Kaksi ihanaa chia-vanukasta (reseptit!)

Taannoin jaoin teille reseptin herkulliseen suklaaunelmaan, eli raakasuklaalla höystettyyn chia bowliin (jos postaus mennyt ohi, resepti löytyy täältä). Tänään onkin sitten hieman raikkaampien versioiden vuoro ja ilolla jaankin muutaman viikottain suosimani chia-vanukas reseptini teille! Tällä kertaa hillotettuja versioita, jotka ovat oikeasti aivan taivaallisia.

chia-pudding

Ehdottomasti parhaita välipaloja, aamiaisia tai miksei iltapalojakin! Säilyvät jääkaapissa suljetussa rasiassa/lasipurkissa helposti muutamankin päivän ajan. Jos kaipaat vanukkaaseesi lisää tuhtiutta ja ruokaisuutta, niin suosittelen kokeilemaan soijarahkan käyttöä! Itsehän rakastan tuota GO ON- kasvipohjaista rahkaa ja se sopii mielestäni erinomaisesti myös chiojen kanssa. :)

Pidemmittä puheitta kuitenkin itse resepteihin, toivottavasti niistä on teillekin iloa!

Mansikkainen chia-vanukas (GL, M)

 • 2 rkl chian siemeniä
 • 1,5 dl kaurajuomaa
 • 1,5 dl Alpron GO ON- soijarahkaa
 • Pieni loraus suomalaista hunajaa (ei pakollinen)
 • Hyppysellinen Himalajansuolaa
 • 1/2 tl kanelia

Täyte:

 • 200 g suomalaisia mansikoita

Hurautetaan aineet blenderissä kunnolla sekaisin ja laitetaan seos yön ajaksi ilmatiiviiseen purkkiin tekeytymään. Aamulla sulatetaan mansikat ja blendataan ne hilloksi. Mansikoihin ei mielestäni tarvitse lisätä mitään makeutusta, ovat aivan ihania sellaisenaan! Kaadetaan hillo vanukkaan päälle tai kerroksittain, oman maun mukaan. Iso NAM!

ciha-pudding

Mango chia-vanukas (GL, M)

 • 2 rkl chian siemeniä
 • 1,5 dl kaurajuomaa
 • 1,5 dl Alpron GO ON- soijarahkaa
 • Pieni loraus suomalaista hunajaa
 • Hyppysellinen Himalajansuolaa
 • Pieni lusikan kärjellinen luomu vaniljauutetta (hyvin vahvaa, joten varo laittamasta liikaa!)

Täyte:

 • 200 g pakastemangoja tai tuoretta mangoa

Tämä vanukas tehdään täysin samalla ohjeella, kuin edellinenkin. Parastahan chia-vanukkaat ovat tosiaan yön ajan jääkaapissa tekeydyttyään eli suosittelen riittävää muhimisaikaa. :) Muuten ehkä maailman helpoin välipala! Itselläni on näitä aina kerrallaan jääkaapissa pari tekeytymässä.

chia-pudding

Oikein ihanaa illanjatkoa jokaiselle! Laittakaahan vanukkaat yöksi muhimaan, täällä on taas pari kulhollista jääkaapissa aamua odottelemassa. ;)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta