The omenapiirakka (GL, M)

Siitä on jo iäisyys, kun olen viimeksi piirakan pyöräyttänyt. Eilinen olo tuntui niin ankealta ja väsyneeltä, että pienessä pökkerössä sitten laitoin tuulemaan ja hain kaupasta tarvittavat aineet. Todella helpon nopeaa valmistaa ja niin taivaallisen hyvää, aina. Omenapiirakan kanssa et voi mennä mönkään ja ihan parasta on jos omput ovat vielä kotimaisia, tai vaikka omasta puusta noukittuja!

Gluteeniton omenapiirakka

Vaikka eilen olisi kyllä tehnyt mieli pyöräyttää kunnon sokerilla ja kermalla ympätty piirakka, päädyin silti terveysversioon. En tiedä mikä siinä onkin, mutta en tykkää leipoa ns. tavallisia leivonnaisia, vaan niistä on aina tehtävä edes jollain tapaa ”terveellisempiä”. Ehkä se on nimenomaan se ajatus myös siitä, että on kivempi laittaa blogiin jotain inspiroivaa reseptiä, kuin sellainen ähkyinen huonon olon tuova resepti.

Olen myös sitä mieltä, että vähän paremmatkin valinnat voivat olla maukkaita. Tähän piirakkaan hain makeuden kookossokerista joka on valkoista sokeria parempi vaihtoehto, mutta en tosiaan näe mitään syytä miksi ette voisi halutessanne kokeilla makeutusta myös hunajalla? Niin ja jauhotkin voi aina fiksailla vieläkin terveellisemmiksi kuten jättämällä tuon Fin Mix-jauhoseoksen kokonaan pois. Nuo seokset, kun tuppaavat olemaan monesti vähän puijausta ainakin ravintosisällöltään… Erinomaisen koostumuksenhan ne kyllä antavat gluteenittomiin leivonnaisiin.

Gluteeniton omenapiirakka

Mutta sitten itse herkullisen reseptin kimppuun! Olkaapas hyvät ja toivottavasti tästä on iloa  monelle tähän sateiseen tiistai päivään. :)

Herkullisen täyteläinen omenapiirakka (GL, M)

Pohja: 

 • 1 luomu kananmuna
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 dl kookossokeria
 • 1,5 dl *Luontaistukun kookosöljyä
 • Ripaus *Luontaistukun Himalajansuolaa
 • 1 dl kaurajuomaa
 • 1 dl *Luontaistukun mantelijauhoja
 • 1 dl kaurajauhoja
 • 2 dl Semperin hienoa gluteenitonta jauhoseosta (Fin-Mix).
 • 1 tl kanelia
 • 1/4 tl luomu vaniljauutetta (laita varovasti ihan pieni määrä).

Täyte: 

 • 3 suurehkoa omenaa
 • Kanelia
 • Piparkakkumaustetta
 • Hunajaa

Sulatetaan kookosöljy ja sekoitetaan kookossokerin kanssa. Lisätään joukkoon kananmuna, leivinjauhe, suola ja muut aineosat, jauhot ihan viimeisenä. Jauhoja kannattaa lisätä pikkuhiljaa kokoajan seosta sekoittaen. Kannattaa myös seurata taikinan koostumusta ja lisätä jauhoja sen mukaan. Älä siis seuraa orjallisesti ohjettani, vaan tunnustele miltä taikina näyttää. :) Sen ei siis kuulu olla ”pullataikinaa” vaan levitä sulavasti voideltuun vuokaan.

Lämmitetään uuni 180-200 asteeseen (uunista riippuen) ja siivutetaan omenat koristelua varten. Halutessaan pohjaa voi esipaistaa viitisen minuuttia ennen omenoiden piirakkaan asettelua. Itse en tällä kertaa esipaistanut, vaan iskin omput suoraan pohjan päälle. Lopuksi heitetään pintaan myös mausteet ja lorotellaan vähän hunajaa. Paistellaan uunin keskitasossa kunnes pinta rusehtaa ja pohja ei ole tahmaista. Uunista jälleen kerran riippuen noin 25-40 minuuttia. Oma uunini on tosiaan todella hidas joten itselläni meni tuo 40 minuuttia.

Sitten vaan nauttimaan! Sellaisenaan tai vaniljajäden kera. :)

Gluteeniton omenapiirakka

Jos kokeilette niin kertokaahan mitä mieltä olitte?! Muuten toivottelen oikein ihanaa tiistaita, ei anneta sateen lannistaa. :)

*Luontaistukun tuotteet testiin saatuja. 

On my way

2 vastausta artikkeliin “The omenapiirakka (GL, M)”

 1. Minun herkkua on mustikkapiirakka,ei sade haittaa juuri menossa olympialaiset ja tänään alkaa myös jääkiekon chl ja kuukaude päästä liiga ja world cup:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta