Herkullisia makuvesiä

”Kesä ja makuvedet ne yhteen soppii…” Olen kirjoittanut blogissani ennenkin siitä kuinka veden juominen tuottaa toisinaan itselleni pieniä hankaluuksia. En ole siis koskaan vedestä erityisemmin pitänyt ja nimenomaan kraanaveden karkea maku on useimmiten vähän liikaa.

Yksi vallan yksinkertainen kikka on veden pullottaminen ja jääkaapissa ”kylmentäminen”. Pullotettu vesi nimittäin jo sellaisenaankin maistuu täysin erille, kuin suoraan kraanasta valutettu. Ja älkää kysykö miksi, mutta kyllä se vaan maistuu. Paremmalle nimittäin. :)

Makuvedet

Sen lisäksi, että kraanavesi sellaisenaan on pullotettuna parempaa, maistuu itselleni erityisen hyvin myös maustetut vedet. Ihan joka päivä näitä ei välttämättä tarvitse valmistaa mutta muutaman kerran viikossa ainakin! Vesi kraanasta ja joukkoon haluamiaan vihreitä, marjoja sekä hedelmiä. Aivan sairaan hyvää ja mikä parasta, tiedät juuri mitä vetesi sisältää!

Tiedän, että moni huolestuu nyt vesien aiheuttamasta jatkuvasta happohyökkäyksestä. Kyllä, siinä on yksi syy jonka vuoksi en näitä ihan kokoajan juokaan. Eli ei, en kannusta ketään reikiinnyttämään hampaitaan! Puhutaan enemmänkin sellaisesta pienestä arjen luksuksesta, joka on mielestäni sallittua ainakin muutaman päivänä viikossa. Myös erityisesti kokkailujen ja  kotona laitetun herkullisen ruoan kanssa makuvedet toimivat. Niin ja kannattaa juoda tällaiset vedet pillillä, näin pystyt edes hitusen vaikuttamaan etuhampaidesi kiiltoon.

MakuvedetMakuvedet

Millaiset makuyhdistelmät sitten sopivat erityisen hyvin yhteen? Tässä muutamia omia lemppareitani:

 • Minttu, kurkku ja sitruuna.
 • Vadelmat ja limetti.
 • Kurkku, limetti ja minttu.
 • Ananas ja vadelma.
 • Appelsiini, ananas ja sitruuna.
 • Kurkku, kiivi ja sitruunamelissa.

Valmistaminen itsessään on erityisen helppoa. Kaadetaan vaan kaikki marjat, hedelmät ja vihreät pullon pohjalle siivutettuina jonka jälkeen lorotetaan päälle jääkylmä kraanavesi (määrät siis silmämääräisesti oman maun mukaan). Sitten vaan jääkaappiin muhimaan!

Muistathan käyttää korkillisia pulloja, jolloin kaikki ihanaiset aromit säilyvät ja vesi maistuu sille mille sen pitääkin! Niin ja jos haluat juomasta kuplivampaa, käytä kivennäisvettä. Oma vatsani ei meinaa oikein noita kuplia kovin kestää, joten itse suosin tavallista kraanavettä. Se on kyllä kummasti pelastettavissa näillä ihanilla kesävesillä. :)

MakuvedetMakuvedet

Tuleeko teidän suosittua makuvesiä? Millaiset yhdistelmät ovat suosikkejanne?

Jos et ole vielä kokeillut niin kokeile ihmeessä! Huikea tapa ujuttaa itseensä ihan kuin huomaamattaan enemmän vettä ja vähän niitä terveellisiä marjoja siinä seassa. ;)

On my way

6 vastausta artikkeliin “Herkullisia makuvesiä”

 1. Katsoin joskus Jamie Oliverin ohjelmasta ”vinkin” makuvesien valmistamiseen. Marjat, hedelmät jne pullon pohjalle ja näiden päälle kaadetaan kiehuvaa että n. 1dl ja tämän jälkeen voi kaataa hanavettä pullon täyteen ja jääkaappiin! Kuuma vesi tuo aromit voimakkaammin esille! :)

  • Ahhh, cool! Ehdottomasti testaamisen arvoinen vinkki. :) Kiitos!

 2. Oi vitsit nämä onki hyviä. Oma lemppari on appelsiini-sitruuna. Ihan pelkkä limevesikin on hyvää. Täytyykin kokeilla tuota minttua :) Mie rakastan makuvissyjä niin nämä itsetehdyt on kyllä parempia vielä.

  • No on <3 Minttu toimii todella hyvin, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla. :) Luovuutta vaan peliin niin löytyy ihania makuyhdistelmiä!

 3. En ole ikinä tehnyt noita makuvesiä, mutta nyt voisin, näytti niin herkullisilta.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta