Sun tulot, mun tulot.

Blogeissa on puhuttanut viime aikoina raha tavalla sun toisella. Jälleen on noussut pintaan myös bloggaajien tulot, ilmaislahjat sekä se kaikki muu ylimääräinen mitä meidän oletetaan jatkuvasti ilmaiseksi saavan.

Outfit

En välitä niinkään keskittyä tässä tekstissäni pelkästään bloggaajan tuloihin mutta sen tahdon sanoa, että se kaikki ilmaisnäyte-härdelli jota useat bloggaajat todella saavat ei varmasti ole meille ”pitkän linjan bloggaajille” enää yhtään merkityksekästä. Tai tarkoitan, että ei sitä tavaraa oikeasti niin innolla kotiin odoteta, kun joka paikka tursuaa muutenkin. :) Joskus alkuaikoina muistan, kuinka oli ihana hakea ensimmäisiä tuotenäytteitä postista. Se oli sitä uutuuden viehätystä joka on kuitenkin kadonnut tässä ajan mittaan.

Ainakin minä olen bloggaajana nykyään sellainen, että olen kiinnostunut vaan tietyistä tuotteista (ja brändeistä) joista pidän tai jotka herättävät mielenkiintoni, mutta en välitä saada postitse kotiini kymmentä random rasvapurkkia viikossa. Jossain kohtaa se raja nimittäin tulee vastaan ja tavara muuttuu vaan turhaksi massaksi, joka ei edes lopulta kiinnosta. Siispä haluan ainakin omalta osaltani katkaista siivet tuolta ”tavaran paljouden hienoudelta”. Ei se tavara loppupeleissä niin siistiä ole jos siitä suurinosa on ns. ei itselleen edes mieluisaa.

Outfit

Ajattelen ylipäänsä raha-asioissa niin, että se mitä sinä saat tekemästäsi työstä ei ole millään tavalla minulta pois. Saat sitten ilmaismatkoja, liikuntaseteleitä, ilmaisia lounaita tai mitä ikinä, se ei ole minulta pois. Jokaisesta työtä kuuluu saada korvaus ja sen tulee olla sellainen joka tyydyttää myös työntekijää. Monessa työssä on olemassa myös ns. pieniä bonareita kuten vaikka liikuntaseteleitä, vuosibonuksia, perjantaipulloja sun muuta ja nimenomaan bloggaajan työssä se on usein materia ja tuote/lehdistönäytteet.

Näiden ”etuuksien” ei pitäisi olla kuitenkaan millään tavalla keneltäkään muulta pois, päinvastoin. Jos kauneusbloggaajan tehtävä on edes jollain tasoa pysyä aallon harjalla on mielestäni hyvä, että hän nimenomaan saa ne uusimmat kynsilakat ja aurinkopuuterit testiin ensimmäisten joukossa. Toki tärkeää on rehellisesti kehua vaan ja ainoastaan niitä tuotteita joihin itse uskoo, sillä bloggaajilla on suuri vaikutus kuluttajiin. Täällä ainakin noudatetaan tiukasti tuota linjaa ja esimerkiksi yhteistyöehdotukset, jotka eivät blogiini sovellu tyrmään aivan varmasti. Uskon vahvasti, että suurin osa kollegoistani myös noudattaa tuota periaatetta.

Outfit

Olen kyllä yleiseti ottaen aina ihmetellyt sitä suomalaisten tapaa olla sulattamatta esimerkiksi naapurin parempia tuloja. Etenkin pienemmillä paikkakunnilla tällainen saattaa näkyä hyvinkin räikeästi, ”nimimerkillä” maalta kotoisin… Itse olen niin epäkiinnostunut kenenkään  henkilön henkilökohtaisista tuloista, eikä se tulotaso tosiaan kerro minulle ihmisistä yhtään mitään. Noh, meitä on moneen junaan ja pitää pyrkiä ymmärtämään erilaisia ajattelutapoja.

Vaikkei tulot henkilökohtaisella tasolla kiinnostakaan niin kyllä eri alojen palkkatasot ja niiden väliset mahdolliset erot kiinnostavat. Kirjoitin itseasiassa viime talvena yhden blogini suosituimmista postauksista ”Paljonko sinä tienaat kuukaudessa?” ja pakko sanoa, että sitä kommenttitulvaa oli mielenkiintoista lukea! Tuli itsellenikin eteen aloja, joista olen olettanut saatavan parempaa palkkaa tai vastaavasti pienempää sellaista. Raha on kyllä aihe joka aina herättää keskustelua niin puolesta, kuin vastaankin. usein myös hyvin mielenkiintoisellakin tavalla.

Outfit

Omakohtaisesta kokemuksesta pakko sanoa, että se jos tienaat tonnin enemmän kuussa ei välttämättä ole onnellisuuden tae. Teen mieluummin työtä josta nautin, kuin työtä joka ei ole oma juttu muuta kuin sinä palkkapäivänä. Loppupeleissä rahan arvo kalpenee työn mukavuuden rinnalla ja siksipä mieluummin valitsen elämässäni mukavuuden ja sen, että myös työ maistuu hyvältä. Ei ole kiva elää pelkille vapaapäiville, siinä menee elämä aikalailla ohi.

Olen itseasiassa viime aikoine jälleen huomannut, että minussa on jotain yrittäjyyden ”pihinää” ja työ jota teen puhtaasti itselleni palkitsee kaikista eniten. Toisaalta pidän kyllä vastapainona siitä, että saan tehdä kahta työtä. Olen itseasiassa aina ollut vähän tällainen, nauttinut hieman levottomastakin monipuolisuudesta ja muistan nuorempana ajan jolloin tein freelancerina vähän kaikkea lähihoitajan töistä erilaisiin promootioihin. Yksikään päivä ei ollut samanlainen ja se on edelleen oikeastaan se juttu, jolla on itselleni merkitystä. Monipuolisuus pitää työn mielekkäänä!

Outfit

Farkut Levi`s Wedgie Fit / Neule Mango / Bomber Junkyard / Hattu Beck Söndergaard / Aurinkolasit Ray-Ban

Kehoitankin ihmisiä sulattamaan sen, että me toisinaan tienaamme eri verran. Osa ihmisistä saa työnsä kautta matkoja, osa taas ei. Mikään mitä toinen saa ei ole sinulta tai minulta pois. Kateus on asia joka syö meitä sisältä päin ja olen ihan varma, että jos inhoat jotain ihmistä sen vuoksi, että hän saa näennäisesti kaikkea ”ilmaiseksi” muuttuu oma elämäsi vaan laadultaan huonommaksi. Materia on vaan materiaa, raha vaan rahaa. Suurinta rikkautta ovat ne muut asiat elämässämme. <3

Oikein ihanaa perjantaita jokaiselle! 

On my way

7 vastausta artikkeliin “Sun tulot, mun tulot.”

 1. Jutta Teemu Selänteen sanoin ei raha tee onneliseksi,mutta helpottaa se elämää.

  • Kyllä. En mielestäni sitä millään tavalla tässä tekstissäni kieltänytkään? Ja miksi kieltäisin?

   Sen sanoin, että tonni sinne tai tänne ei välttämättä ole merkityksekäs VAAN mielekäs työ on se jolla on merkitystä. Mutta toki moni ajattelee varmaan eri tavallakin ja senkin täysin hyväksyn. :)

  • Toisaalta siihen tonnin merkitykseen vaikuttaa palkan suuruus. Jos 2000e palkasta ottaa tonnin pois, silla todennakoisesti on merkitysta. Liian pienilla tuloilla on vaikeaa keskittya ”siihen muuhin”, jos tililla on 10e ja seuraava tili tulossa kahden viikon paasta. Samaa mielta olen siita, etta muiden palkkojen kyylays ja kadehtinta on alytonta hommaa.

  • Toki. Itse ehkä hain kommentillani lähinnä takaa sitä, ettei palkan suuruudella ole niin suurta merkitystä (onko se vaikka 2000 vai 3000) jos työ on itselleen mieluisaa. Mieluummin se 2000 ihanassa työssä kuin 3000 paskassa työssä.

   Ja toisaalta minkä olen itse pistänyt merkille… Jos tienaat esim. 2000 €/kk tai 2500 €/kk puhutaan niin naurettavista eroista sillä verotus on sitten kovempaa. Saatika 3000 euron kohdalla. Jos noita sitten suhteuttaa niin tullaan siihen lopputulokseen, että kannattaako edes tienata hurjasti, kun valtio vie niin paljon mennessään? Ei ainakaan rahan kiilto silmissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta