Bolognese soijarouheella

Ruoanvalmistus arjessa oli itselleni yhdessä kohtaa suurikin haaste. En ole koskaan ollut mikään kokki (varsinkaan itselleni) ja siksipä lautaselleni eksyikin usein pakastevihanneksia kanan tai jauhelihan kera. Makua toivat hurjat maustemäärät, joilla koitin saada edes jotain jytyä syömääni. Nyt, kun noita annoksia mietin tekee ihan pahaa. Onneksi ajat ovat muuttuneet!

IMG_3422-001

Tänä päivänä syön hyvin vähän lihaa jos ollenkaan, maitotuotteista valitsen laktoosittomat versiot jos valitsen ja viljat syön pääasiallisesti gluteenittomana. Okei kaura on itselleni ihan ok, mutta ruis taas ehdoton ei. Näiden pienien fiksailujen mukaan sitten kokkailen ja teen itselleni mieluisaa ruokaa. Usein myös sellaista, että sitä voi syödä mahdollisesti toinenkin. Ruoan pakastamisesta tai säilömisestä en pidä, sillä se ei maistu enää samalta seuraavana päivänä.

Vasta ihan viime kuukausina olen todella opetellut tumman soijarouheen käytön. Tajusin nimittäin, että se lienee itselleni se mieluisin tapa syödä soijaa jos syön ja rouheen maustaminen jauhelihan lailla onnistuu hyvin helposti. Tuo on myös hyvin monikäyttöinen ja sopii jauhelihan korvikkeeksi hyvin moneen. Siihen trendikkääseen nyhtökauraan en ensikerralta ainakaan ihan lämmennyt… Joku koostumuksessa oli vähän ällöä ja maku kokeilemassani annoksessa hyvin mitäänsanomaton. Toki tuokin on varmaan parasta itse tehtynä ja maustettuna. Jos on antaa jotain vinkkejä kyseiseen raaka-aineeseen liittyen, niin kuulisin mielelläni?

IMG_3425-001

Yksi erinomainen resepti soijarouheesta on bolognese. Voit tehdä siitä täysin vegeversion tai halutessasi lisätä joukkoon hieman laktoositonta fetajuustoa, kuten itse tein. Aivan taivaallisen hyvää ja ei kyllä rehellisesti sanottuna edes huomaa, että tämä on kasvisruokaa. Mauttomasta on nimittäin hyvin kaukana. :)

Alla helppoakin helpompi ja nopea resepti, jonka ehtii hyvin tekemään arjessa (valmistusaika noin 30 minuuttia).

Bolognese soijarouheella (GL, VL)

 • Purjosipulia tai 1 vaalea sipuli
 • 1 punainen paprika
 • 1 porkkana
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 limetti/sitruuna
 • 2 dl tummaa soijarouhetta 
 • 1 prk Go Green luomu salsaa (original)
 • Mausteiksi mustapippuria, vuorisuolaa, paprikamaustetta, Herbamarea ja chiliä.
 • Laktoositonta fetajuustoa
 • 2-3 dl vettä 
 • Lisukkeeksi Urtekram gluteenitonta spaghettia, sekä basilikaa. 

Laitetaan spaghetti kiehumaan vuorisuolalla ja Herbamarella höystettyyn veteen (mittaa määrä tarpeesi mukaan). Pilkotaan purjo/sipuli ja kuullotetaan paistinpannulla rusehtavaksi. Jos päädyt purjoon, pari kourallista sitä riittää. Lisätään sekaan pilkotut paprikat ja porkkana, sekä ruskistetaan nekin. Kun kasvikset on valmiina, lisätään joukkoon salsa, oliiviöljy, vesi ja soijarouhe. Puristetaan lime/sitruunan mehu ja lisätään kastikkeen joukkoon. Sekoitellaan ja annetaan muhia noin 10-15 minuuttia. Kun spaghetti on valmista kaadetaan annos lautaselle ja tarjoillaan muutaman basilikanlehden, sekä kämmenessä murskatun fetan kera. Halutessaan päälle voi laittaa vielä parmesania. Sitten vaan nautiskelemaan!

IMG_3437-002

Pyrin jatkossa julkaisemaan viikottain jonkun arkiruokareseptin, sillä niitä on toivottu paljon. Ylipäänsä maidoton (ja/tai laktoositon), gluteeniton ja kasvispainotteinen ruokavalio tuntuvat kiinnostavan, joten mielelläni jaan teille niitä omia suosikkejani ja reseptejä joita tulee valmistettua melkeinpä viikottain. En syö arjessani enää nykyään kaavamaisesti samoja ruokia, joten omasta keittiöstäni löytyy varmasti teillekin annettavaa. :)

Oikein rentouttavaa illan jatkoa jokaiselle! Ensi viikolla alkaakin sitten virallisesti syksy. Lupa verhoutua neuleisiin ja kaivaa kynttilät esiin. <3

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta