Arkiruoat: maukas kvinoasalaatti

Taas on sunnuntai ja sen kunniaksi ajattelin jakaa teille yhden suosikkini arkiruokien maailmasta. Itseasiassa sunnuntai voisikin jatkossa olla otollinen päivä aina jollekin reseptille, sikäli mikäli teitä nämä arjen ruokailuni kiinnostavat? Ruokapäiväkirjaakin toivottiiin taas tällä viikolla, joten sellaisenkin voisin tulevalla viikolla teille kuvailla.

IMG_4220-001

Viime viikolla tuli kuitenkin jälleen tehtyä erästä suosikki ruokaani, nimittäin kvinoaa. Tuo on gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle oikea pelastus ja kaiken lisäksi vielä aivan taivaallisen maukasta! Eniten suosin kyseistä ruokakasvia erilaisissa bowl-annoksissa, sekä salaateissa mutta myös riisin korvikkeena se toimii erinomaisesti. Halutessaanhan kvinoaa voi maustaa ja heittää joukkoon esimerkiksi rusinoita, pähkinöitä tai siemeniä… Etenkin tuo rusina-yhdistelmä on mielestäni kovin maukasta!

Kvinoa on paitsi hyvän makuista, myös ravintoarvoiltaan erityisen arvostettua. Se sisältää runsaasti proteiinia, ravintokuituja, magnesiumia, fosforia, rautaa ja aminohappoja. Kvinoa on myös vatsaystävällinen vaihtoehto ja sulaa helposti! Sitä on myös erityisen helppo yhdistellä ja mielestäni käyttömahdollisuudet ovat hyvinkin monipuolisia.

IMG_4243-001

Pidemmittä puheitta itse reseptiin:

Maukas ja ravitseva kvinoasalaatti (GL, M)

  • 2 luomu kananmunaa
  • Kourallinen pinaattia
  • Kourallinen romainesalaattia
  • Kourallinen basilikaa
  • 1 limetti
  • Oliiviöljyä (käytin sitruunaista sellaista)
  • Kurkkua
  • Tomaattia
  • Tuoretta ananasta
  • Porkkanaa
  • Tarvittava määrä kvinoaa
  • Casheweja
  • Haluamiaan siemeniä

Lisukkeeksi avokado-kikherne tahnaa, resepti täällä.

Keitetään kananmunat ja kvinoa (erikseen). Siivutetaan kaikki vihreät, tomaatit, ananas ja porkkanat pieniksi siivuiksi leikkuulaudalla. Sekoitetaan kaikki aineosat keskenään ja lisätään lopuksi keitetty kvinoa, sekä pilkotut kananmunat. Puristetaan limetinmehu salaatin joukkoon ja sekoitetaan jälleen. Kastikkeeksi tähän salaattiin sopii erinomaisesti pelkkä oliiviöljy, suosittelen kokeilemaan sitruunan makuista sellaista! Päälle sitten toki vielä hieman avokado-kikherne tahnaa joka antaa salaattiin oman fiiliksensä.

Ja sitten vaan nautiskelemaan! Olen muuten aivan varma, että kyllä tällä vatsa täyttyy. 😉

IMG_4259-001

Tuleeko teidän suosittua ruokavaliossanne kvinoaa? Jos saan udella, niin miten sitä mahdatte käyttää? 🙂

Aurinkoista sunnuntaita! Ulkona näyttäisi olevan aivan ihana keli. 🙂

Kommentit (2)
  1. Kvinoaa haluaisin käyttää enemmänkin. Oon keittänyt ja laittanut sämpylöihin, antaa tosin kivan vivahteen mielestäni 🙂

    1. Kyllä, kvinoa on niin hyvää ja monikäyttöistä! Pitääkin hei testata tuo sämpylävinkki, kiitos siitä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *