SPIRULINA BALLS (RAW, GL, M)

Kuten teille viime viikon perjantaina kirjoittelin, spirulina on ehdottomasti suosikkini viherjauheista (jos postaus mennyt ohitse, se löytyy täältä). Vinkkasin teille myös siitä, että spirulina on erinomainen aineosa leivonnassa vaikka se ehkä hieman epäilyttävälle kuulostaakin. Myrkynvihreä levä, absurdia. Näin kuitenkin on. Etenkin raakaleivonnassa spirulina on aikamoinen lisuke ja sillä saa tuotua leivonnaisiin paitsi särmikästä väriä, myös piristävää makua!

Spirulina balls

No mitä sitten näihin spirulina leivonnaisiin tulee, yksi ehdoton oma suosikkini on spirulinalla höystetyt raakapallot. Nämä pallukat tosiaan koostuvat kyseisen viherjauheen lisäksi taateleista, rusinoista, hampunsiemenistä, manteleista ja casheweista, sekä sitruunan/appelsiinin mehusta.  Aivan super helppoja valmistaa ja mikä ehkä parasta, maistuvat todellakin piristävän herkullisille ilman liiallista sokerin makua. Näissä palloissa on myös hauska myrkkyinen värisävy ja hurjasti terveyspotkua! ;)

SPIRULINA BALLS (6-7 palloa)

  • 20 taatelia
  • 12 mantelia
  • Kevyt kourallinen casheweja
  • 1 dl rusinoita
  • 1/2 tl spirulinaa
  • 2 tl hampunsiemeniä
  • 3 tl sitruunanmehua (myös appelsiini käy hätätapauksessa, mutta sitruuna toimii paremmin!).

Koristeluun:

  • Seesaminsiemeniä, kookoshiutaleita tai vaikka kaurahiutaleita.

Liotetaan taatelit, rusinat, mantelit ja pähkinät vedessä pehmeiksi noin 1 tunnin ajan. Blendataan tehokkaalla blenderillä tasaiseksi massaksi ja lisätään joukkoon loput ainekset. Tässä taas muuten korostuu hyvän blenderin tärkeys, sillä nämä pähkinä-taateli sörsselit ovat aikamoista jötöä… Oma Rawmixini toimii edelleen erinomaisesti! :)

Laitetaan erilliseen kulhoon seesaminsiemeniä ja pyöritellään taikinasta haluamansa kokoisia pallukoita. Pyöräytetään pallot siemenissä ja laitetaan lautaselle. Itse kuorrutin vain osan palluroista. Lopuksi laitetaan booltsit pakkaseen jähmettymään. Siellä kannattaa antaa hautua ainakin tunnin verran kunnes pallot ovat suhteellisen jämäköitä ja kovia.

IMG_2372-003

Sitten vaan tarjolle ja nautiskelemaan! Vihreää väriä ei kannata muuten turhaan pelätä vaikka se aika rajulle näyttääkin. Rohkeasti vaan kokeilemaan. :)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta