Ihanaakin ihanampi surffitukka

Ihanan tuuhea surffitukka joka on ilmava mutta samaan aikaan myös elävän ja hoidetun näköinen, mission impossible? Varmaan se suurin haaste surffilookin luomisessa on nimenomaan se etteivät hiukset näytä homssuisille, tupeeratuille ja/tai haperoille. Ainakaan omaan silmääni edellä mainitunlainen fleda ei iske, joten kannustankin ehdottomasti ns. luonnollisempiin tapoihin tuon surffitukan loihtimisessa.

IMG_3394-001

Olen rakastanut jo pitkään tuuheaa ja ilmavaa hiuslookkia. Tokikaan joka päivä siihen ei aika riitä, mutta pääasiallisesti pyrin noudattamaan niitä pieniä kikkakolmosia saadakseni vähän surffimaisen fledan. Myös ponnaripäivinä tukan on oltava mintissä ja ponnarin liiskanan sijaan tuuhea. Kuinka tuollainen lookki sitten taiotaan? Mitkä ovat niitä kikkoja joita minä noudatan?

Hoitotuotteet:

Ihan alkuun suosittelen käyttämään tuuheuttavia hoito- ja pesutuotteita. Jos haluat tukastasi nimenomaan ilmavan, suosi siihen puuhaan tarkoitettuja hiustuotteita. Liian hoitavat aineet lätistävät, jolloin tukasta on hyvin vaikeaa saada tuuheaa. Omat lempparini tuuheuttavista pesutuotteista ovat John Friedan Beach Blonde-sarjan shampoo ja hoitoaine, sekä Phyton tuuheuttava shampoo. Näillä tuotteilla hiuksista ei tule lättänää vaan riittävän ilmava. Etenkin Frieda jättää hiuksen pintaan jopa hieman karhean kesäisen fiiliksen, joka toimii nimenomaan surffimaisessa lookissa erinomaisesti!

Surffitukka

Naamioi latvoja:

Nyt tulee ehkä hitusen erikoinen vinkki mutta tämä on ehdottomasti hyväksi todettu! Eli naamioi pelkkää hiuslatvaa yöksi hiuksiin jätettävällä Phyton ”Secret de nuit” -yönaamiolla. Suurin osa naamioista on todella, todella hoitavia ja nimenomaan luo helposti sen lättäefektin. Kun naamioit vaan latvan ne ns. kuivimmat osuudet ja vieläpä voidemaisella naamiolla, voit saada ihmeitä aikaan jopa yhdessä yössä.

Tämä naamio siis hierotaan hiuslatvoihin ennen nukkumaan menoa ja annetaan vaikuttaa yön ylitse. Eikä muuten tarvitse edes pestä pois! Ehdottomasti tuote, joka on ollut omien hiuslatvojeni pelastus. Ei ole öljyinen tai liian rasvainen, vaan todella kevyt. Surffitukkakin kaipaa sitä hoitavuutta ollakseen nimenomaan elävän näköinen eikä kuiva hamppupesä.

Phyto Secret de nuit

Käytä muotoilutuotteita:

Ilman muotoilutuotteita tukka on useammalla suomalaisella aika hirveä, oikukas ja veltto. Ilman lämpöä se kyllä selviää mutta ne tuotteet, ne ovat ihan MUST! Jos halutaan tukkaan surffiefekti on tärkeää käyttää nimenomaan tuuheuttavia muotoilutuotteita. Näistä paras tehokolmikko on ehdottomasti Biozell Texturing Spray, Balmainin suolasuihke, sekä kuivashampoo (Cutrin, Batiste…). Jos tyveä halutaan kohottaa niin oma ykköseni on Rapunzel Of Swedenin tyvipuuteri! Unohda tupeeraus ja hanki tuo purnukka.

Suolasuihke tulee suihkia fledaan silloin, kun hius on suihkun jälkeen puolikostea. Näin saadaan se paras lopputulos, eikä sitä ns. hamppuefektiä. Jos tukka on puhdas ei tarvita kuivashampoota ja suolasuihkeen kaveriksi voidaan laittaa tekstuurisprayta, tosin vasta täysin kuivaan tukkaan. Jos taas haluat luoda tämän surffilookin vasta jälkikäteen ns. huonona hiuspäivänä, laitetaan alkuun tyveen kuivashampoo ja sitten suihkitaan kauttaaltaan tekstuurisuihke. Suolasuihketta en käytä enää kuivaan hiukseen, koska olen huomannut ettei se ainakaan omalle tukalleni sellaisenaan sovi. Tekee hiuksista mähmäiset ja limaiset. Niin ja hei melkein unohdin, muotovaahto aina hiustyveen siinä kohtaa, kun hiukset ovat puolikosteat pesun jäljiltä!

Surffitukka

Käsittely:

Kuten teille viikko sitten pitkien hiusten hiuspostauksessa mainitsin, käytän lämpöä enää nykyään harvemmin. Olen kokenut, että hiukseni voivat paremmin ilman säännöllistä föönausta. Jos kuitenkin halutaan luoda päheä surffitukka, en voisi enempää suositella ysärisuosikkia lainerautaa. Sillä nimittäin saa tukkaan juuri sellaista tuuheutta ja runsautta jota piikkisuoraan suomalaiseen hiukseen ei oikein helposti ole mahdollista saada. Postausta oman lainerautani käytöstä on tulossa vielä erikseen lähiaikoina. :)

Hieman vastaavat laineet saa toki hellävaraisesti myös letittämällä. Oma tyypillisin tapani luoda tuuheutta ja sitä pöyheyttä tukkaan on hiussykerö päälaella, jonka kanssa nukun ja hengaan aina kotona. Nostaa muuten aika upeasti tukkaa ja antaa siihen nimenomaan ilmavuutta! Suosittelen kokeilemaan.

Surffitukka

Värjäys- ja raidoitus:

Surffihenkisyyttä hiuksiin saa ehdottomasti myös raidoittamalla sitä. Tummempi tyvi johon vaaleaa raitaa on se tyypillisin tapa. Ainakin itselläni raidat nimenomaan kuivattavat hiusta mikä taas on otollisempaa sille surffipehkolle. Ei kuitenkaan kannata värjätä tukkaa alituiseen vaan muistaa, että vaaleat raidat kaipaavat nimenomaan maskeja pysyäkseen freeseinä.

Ylipäänsä hiusten värjääminen ”turvottaa” hiusta ja tekee siitä jopa paksumman tuntuisen. Värjättyä hiusta on myös helpompi käsitellä, näin olen kuullut sanottavan.

Surffitukka

Postauksen kuvissa näkyvä tukka on tosiaan luotu kakkospäivän hiukseen käyttämällä ensin tyveen kuivashampoota ja sen jälkeen suihkimalla tekstuurisuihketta kauttaaltaan. Lopuksi harjaan hiukset läpi ettei tukka jää ns. hamppupehkoksi. Mielestäni nimenomaan tärkeää on se, että tukasta ei ”näy läpi” vaan se on tuuhean ja täyteläisen näköinen. Lakkaa käytän harvemmin, mutta sitäkin voi halutessaan lopuksi kauttaaltaan suihkuttaa. Tärkeää on kuitenkin muistaa riittävä etäisyys jotta tukka ei mene klimpeille.

Heräsikö teille jotain kysymyksiä tästä ”operaatiosta” tai ehkä tuotteista? :) Laittakaahan rohkeasti kommenttia tulemaan. 

PS. Huulilla on MAC mattapuna sävyssä Naturally Transformed, koska joku kuitenkin kysyy. :)

On my way

4 vastausta artikkeliin “Ihanaakin ihanampi surffitukka”

  1. Tuo yönaamio kuulostaa kyllä hyvältä, oon miettinyt juuri jotain apua näihin latvoihin! :D mistä oot tuon omasi hankkinut? :)

    • Se on. :) Phytoa myydään apteekeissa eli esimerkiksi Helsingissä löytää ainakin suurimmista sellaisista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta