Aloita viikonloppu tuorepuurolla

Useimpien aamurutiineihin kuuluu puuron nauttiminen. Keitetään puuroannos liedellä tai mikrossa ja kaadetaan päälle sokeritonta mehukeittoa raejuuston kera. Aika perus, eikö? Joskus itsekin tuollaista sekoitusta aamuisin ”nautiskelin” mutta nykyään lautasellani on aivan toisenlaiset puurot. Keitän nimittäin enää harvemmin lämpöisiä puuroja, sillä nykyään syön ne tuoreena. Huomattavasti piristävämpi ja raikkaampi vaihtoehto!

Tuorepuuro

Tuorepuurot ovat aivan parhautta. Niin helppoa, nopeaa ja yksinkertaista! Se kaikki vaiva nähdään jo illalla, joten aamulla homma on halutessaan täysin vaivatonta. Jos edessä on erityisen kiire aamu, voit valmistaa jonkunlaisen hillokkeenkin jo illalla tai laittaa marjat yöksi pöydälle sulamaan.

Tuorepuuro on myös maultaa raikkaampi ja pirteämpi vaihtoehto lämpöiselle kaurapuurolle, joka helposti palauttaa vasta heränneen melkeinpä takaisin uneen. Ainakin omasta kokemuksesta on pakko sanoa, että kylmä ravinto virkistää ihan eri tavalla kuin lämmin sellainen. Kylmäpuuroon on mahdollista sulloa myös huomattavasti enemmän kaikkea ravinteikasta, kuin perinteiseen kaurapuuroon. Voit ujuttaa sinne siemeniä, proteiinijauhetta, chioja ja melkeinpä ihan mitä vaan mieli tekee. Erittäin helppo tapa yhdistää herkullisuus ja ravinteikkuus.

Tuorepuuro

Tiedän, että monella teistäkin on vielä tuorepuuro testaamatta, joten ihan viimeistään nyt kannattaa kokeilla! Tässä on erinomainen resepti, josta voit toki halutessasi karsia osan siemenistä tai lisätä jotain sinulle mieluisaa. Pääasia on se, että puurosta tulee sinun näköisesti ja makuisesi. 🙂

Tuorepuuro 1-2:lle (GL, M)

  • 2 dl luomu kaurahiutaleita
  • 2 dl luomu kaurajuomaa
  • 1 rkl herneproteiinijauhetta
  • 1 rkl suomalaista hunajaa
  • 1 rkl chiasiemeniä
  • 1 rkl kurpitsansiemeniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl kanelia
  • Pari tippaa luomu vaniljauutetta
  • 1 dl Apron GO ON -soijarahkaa
  • 1 rkl rusinoita (ei pakollinen!)

Täyte:

  • Kourallinen pensasmustikoita
  • 200 g suomalaisia mansikoita

Sekoitetaan kaikki tuorepuuron aineet keskenään. Laitetaan puuro yön ajaksi suljettuun rasiaan ja jääkaappiin muhimaan. Aamulla puuro on valmista nautittavaksi ihan sellaisenaan tai lisukkeiden kera.

Itse valmistin puuron kaveriksi ns. mansikkahillon, eli survoin sulaneet mansikat blenderissä. Sen jälkeen kaadoin korkeahkoon purnukkaan ensin puuroa, sitten hilloa ja lopuksi vielä vähän puuroa. Päälle ripottelin herkullisia pensasmustikoita.

Sitten vaan nautiskelemaan ja käynnistelemään viikonloppua hyvällä moodilla! 

Tuorepuuro

PS. Jos teet puuroa vaan itsellesi, suosittelen puolittamaan reseptin tai säästämään puolet vaikka iltapalaksi. Ainakaan itse en jaksanut ihan tuota koko purnukkaa syödä, sillä kyseessä on kuitenkin aika tuhti annos. Mansikkahillokkeen ja mustikoiden kanssa vielä huomattavasti tuhdimpi. Mutta maku on kyllä täys kymppi! 😉

Aurinkoa perjantaihinne! Otetaan kaikki ilo irti tästä viimeisestä lämpimästä viikonlopusta hetkiin. 🙂

Kommentit (4)
  1. Onko toi muka sun mielestä iso annos? Itse jään tuon jälkeen vielä erittäin nälkäiseksi koska mulla on tapana syödä aamuisin niin paljon.

    1. Hahah, no kai tuokin riippuu ihmisestä. 😀 Mä taas en syö aamuisin mitenkään valtavasti. Mutta kokeiles valmistaa. Sisältää kuitenkin aika paljon kaurahiutaleita ja muita siemeniä ja vielä, kun iskee siihen hillokkeen väliin. Toi on tuhti setti!

      Ylipäänsä ihmiset on erilaisia ja me syödään eri tavalla. Itse syön kuitenkin aika paljon mutta en mitenkään hurjasti kerrallaan. Tämä on ollut aina minulle sellainen sopiva tapa. Syön niin paljon, että maha täyttyy mutta en halua tukalaa ähkyoloa. 🙂

  2. Blogisi on yksi minun suosikeista, ja pakko myös mainita että on aivan ihanaa kuinka jaksat vastata kommentteihin kunnolla ja lempeästi. <3 Tämä ei todellakaan ole itsestäänselvyys monen blogin osalla!
    Sinun postauksesi monet ovat paljon ajatuksia herättäviä, syvää pohdintaa. Musta ois myös kiva kuulla ihan, että mitä sinulle kuuluu? Myös "päivä minun kanssa" tyyppinen postaus olisi mielenkiintoinen. 🙂

    Hyvää syksyä ja jatka samaan malliin!

    1. Ihana piristys heti tähän perjantai aamupäivään, kiitos! 🙂 Tällaiset kommentit kyllä aina muistuttavat siitä miksi tätä hommaa teen.

      Itseasiassa juuri äsken mietin, että pitäisikö kirjoittaa ihan pelkkä ”kuulumiset-postaus” pitkästä aikaa. 😀 Luit siis ajatukseni. On aina helpompaa valita joku aihe josta kirjoittaa, kuin kirjoittaa omia kuulumisiaan. Pitää katsoa jos viikonloppuna tulisi sellainen moodi, että kirjoittelisi pelkästään ihan vaan flowlla kuulumisia. Hyvä postausidea siis, kuten myös tuo päivä kanssani postaus. Sitä on toivottu todella paljon…

      Oikein ihanaa syksyä sinnekin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *