Praha oli ihana

Viime viikolla vietettiin ystäväni kanssa minilomaa aurinkoisessa Prahassa. Lomalle sattui aivan ihanat kelit ja lämpömittari kipusikin jo reissun alkumetreillä ihan hellelukemiin saakka. Ilmasto ei kuitenkaan ollut tukalan kuuma tai seisova, vaan kovin miellyttävä. Sopiva. Pystyi kulkemaan kaupunkiin sopivassa vaatetuksessa eikä tarvinnut kekkuloida missään biitsikuteissa.

PrahaPrahaIMG_3082-001

Olin kuullut Prahasta etukäteen todella paljon hyvää, joten osasin odottaa kaupungilta suhteellisen paljon. Myös Euroopan kauneimmaksi kaupungiksi olen kuullut sitä tituleerattavan ja itseasiassa, meni kyllä ainakin omien kokemusteni mukaan ihan sinne kärkipäähän! Praha oli ihana. Kultturelli, edullinen, kaunis, arkkitehtuurillinen, sopivan kokoinen, siisti ja monipuolinen. Sopii ihan varmasti kaiken ikäisille. Se mikä itseni yllätti erityisesti oli prahan siisteys. Kadut olivat niin puhtaita ja köyhyys näkyi siellä hyvin vähäisellä tavalla. Tietysti muutamia kerjäläisiä siellä täällä, mutta muuten kadut olivat kyllä kovin siistejä yleisilmeeltään.

Meillä oli minilomallamme kaksi kokonaista päivää aikaa nähdä kaupunki. Sehän ei toki riittänyt alkuunsakaan ja voinkin sanoa, että palaan vielä Prahaan. Nähtiin kuitenkin mukavasti ja oltiin nämä kaksi päivää kokoajan liikenteessä. Kierreltiin kaupunkia ympäri ämpäri jalkaisin, käytiin metrolla shoppailemassa Pankrácin ostoskeskuksessa, tutkittiin Vanhaa kaupunkia, käytiin kuuluisalla Charles Bridgella, Vanhan kaupungin aukiolla, ihasteltiin upeita rakennuksia ja sitä suurenmoista arkkitehtuuria. Sillan toiselle puolelle linnoituksille olisi kannattanut kuulemma matkata mutta meillä se nyt tällä kertaa jäi.

PrahaPrahaPradaPrahaPrahaPrahaPraha

Jos olet matkaamassa Prahaan, suosittelen liikkumaan paljon jalkaisin. Toki metrolinjakin on toimiva ja erityisen helppokin vielä, mutta kävelemällä näkee niin paljon enemmän. Mehän majoituimme ihan Vanhan kaupungin tuntumassa hotelli Majestic Plazassa. Todella siisti neljän tähden hotelli, joka sijaitsi ihan paraatipaikalla. Prahassa majoittuminen hyvissäkin hotelleissa on edullista, joten suosittelen kyllä lämmöllä valitsemaan yösijan nimenomaan ytimen tuntumasta. Me taisimme maksaa kolmesta yöstä yhteensä 240 euroa mutta tuotakin edullisemmin oli majoitusta tarjolla!

Nähtävyyksistä suosittelen erityisesti Vanhaa kaupunkia ja sen aukiota, upeaa kellotornia, sekä Charles Bridgeä. Itse siltahan oli tupaten täynnä turisteja mutta sen ympäristö ylipäänsä oli kovin upea. Mahdollisuus picnikkiin tai ihan vaan auringonlaskun katseluun on mahdollinen sillalle johtavan puistotien varrella. Koitin räpsiä kuvia maisemista mutta tällä lomalla oli muutamankin kerran todettava, että kameran linssillä maisema ei vaan ole sama kuin verkkokalvolta katseltuna. Aina, kun katsoit kulman taakse löytyi sieltä jo taas jotain mielenkiintoista ja henkeä salpaavaa.

IMG_3041-001PrahaPrahaPrahaPrahaPraha

Jos taas haluaa shoppailla, on Prahassa paljon sitäkin puolta ja vieläpä moneen makuun. Me teimme ostoksia pääosin Na Pricopêlla keskustassa, sekä ostoskeskuksista Palladiumissa (sijaitsee edellä mainitun kadun läheisyydessä) ja hieman kauempana Arkàdy Pankrâcin ostoskeskuksessa. Arkàdyyn pääsi kätevästi punaisella metrolinjalla ja pois jäätiin Pankrâcin pysäkillä. Tuolla sijaitsi mm. suurempi Sephora, Stradivarius ja Pull & Bear.

Se luksuskatu josta jo aikaisemmin mainitsin, sijaitsi taas ihan Vanhan kaupungin aukion kupeessa ja aukion laitamilla oli myös esimerkiksi Furla. Swarovskeja oli joka kulmalla ja ilmeisesti timantit tosiaan Tsekeissä edullisempia kuin muualla. Itse en timangeista välitä joten jäi omalta osaltani lähinnä siihen, että pistin tämän merkille. Turistikrääsää löytyy myös joka kulmalta, eli jos tuliaisia haalii niin niitä on kyllä tarjolla!

PrahaPrahaPrahaPrahaIMG_3066-001

Ruokapuoli oli Prahassa edukasta ja samoin alkoholin nauttiminen, se tosin jäi lomallamme vaan muutamaan lasilliseen. Tsekkihän on olutmaa, joten olusen ystäville varmasti aikamoinen taivas. Söimme pääasiallisesti välimerellistä ruokaa ja jätimme suosilla tsekkiläisen ruoan maistamatta. Itse tiesin nimittäin jo etukäteen, että se ei ole minun juttuni. Italiailaisia ravintoloita oli melkein joka kulmalla, samoin pihvipaikkoja sun muuta kansainvälistä.

Meidän ravintolakokemukset menivät vähän vaihdellen. Mikään ei ollut pahaa mutta kaikki annokset eivät niin erikoisiakaan. Pari ravintolaa joista haluan kuitenkin mainita niin Ristorante Italiano Buschetto (Vàclavskè nàm 821/39) jossa söimme taivaallista risottoa, sekä COMO jossa nautimme ensimmäisenä iltana ehkä maailman parasta valkoviiniä, sekä kreikkalaiset salaatit. Vaikka nämä molemmat sijaitsivatkin ns. turistialueella hinnat olivat kohtuulliset. Muistaakseni juomien kanssa ruoat maksoivat noin. 10-15 euroa. Toki jos mennään yhtään syrjempään hintataso laskee jonkun verran, mutta meillä nyt ei ollut niin euron nuukaa niin ei jaksettu etsiä edullisempia paikkoja vaan sen hinta-tason vuoksi. Tripadvisorista koitettiin katsoa noita parhaita raflojakin mutta niiden löytäminen kartasta osoittautui sen verran haastavaksi, että yleensä nälän kourissa sitten vaan poikettiin jonnekin. Näin tällä lomalla.

PrahaIMG_3125-001IMG_2958-2Praha

Kaikkea makeaa herkkua olivat Prahan kadut täynnä ja mm. gelatoa sai joka kulmalta. Traditionaaliset Trdlo-töttöröt ovat Prahassa todella suosittuja ja ystäväni sellaisen yhtenä iltana mukaan nappasikin. Kyseessä on siis pullataikinasta tehtävä töttörö johon saa sisälle vaikka nutellaa ja jäätelöä. Jonot noihin kioskeihin olivat poikkeuksetta aika pitkät ja jengi taisi todella tietää mikä on sitä paikallista hyvää. :) Myös gelatoa myytiin todella monessa paikassa ja turisteille suunnattuja karkkikauppoja löytyi usealta kulmalta. Tuolla lomalla tuli tosiaan syötyä hyvin ja nautittua kaikkea mahdollista hyvää.

Tämä postaus oli kokonaisuudessaan ehkä hieman erilainen kuin aikaisemmat matkapostaukseni ja kirjoitin kaiken vähän suurpiirteisemmin. Jos teillä heräsi kuitenkin jotain kysymyksiä niin laittakaahan niitä vaan tulemaan, vastailen mielelläni. :) Minulle Praha oli kokonaisuudessaan niin hyvä kokemus, että haluan sinne ehdottomasti uudestaan! Lentoja saa todella halvalla ja kaupungissa myös elää edukkaasti. Tuollaiseen kohteeseen on aina mukava matkustaa. Jos siis mietit mennäkö vai ei niin suosittelen lämmöllä, että mene! Upea paikka.

Ihanaa viikon alkua!

On my way

6 vastausta artikkeliin “Praha oli ihana”

 1. Kauniita kuvia! Tosi kiva kuulla, että teillä oli onnistunut reissu :) Itse olin Prahassa 9.luokalla, kun tehtiin sinne luokkaretki. Osan maisemista vielä tunnistin, vaikka reissusta on jo 14 vuotta, mutta ehdottomasti aion vielä matkustaa Prahaan uudelleen! :)

  • Kiitos Mia. :) Oli kyllä ihana loma! Hahah, aijaa. No siinä tapauksessa sun on kyllä pakko matkustaa vielä takaisin! :)

 2. Onko sulla kuvaa siitä töttöröstä? Ihanalta kaupungilta vaikuttaa kyllä! 😊

  • Hahah, Instagramista löytyy :D Oli niin pimeää, kun ystäväni sen osti joten jäi kameralla kuvaamatta. :)
   Ja oli kyllä aivan ihana paikka, suosittelen!

 3. Ihanalta näyttää! Mikä huulipuna mahtaa olla huulillasi kuvassa jossa istut? :)

  • Huulissa on MAC matte Naturally Transformed. Aivan ihana ruskea puna, uusi suosikki. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta