Kosmetiikan panosta vs pihistä

Tällä viikolla mieleeni tuli idea postauksesta, jossa esittelen hyviä kosmetiikkatuotteita ja meikkejä panosta vs pihistä periaatteella. Omistan kuitenkin aika monesta tuotteesta ne hintavammat huiput, kuten myös ne edullisemmatkin. Olen itseasiassa sitä mieltä, että hinta ei todellakaan aina kulje käsikädessä kosmetiikan laadun kanssa. Monessa jutussa sen hinnan kyllä kieltämättä huomaa, mutta sitten on taas monia päivittäispuolen edullisempia vastaavia tuotteita, joita käytän yhtälailla kuin niitä kalliimpia.

Tässä muutamia suosikkejani panosta vs pihistä tuotteista:

IMG_4446-001

1. Meikin kiinnityssuihke: MAC vs Urban Decay?

Meikin kiinnityssuihkeet ovat nykyään omassa peilikaapissani ehdottomia must-tuotteita. Päivittäin kodin ulkopuolelle lähtiessäni kiinnitän meikin suihkeella ihooni ja sillä se pysyykin paikoillaan pitkän päivän jopa Suomen vaihtelevammassa ilmastossa. Vaikka MAC ei varsinaisesti mikään ”pihistys” tuote olekaan, on se edullisempi kuin vastaava Urban Decayn suihke. Molemmista pidän todella paljon ja voin suositella kumpaakin teille lämmöllä.

MAC on ehkä hieman enemmän vesimäinen ja Urban Decay taas luo selkeästi jonkunlaisen kalvon iholle. Sanoisin, että Urban on hieman stydimpää ja siksi itse säästelen sitä vähän tärkeämpiä tilanteita varten. MAC taas on itselleni sellainen ”arkisuihke”, joka on tosiaan päivittäisessä käytössä jos kotiovesta ulos astelen. Jos et omista vielä meikin kiinnityssuihketta niin suosittelen kokeilemaan! Voipi olla, että sinäkin koukutut. :)

IMG_4456-001

2. Päivävoide: Neutrogena vs Clinique?

Kasvovoiteiden suhteen olen nykyään vaateliaampi kuin ennen. Vaikken ongelmaihoa omistakaan, vaadin silti voiteeltani tiettyjä ominaisuuksia. Näitä ovat nopea kuivuvuus, riittävä kosteutus ja miellyttävä koostumus. Parhaiksi olen todennut pihistysmielessä *Neutrogenan Visibly Clear oil-free moisturiserin ja taas panostusmielessä Cliniquen moisture surge intensen. Molemmista pidän kovasti ja kumpainenkin on minulla viikottaisessa käytössä, melkeinpä vuoropäivin.

Neutrogenan puolesta olen liputtanut jo pitkään ja täälläkin kirjoittanut siitä kuinka sarjan tuotteista pidän. Sopivat iholleni täydellisesti vaikken rasvaisesta tai finnisestä ihosta kärsikään. Kasvovoide kuivuu nopeasti mutta samalla kosteuttaa juuri täydellisesti. Clinique taas on itselleni suhteellisen uusi tuttavuus mutta jokainen kokeilemani tuote on vahvistanut kyllä sitä, että tässä on sarja jota tulen suosimaan siinä kohtaa jos selektiivisen ihonhoidon puoleen kokonaan käännyn. Etenkin nämä vaaleanpunaiset tuotteet sopivat iholleni täydellisesti ja esimerkiksi tässä kasvovoiteessa on aivan mieletön koostumus! Kosteuttava, pehmeä ja kaikin tavoin miellyttävä. Molemmat mainitsemani kasvovoiteet ovat sellaisia, joiden päällä meikkikään ei lähde rullautumaan. Se on itselleni tärkeä ominaisuus ja sitä ei todellakaan jokaiselta tuotteelta löydy.

IMG_4472-004

3. Naamio: V 10 PLUS vs Lumene?

Rakastan naamioita ja suosinkin niitä iholleni viikottain. Naamio pehmentää ihoa ja parhaimmillaan korjaa sen kosteustasapainoa. Jos haluat panostaa, suosittelen ehdottomasti *V 10 PLUS ”Okinawa deep sea water maskia”, jonka voi halutessaan jättää iholle jopa yön ajaksi. Tämä on geelimäinen tuote, joka todella kosteuttaa ihoa. Itse käytän maskia ainakin kerran viikossa ns. yövoiteen korvikkeena, eli levitän sen huolellisesti puhdistetulle iholle ja annan vaikuttaa yön ajan. Naamio siis imeytyy pikkuhiljaa ihoon ja siksipä sen kanssa kykeneekin nukkumaan. Tätä myydään apteekeissa.

Pihistysmielessä pidän kovasti *Lumenen rauhoittavasta ja kosteuttavasta naamiosta. Edullisempi tuote joka kuitenkin ajaa asiansa ja pehmentää ihoa. Naamiossa on ihanan voidemainen koostumus ja rauhoittava tuoksu. Tämä on itseasiassa tuote jonka kanssa mennään sohvalle makaamaan ja nostetaan jalat kattoon.

IMG_4480-001

4. Aurinkopuuteri: Vita Liberata vs GOSH?

*Vita Liberatan itseruskettavaan mineraalimaiseen aurinkopuuteriin olen todella koukussa ja suorastaan rakastan sitä. Puuteri on korvaamaton, täydellisen pigmenttinen iholleni ja vieläpä päivettää. Monta plussapuolta!

Edullisista puutereista taas liputan ehdottomasti GOSH-merkin aurinkopuuteria, joka on riittävän tumma ja samalla mattainen. Tämä on itseasiassa ihan ensimmäisiä varjostuspuutereita joita olen ostanut (ei sama purkki tokikaan). Jos siis mietit edullista aurinkopuuteria joka on matta ja hyvä väriltään, niin suosittelen lämpimästi sävyä 02 Natural Glow. Puuterin väri on luonnossa vielä tummempi miltä se kuvassa näyttää.

IMG_4466-001

5. Suolasuihke: John Frieda vs Balmain?

Nyt päästään lemppareihini, eli suolasuihkeisiin! Balmainia olen blogissani hehkuttanut varmaan sata kertaa mutta hehkutanpas vielä kerran. Kyseessä on tosiaan aivan huikea suolasuihke, jolla loihdit lisää volyymia hiuskuontaloon. Suolasuihkeessa on täydellisen tuoksun lisäksi aivan ihana rakenne ja se tuo aikuisten oikeasti siihen tukkaan volyymia. Tämä on ns. luksusta. Ja arvanette varmaan, että panosta- tuotteesta on kyse. Hinta ei kuitenkaan muistaakseni ollut pitkästi päälle 20 euron, joten mikään aivan hurjan kallis tuote tämäkään ei ole.

Jos taas halutaan pihistellä, suosittelen *John Friedan BEACHblonde Sea Waves salt sparyta. Tässä on myös aivan ihana tuoksu, josta voit bongata mm. herkullisen kookoksen. Itse suihke on myös hiuksiin rakennetta tuovaa vaikkakin hieman hienojakoisempaa, kuin Balmain. Antaa kuitenkin hyvää volyymia ja luo pitoa tukkaan. Myös purkin visuaalinen ulkomuoto tuo jollain tapaa mieleen hiekkarannat ja rennon biitsielämän. Kerrassaan ihanan kesäinen tuote jota on lupa suosia myös talvellakin!

IMG_4491-2

6. Itseruskettava: Lumene vs Vita Liberata?

Vita Liberataa minun tuskin tarvitsee ihan hurjasti täällä hehkuttaa sillä tiedätte, että se on lempparini. Rusketuksen sävy, pysyvyys ja ylipäänsä laatu ovat niitä seikkoja, jotka tekevät Liberatasta panosta-tuotteen. Tässä kohdin se laatu tosiaan maksaa hieman enemmän, mutta on ehdottomasti sen väärti!

Jos taas pennoset on tiukalla, suosittelen ehdottomasti pihistys itseruskettavaksi Lumenen Gradual Self Tan Lotionia. Tässä on nimittäin tuote, joka antaa jo yhden kerran jälkeen iholle väriä ja vieläpä nättiä sellaista. Purnukka maksaa muistaakseni noin 15 euroa ja siitä levittää iholle väriä useamman kerran. Parasta tässä on nopea kuivuvuus ja se, että voide kosteuttaa samalla ihoa. Myös tuoksu on ihan jees, eli mitään perinteistä itseruskettavan löyhyä ei tarvitse haistella.

IMG_4488-001

7. Huulipunan pohjustus: MAC vs Guerlain?

Huulipunan pohjustaja on itselleni aivan ehdoton tuote jokaiseen päivään ja siksi myös sen laatu itselleni tärkeää. Jos haluat panostaa, suosittelen vuosien kokemuksen kautta Guerlainin KissKiss Liplift pohjustustuotetta joka on mielestäni paras kaikista kokeilemistani huulipunan pohjustajista. Paitsi, että se levittyy ihanasti huulille eikä tahmaa, pitää voide huulipunan paikoillaan ja pitkään. Tämä on tuote jota hamstraan joka ikisellä lento- tai laivamatkalla kaappiini sillä tätä ilman en pärjää.

Jos haluat pohjustaa huulet, mutta budjetti on hieman pienempi suosittelen MACin vastaavaa tuotetta. Tämä on ihan jees ja huulipuna pysyy huulilla pitkään. Itselleni tuote on ehkä turhan hoitava, mutta esimerkiksi ystävissäni on henkilöitä jotka pitävät tästä enemmän kuin Guerlainista. Makuja on siis moneen lähtöön. :) On kuitenkin ehdottomasti pohjustaja, jolla saa punaan pysyvyyttä hieman edullisemmin! Sen sijaan esimerkiksi NYXin pohjustajaa en missään nimessä suosittele. Aivan hurjan surkea…

Mitäs piditte postauksesta? Tällaista kosmetiikkaa löytyy kotoani enemmänkin, joten jos saa kannatusta voisin jatkossakin tehdä vastaavanlaisia. :) Aurinkoista perjantaita kaikille! 

*Merkityt tuotteet saatu blogin kautta testiin. 

On my way

4 vastausta artikkeliin “Kosmetiikan panosta vs pihistä”

 1. Siis en tajua tota kiinnityssuihketta. Itselläni on tuo Macin mutta en tykkää siitä yhtään:O tuntuu että aina kun sitä laittaa niin saa mennä puuterilla uudelleen läpi t-alueen, vaikka kuinka sen antaisi kuivua!

  • Kuulostaapas oudolta. Suihkutatko sitä ehkä liian läheltä? Mulla ei nimittäin tapahdu mitään tuollaista. :O Eli ei irroita meikkiä mitä nyt kommentistasi ymmärsin sinun tarkoittavan?

  • Ei vaan t alue jää siis tosi kiiltäväksi!
   Vaikka suihkutan kaukaa enkä liikaa:D
   Voisitko muuten tehdä meikkivideon?:)

 2. Kiinnityssuikeista vielä halvempi tosi hyvä on NYXin Makeup setting spray (dewy). Itselläni toimii loistavasti ja ero meikin pysyvyyteen on huomattava verrattuna niihin päiviin kun en sitä suihkaise. Macin versiota koitin joskus ja se ei ainakaan silloin toiminut jostain syystä minulla yhtään, tuntui liian matalta ja tunkkaiselta. Tästä tosin on jo aikaa, voi olla että on kehittynyt parempaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta