iPhonesta Androidiin

Kun sain ensimmäisen iPhonen käsiini ajattelin, etten enää koskaan vaihda mihinkään muuhun puhelimeen. Luulin muuttuneeni kertaheitolla iP-ihmiseksi mutta toisinhan siinä sitten kävi. Nykyään olen nimittäin vannoutunut Huawein käyttäjä!

IMG_1218

Kun vaihdoin keväällä työpaikkaa tulin tilanteeseen, että minun piti miettiä puhelinasiat uusiksi. Joko hankkisin itselleni uusimman iPhonen tai sitten siirtyisin kokonaan Androidiin. Lähipiirissäni ”iPhone hypetys” on aika pitkälti hälvennyt ja yhä useampi siirtynyt muihin merkkeihin, miksipä en siis minäkin kokeilisi?

Samoihin aikoihin mieleeni muistui kaverini vinkkaus nimenomaan Huawei Mate S:n suuntaan ja aloinkin funtsimaan kyseistä puhelinmallia. Epäilevän mieleni muutti lopulta se, että sain Republic Showroomista kyseisen mallin testikäyttöön. Lopullista päätöstä helpottaa aika paljonkin, kun saat hakea tuntumaa uuteen puhelimeen ja testailla sitä ensialkuun. Nyt Mate S on itseasiassa palvellut minua jo useamman kuukauden ajan ja voinkin rehellisesti kertoa mitä mieltä puhelimesta olen.

IMG_1115-3

Alkuunhan se tuntui hieman haastavalta. Kun olet tottunut iPhonen ja Macin synkronointiin, oli vähän rasittavaa säätää numeroiden sun muiden pikkujuttujen kanssa. Ainakin tällaiselle ”ei tekniikan ihmelapselle”. Loppujenlopuksi homma kävi kuitenkin hyvin iisisti. Sain kattavat ohjeet miten siirtää tiedot ja jokainen numeroni onkin edelleen tallessa. ;) Sovellusten lataamiseen meni hetki, mutta muuten opin puhelimen käytön todella nopeasti! Hyvin yksinkertainen käyttöjärjestelmä, jonka opetteluun ei todellakaan vaadita suuria ponnisteluja.

Seikka jota tässä puhelimessa ehkä eniten rakastan on suuri ja tarkka näyttö! Siis huhhuh mikä ero entiseen… Huomaankin tekeväni todella paljon hommia ihan puhelimesta käsin ja nimenomaan melkein kaikki blogiin liittyvä hoituu helposti myös kännykän kautta. Olen kirjoittanut tällä postauksia (toki kuvat ladannut koneella luonnokseen), ajastanut niitä, julkaissut, vastaillut kommentteihin, kirjoitellut sähköposteja, varannut lentolippuja… Kaikki käy niin helposti, kun näyttö on riittävän suuri ja samoin näppäimet. Tällä on huomattavasti mukavampi kirjoittaa ihan mitä tahansa.

IMG_1215-2

Itselleni puhelimessa erittäin tärkeää on näytön selkeyden lisäksi kamera. Haluan hyviä kuvia Instagramiin ja siksi sillä puhelimen kameralla on väliä. Mate S:ssä on kuvanvakain, 13 megapikselin kamera ja 8 megapikselin etukamera. Laadukasta kuvaa niin selfiehin, kuin ihan muuhunkin kuvaamiseen. Pidän myös siitä, että kameran ominaisuuksista löytyy ”ammattilaistila”, jonka avulla voin ottaa tavallista parempia ”ammattimaisia” kuvia. Säätää isoa ja muita arvoja kuvaamista varten. Monihan käyttää puhelimella räpsittyjä kuvia myös blogissaan, mutta itse en sitä edelleenkään tee. Vaikka tässä puhelimessa erinomainen kamera onkin, ei sitä silti voida verrata täyskennoiseen järkkäriin.

Mate S on myös hyvin ohut vaikka se suurinäyttöinen puhelin onkin. Mielestäni myös suhteellisen kevyt ja itselläni ei ainakaan ole tullut tilannetta, että olisin puhelimen liian suureksi kokenut. Myös muotoilu on aivan ihana, takaa hieman kaareva jonka vuoksi se istuu käteen erinomaisesti. Pidän myös puhelimen visuaalisesta ulkoasusta, joka on hyvin simppeli ja kaunis. Itselläni värinä hopea-valkoinen.

IMG_1136-001

Itse puhelimen sisällössäkään ei mielestäni ole yhtään puutetta iPhoneen verrattuna. Kaikki samat sovellukset joita tarvitsen, löytyy myös Androidiin. En oikeastaan koe jääneeni mistään paitsi, päinvastoin. Muutama seikka joista tahdonkin vielä erikseen mainita on sormenjälkitunniste (helppo pitää puhelin salaisena), kuvankaappaus rystyskopautuksella (ihan super kätevä!), kaiuttimet (todella hyvä äänenlaatu), sekä nopea toimivuus. Puhelin ei jumita tai tilttaa haastavissakaan tilanteissa. Akkukin kestää suhteellisen hyvin vaikka paljon sovelluksia käyttäisikin ja mikä parasta, se latautuu todella nopeasti.

Tällä hetkellä en oikeastaan koe tarvetta vaihtaa takaisin iPhoneen. Itseasiassa uskon, että sitä ei tule enää koskaan tapahtumaan. Olen ollut kaikin tavoin positiivisesti Huaweista yllättynyt ja seuraankin nyt jatkuvasti mitä uutta heiltä tulee markkinoille. Älypuhelimetkin kehittyvät kokoajan ja myyntiin tupsahtelee uusia puhelimia, kuin sieniä sateella. Tietenkin aina toinen toistaan parempia sellaisia. :) Tällä hetkellä Huawei tuntuu kuitenkin itselleni siltä omimmalta. Erinomainen puhelin joka palvelee minua tällä hetkellä paremmin, kuin osasin edes toivoa.

Millaisia kokemuksia teillä on Huaweista? Tai ylipäänsä iPhonesta Androidiin siirtymisestä? Oletteko olleet yhtä tyytyväisiä kuin täällä ollaan?

*Huawei Mate S saatu testikäyttöön Huaweilta. 

On my way

6 vastausta artikkeliin “iPhonesta Androidiin”

 1. Itselläni on huawei honor 7 mihin olen tosi tyytyväinen. Erinomainen puhelin 20 megapixelin kameralla. Iphonea mulla ei ole koskaan ollut enkä edes haluaisi. Mitä nyt niiden laitteita kokeillut niin ei yhtään nappaa.

  • Ahh siinä on noinkin hyvä kamera. :) Tässä on jo tosi tarkka, mutta tuohan on sitten vieläkin skarpimpi.
   Itse en myöskään enää koe iPhonea millään tavalla tarpeelliseksi. Nyt, kun on vertailukohtaa johonkin vieläkin parempaan niin on helppo näin todeta. :)

  • Se on Saints & Mortalsin nahkarotsi. Olen ostanut tuttavaltani second handina. :)

  • Kopautat näyttöä kaksi kertaa vaikka etusormen rystysellä niin puhelin ottaa screenshortin. :) Minäkään en tätä tiennyt ennen kuin aikanaan otin vähän selvää mitä ominaisuuksia tämä sisällään pitääkään.

   Myös siitä sormitunnistenapista puhelimen takaa on mahdollista tehdä aika paljon kaikkea. Itse olen käyttänyt sitä vaan lukituksen avaamiseen mutta kuulemma myös yksikätinen selailu puhelimessa onnistuu sitä kautta. En ole varma pitääkö laittaa asetuksista jotenkin ”aktiiviseksi” mutta jos kiinnostuit niin kannattaa Googlailla. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta