että kyseinen puna on Kylie Jennerin käyttämä ja pistinkin sen mieleeni. Macin pisteellä hieman kauhistelin sopisiko tällainen jopa lilaan taittava puna omille kasvoilleni, mutta myyjän vakuuteltua minut ostin sen testiin. Aivan super ihana! Nimensä mukaisesti mokkainen mutta kuitenkin tyttömäinen, eikä missään nimessä tunkkainen. Sopii erinomaisesti etenkin tummempien nudejen tai ruskeiden huulipunien kaveriksi. Myyjän mukaan tämä on todella suosittu sävy ja melkein aina loppu. Siispä varma valinta.

IMG_1060-002

2. Dr.Hauschka – Rouge Powder sävyssä 02.

Luonnonkosmetiikka, uusin rakkauteni. Tämän poskipunan koostumus ei ole niin hieno kuin Macin punissa, vaan se on vähän tuhdimpi. Toisaalta pigmenttiä kyllä löytyy todella hyvin ja levittyvyyskin on priimaa! Sävy on myös todella nappi vaikkakin aika vahva. Parasta luonnonkosmetiikassa on tietenkin se ajatus tuotteiden takana ja puhtaus. Jo ajatuksen tasolla tällaisen siveleminen poskipäille tuntuu erityisen hyvältä. Tämä poskipuna sopii myös herkkäihoisille ja nimenomaan helposti allergisoituvalle iholle.

3. MAC – Sheertone blush sävyssä Peaches.

Tämä poskipuna on majaillut meikkipussissani pisimpään. Aivan ihana sävy, pitkäaikainen suosikkini ja sitä se on edelleen. Nimensa mukaisesti raikas persikka, joka tosiaankin on hyvin pigmenttinen. Jo pieni sipaisu riittää tuomaan kasvoille kauniin hehkun. Pysyy jatkossakin meikkipussissani ja on ehdottomasti nimenomaan se tuote, jonka nimeäisin näistä kolmesta ”parhaista parhaaksi”.

IMG_8596

Yllä olevasta kuvasta näkee aika hyvin tuon kohdan, johon poskipunaa levitän. Teen niin, että hymyilen ja aloitan levityksen poskipään korkeaimmasta kohdasta pyörivin liikkein. Häivytän punaa kuitenkin kohti ohimoa jolloin saan siitä linjakkaamman. Kuten kuvasta voitte huomata, en säästele punan kanssa. :) Käyttämäni poskipunat ovat kuitenkin niin pigmenttisiä, että yhdestä sipaisusta riittää väriä aina yhteen poskipäähän.

Sen lisäksi, että tärkeää on omistaa hyvä ja laadukas puna on laadukkaalla siveltimelläkin merkityksensä. Itselläni on jo iät ja ajat ollut käytössä Ecotoolsin siveltimet, joiden puolesta edelleen liputan! Omistan poskipunaa varten kaksi kokoa, hieman pienempi päisen siveltimen joka on pehmeämpi ja sitten kovemman, suuremman siveltimen. Molemmat ovat aivan ihania, mutta ehkä vielä enemmän suosikkini tuo suurempi sivellin. Jostain syystä pidän poskipunan levittämisestä hieman kovemmalla siveltimellä? Jotenkin se nappaa paremmin kiinni ja levityskin on helpompaa.

Onko teillä olemassa joku suosikki poskipuna josta ette hevillä luovu? Vinkkejä otetaan kyllä vastaan! Etenkin Macin muut poskipunasävyt kiinnostavat. Mikä on sinun tummatukkaisen suosikki heidän valikoimastaan? :)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Kolme parasta poskipunaa”

  1. Ootko koskaan tehnyt tarkempaa postausta noista Ecotoolsin siveltimistä? Onko nämä siveltimet poskipunasivellin-nimellä mitä kaupoissa myydään? Vai puuterisivellin? Ja käytätkö aurinkopuuteriin siihen tarkoitettua vai jotakin muuta? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta