Ehkäise syysflunssa – kuusi tehokasta poppaskonstia!

Tällä hetkellä joka puolella velloo joku kunnon syysflunssa aalto. Itseäni suorastaan ällöttää liikkua julkisissa sillä porukka röhii ja köhii ympäriinsä. Taudit myös leviävät kuin kulovalkea. Desinfiointiaine, se on nyt kova sana. Samoin käsien peseminen, mikä sekään ei ilmeisesti enää tänä päivänä ole itsestään selvyys vessareissun jälkeen…

IMG_4699-001

Itsehän sairastin viime viikolla puolen vuoden tauon jälkeen jonkun sortin pienen flunssan mutta kiitos tiettyjen kikkakolmosten, se jäi vaan muutamaan päivään ja meni ohi melkein samantien kuin alkoikin. En voi siis todellakaan korostaa sitä kuinka tärkeä merkitys  vitamiineilla ja antioksidanteilla on! Itselleni flunssan tulo, kun on viimeiset kaksi kertaa tarkoittanut parin kuukauden sairastelujaksoa… Sairastin siis viime syksynä ja talvena mykoplasman jota ei meinattu saada millään nitistettyä. Tai ihan alkujaan ei meinattu saada todennettua ja sitten hoidettiin väärin antibiootein (liian kesyjä). Itselleni onkin jäänyt jonkun sortin kauhu sairastamisesta ja tosiaan jo pelkkä nuhaflunssan tulo saa minut kauhistelemaan kuinka pitkään sitä meneekään taas tervehtyessä.

Millä keinoin sitä flunssaa sitten kannattaa lähteä ennaltaehkäisemään tai alkuvaiheessa nitistämään? Tässä muutama hyväksi todettu omakohtainen vinkki:

Valkosipuli.

Vanhan kansan vinkiksikin sitä kai sanotaan mutta ei turhaan! Valkosipuli on oikeasti ihan super hyvä keino flunssan ennaltaehkäisyssä ja jopa siinä vaiheessa, kun flunssa ottaa yliotettaan. Kynsi kerrallaan, vaikka parikin päivässä. Itsehän söin viime viikolla useita kynsiä ja kyselin porukalta mahdanko haista, mutta kukaan ei ainakaan myöntänyt. :D Uskon todella valkosipulin voimaan parantajana. Jos et halua ottaa riskiä haisemisesta, suosittelen valkosipulin nauttimista tablettien muodossa (esim. Garlivita tai muut luontaisvalmisteet).

Inkivääri.

Inkivääri on toinen, hajultaan hieman miedompi flunssan ennaltaehkäisijä. Inkiväärillähän on tunnetusti myös parantava ja kipua ehkäisevä vaikutus, johon itse ainakin uskon vahvasti.  Myös herkän vatsan kanssa kamppaileville inkivääristä on monesti apua. Käytänkin tuota rohtoa lähes päivittäin tuoreena smoothiessa tai välillä myös tablettien muodossa. Mielestäni inkivääri maistuu niin hyvältä! Oma toleranssini on aika korkealla, sillä voinkin syödä sitä aika pistäviäkin määriä.

IMG_4717-001

Vitamiinit ja antioksidantit.

Edellä mainitsemieni luonnontuotteiden lisäksi suosittelen napsimaan vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja myös purkista. Etenkin probiootit, B-vitamiini, D, C ja sinkki ovat ne joita suosittelen vastustuskyvyn ylläpitoon. Lisäksi minulla on yksi vinkkivitonen, jonka tehoon uskon aika orjallisestikin… Nimittäin Biomedin Garlivita. Tätä olen syönyt nyt viime keväästä lähtien säännöllisesti päivittäin. Muutama viikko sitten paketti loppui ja unohdin ostaa uuden (myydään siis vaan kuukauden satseina). Jonkun mielestä voi olla kuvitelmaa, mutta uskon viime viikon miniflunssan johtuneen nimenomaan siitä, että en ole tätä super antioksidanttia saanut! Tämä on äitini suosituksia joka sairastaa vaan harvoin. Hän on syönyt tätä ihmeainetta jo vuosia ja vannoo sen nimeen, joten perässä tullaan! Tämä on vaan niin parasta ja itseasiassa nyt on taas uusi satsi hankittuna.

 Arctic Warriors ”Puolustaja”.

Uusin merkki jonka olen luontaistuotteiden saralta löytänyt on Arctic Warriors. Tuotesarja perustuu Suomen Lapin luontoon ja kaikki heidän rohtonsa ovat nimenomaan tuolta maamme hankalammistakin olosuhteista peräisin. Raaka-aineina käytetään mm. nokkosta ja väinönputkea (joka on nimenomaan elimistön vastustuskyvyn nostaja ja puolustaja!). Ostin viime viikolla Ruohonjuuren tarjouksesta kyseisen merkin ”Puolustajan” testiin, sillä purkin kyljessä lukee ”lentsulle köniin”. Heh. Nyt olenkin nauttinut tuota luonnontuotetta päivittäin teelusikallisen verran ja luulen, että tätä voisin myös hankkia jatkossakin. Maistuu hyvälle ja tehokkaalle, sekä uskon Suomen luonnon voimaan enemmän kuin moneen muuhun poppaskonstiin.

Auringonhattu-uute.

Tämä rohto juontaa juurensa lapsuudestani. Aina flunssan yllättäessä nimittäin suositeltiin auringonhattu-tippojen nauttimista. Tippojen sanotaan kohottavan vastustuskykyä ja ennaltaehkäisevän tulossa olevaa flunssa. Tämähän on myös vuosisatoja vanha rohdoslääke, jota intiaanit aikanaan käyttivät. Toisaalta olen kyllä kuullut ristiriitaista infoa aineen toimivuudesta mutta sitten taas, flunssatilanteessa on syytä ottaa kaikki mahdolliset keinot kehiin, eikö? Tämä purkki ei myöskään paljon maksa, joten jos haluaa testata ei ole kovin suuri investointi. :)

IMG_4672-003

 Tyrni.

Todellinen ihmeaine jota tulisi ehdottomasti hehkuttaa enemmän! Tyrnimarjojen C-vitamiinipitoisuus on nimittäin kasvikunnan suurimpia ja ne sisältävät runsaasti myös A- ja E-vitamiineja, sekä omegaa. Myös kuitua tyrnistä löytyy runsain mitoin! Itse suosin tyrniä ihan pakastemarjoina ja sen lisäksi jauheen muodossa. Kumpainenkin tapa on erinomainen, mutta jauhe monesti jopa helpompi. Sitä voi nimittäin helposti laittaa vähän sinne sun tänne. Toisaalta, marjatkin ovat aivan ihania ja niitähän ei siis tarvita kerralla paljon jotta jo saadaan erinomainen määrä vitamiineja. Toki muutkin suomalaiset marjat ovat ehdottoman hyviä flunssan karkoittajia, mutta erityisesti tyrnin nostaisin esiin nimenomaan tässä yhteydessä.

Siinä kuusi omaa suosikkiani flunssan karkoitukseen. Mielestäni on ehdottomasti parempi tapa kokeilla nimenomaan muita sisäisiä keinoja, kuin sitä Buranaa. Kyseinen lääke vaan peittää oireet hetkeksi mutta ei missään nimessä kadota niitä. Toki eri asia sitten mahdollisessa kuumeessa jos olo on oikeasti hyvin tukala. Toivottavasti vastustuskykynne kestää nämä kaikki syysflunssapöpöt ja saatte olla mahdollisimman terveitä!

Onko teillä muuten ylipäänsä jotain jippoja joilla ehkäisette flunssia? Joku lapsuudesta peritty poppaskonsti jota käytätte edelleen tms.? :)

On my way

6 vastausta artikkeliin “Ehkäise syysflunssa – kuusi tehokasta poppaskonstia!”

  • Kyllä, hunaja on myös hyvä luonnonrohto. :)

 1. Moikka! Mun kysymys ei liity postaukseen, mutta eikös sinulla ollutkin se Gannin teddy takki? Mitä olet tykännyt takista? Itse harkitsen Gannin samantyyppisen takin ostoa, mutta hinta-laatusuhde arvelluttaa, onko takki ollut laadukas? Lämmittääkö talvella myös kylmemmällä säällä? :)

  • Kyllä, löytyy kaapista. :)

   Siis olen tykännyt ihan sairaasti!! Nyt lähtee kolmas talvi takilla käyttöön. :) Eli on kestävä, ehdottomasti. Ja lämmin myös! Itseasiassa elämäni pitkäkestoisin talvitakki. Viime syksynä H&M:stä hankkimani kamelitakin laitoin jo kiertoon, kun matsku ei vaan kestä.

 2. Haa, meillä on hyväksi koettu vinkki ihan ensimmäisiin flunssanoireisiin: ota kaupan valmis ananasmurskapurkki ja syö se, siis sisältö, ja jos oireet jatkuu, ota toinen. Ja purkillinen ananastuoremehua kannattaa myös pitää kaapissa siltä varalta, että oireet jatkuu. Mikä lie desinfioiva vaikutus, mutta meillä tämä on toiminut jo vuosia. Ja tietysti valkosipulia myös, ihan raakana!

  • Ai :D Olen itse taas ajatellut, että nuo ananaspurkin mehut ovat pelkkää sokerilientä? Pakko kyllä kokeilla! Kiitos siis tästä. Ja valkosipuli on kyllä niin parasta ja nimenomaan raakana! Maistuukin niin hyvältä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta