Lakritsitoffeeta

Toffee ja lakritsi ovat itselleni karkkimaailman suosikkeja suklaan, sekä kirpeiden hedelmäaakkosten lisäksi. Jos minun pitää täyttää irtokarkkipussini jollain, koostuu se tavallisesti nimenomaan edellä mainitsemistani herkuista. Erityisesti lakritsin ja toffeen yhdistelmä on aina ollut itselleni sellainen heikkous ja esimerkiksi Hopeatoffee yksi suosikeistani kautta aikain.

Lakritsitoffee

Kuten tiedätte, pidän raakaleivonnasta ja nimenomaan suklaa on valmistunut jo pitkään ihan täällä kotikeittiössäni. Toki toisinaan ostan sitä myös valmiina, mutta mielestäni melkein parasta siitä tulee kotosalla tehtynä. Tällöin voit miksailla täytteitä mielesi mukaan ja tehdä suklaasta juuri niin täyteläistä kuin tahdot. Toffeeta sen sijaan en ole montaa kertaa vielä tehnyt ja eilen oli itseasiassa muistaakseni vasta kolmas kokkaustuokio tuon herkun parissa. Tällä kertaa yhdistin aivan ihanan Urtekramin lakritsijauheen lucumaan ja kookosöljyyn. Tuli niin taivaallisen hyvää! Lakritsikin maistuu toffeessa ihanan vahvasti ja se jos mikä on itselleni suurta plussaa. :)

Nyt teitä varmaan kiinnostaa kuulla miten tuon toffeen tein, eli täältä tulisi reseptiä oikeaan super herkkuun! Varotan vaan heti alkuun, että tämä koukuttaa… Lucumassa on mielestäni joku sellainen juttu, että kaikki missä sitä on koukuttaa. Se on se hedelmäisen kirpsakka maku joka puskee sieltä herkusta läpi ja saa himoitsemaan sitä uudestaan ja uudestaan. Tiedä sitten miten oikeasti on mutta siltä se ainakin tuntuu. :D Lucuma sopii muuten todella hyvin myös raakasuklaaseen, joten sitäkin suosittelen lämmöllä kokeilemaan.

Lakritsitoffee

Lakritsitoffee (RAW, GL, M)

 • 1,5 dl *Luontaistukun sulaa kookosöljyä
 • 1-1,5 dl lucumaa (hae vähän tuntumaa, itse laitoin noin 1,3 dl)
 • Ripaus *Luontaistukun vuorisuolaa 
 • 2 tl Urtekram lakritsijauhetta (Voit laittaa myös vähemmän, oman maun mukaan)
 • 1/2 tl *Luontaistukun raakakaakaojauhetta

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa (pieneen kulhoon kova öljy ja laitetaan se suuremman kulhon sisään, jossa kiehuvaa vettä). Kun kookosöljy on sulaa lisätään joukkoon suola. Sekoitetaan toisessa kulhossa lakritsijauhe, raakakaakao ja lucuma. Lisätään ”jauhoseos” kookosöljyn joukkoon huolella sekoittaen. Tärkeintä on ettei mikään aineosa jäisi paakuille (siivilän käyttö helpottaa asiaa). Kaadetaan muotteihin tai vaikka säilytysrasiaan/muuhun purkkiin ja laitetaan pakkaseen jäätymään pariksi tunniksi. Jos laitoit suurempaan kulhoon jossa toffeesta tuli paksumpaa, leikotaan siitä siivuja ennen tarjoilua. Itse tein nimenomaan palatoffeita ja jätin muotin tällä kertaa käyttämättä.

Nautitaan sellaisenaan tai kahvikupposen kera. <3

Lakritsitoffee

Näitä voi nauttia hyvällä omallatunnolla vaikka keskellä viikkoa. Ei ole väliä onko lauantai vai tiistai jos on kyse herkusta, jonka ravintosisältö on puhdas ja kehoamme hellivä. <3

*Luontaistukun tuotteet testiin saatuja. 

On my way

6 vastausta artikkeliin “Lakritsitoffeeta”

 1. Hei! Kiitos ihanasta blogista ja sun lukemattomista terveysvinkeistä. Mun kysymys ei liity nyt tähän postaukseen, mutta osaatko vastata siihen että jos spiruliina sekoittaa puuron joukkoon, katoaako sen teho jotenkin kuumassa puurolautasessa? Koitin googletella, mutta ei kovin monta puuro+spiruliina yhdistelmää löytynyt. Tilasin macaa ja spiruliinaa inspiroituneena blogipostauksistasi, ja olen nyt sekoittanut niitä puuroon. Siis se on niin hyvää!! Tekis mieli ahmia koko puurolautanen tyhjäksi, onkohan se reaktiota jostain elimistön puutostilasta.. Koska luin kauhukertomuksia kuinka pahalta ne maistuvat, mutta minä rakastan ainakin puuro+spiruliina yhdistelmää jo nyt. Vakkarikäyttöön :)

  • Ihana kiitos sinulle kommentistasi! :)

   En usko, että katoaa. Tosin en ole koskaan kuullut, että joku pystyisi sitä noin syömään. Hatun nosto todellakin sinulle. :D Mielestäni molemmat siis kyllä maistuvat pahalle, ehkä olet onnekas poikkeustapaus? Mutta syö ehdottomasti puurossa jos ne sinulla sitä kautta parhaiten alas menevät! Toki voit varmistaa tuon vielä sieltä mistä superfoodit ostit, että kuinka on. Mutta epäilen kyllä, että voit ihan huoletta nauttia ne noinkin. :)

 2. Pakko kokeilla!!
  Kuinka usein muuten syöt karkkia tai normi suklaata? Olis kiva saada ruokapäiväkirjaa ja sellasta päivä sun kanssa postausta :).
  Sit vielä sellanen kysymys et mitkä on sun kasvojen ihon salaisuus? Sulla kun näyttää olevan niiiiin täydellinen iho :).

  • Kokeile!! :)

   Normaaleja karkkeja tai normi suklaata syön ehkä kerran viikossa? Välillä kaksi tai sitten taas tyyliin pari kertaa kuussa. Mulla ei ole karkkipäiviä, vaan syön fiiliksen mukaan. Ostan usein karkin sijaan esimerkiksi suklaalla kuorrutettuja pähkinöitä. Ne ovat vielä enemmän heikkouteni, kuin normaali karkki. Rentous tässäkin asiassa on itselleni se kaiken a ja o. :)

   Hoidan ihoani aika ”normaalisti” mutta kuitenkin huolellisesti. Myös ruokavaliolla on merkityksensä ja vaikka se vähän kliseiselle kuulostaakin, ne geenit. Olen vaan perinyt hyvän ihon joka harvoin oikuttelee millään tavalla. Teininäkin kärsin vain harvoin finneistä. Iho on itselleni siunaus ja toivon, että se pysyy tällaisena vielä mahdollisimman monta vuotta. :)

  • Nice to hear! You`re welcome. :) So, when you have tried those, let me know what did you like? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta