Herkullista arkiruokaa: täytetyt munakoisot ja kesäkurpitsat

Taas ollaan sunnuntaissa ja vuorossa olisi yksinkertainen lounasresepti arkeen. Tällä kertaa jälleen kasvispainotteinen sellainen, nimittäin täytetyt munakoisot ja kesäkurpitsat. Tätäkään reseptiä en voisi enemmän hehkuttaa, sillä kyseessä on todella helppo ja herkullinen arjen ruokapulmien helpotus.

Täytetyt munakoisot

Kun syö kasvispainotteisesti joutuu sitä miettimään enemmän mitä syödä esimerkiksi lounaaksi. Kana ja muu liha on niin helposti yhdisteltävissä vaikka riisiin ja salaattiin, mutta kasvisruoan kanssa joutuu kikkailemaan hieman enemmän. Itse haluan arkiruoaltani monipuolisuutta ja siksipä tahdon vaihdella syömiäni ruokia. Kasvisruoassakin on vaihtelunvaraa jos vaan hakee inspiraatiota jatkuvasti! Ei kannata jämähtää niihin tiettyihin kaavoihin tässä ruokavaliojutussakaan, vaan hakea erilaisia makuja ja kokeilla uutta.

Täytetyt munakoisot ja kesäkurpitsat ovat itselleni oikea herkkuruoka. Täytteiksi, kun voit laittaa vaikka ja mitä vaan mieli tekee, sekä tehdä näistä veneistä parhaimmillaan kovinkin monipuolisia. Ruoka on myös helppoa valmistaa ja vaatii vaan muutaman aineosan. Sanoisin, että sellaista kiireisen arjen herkullista herkkuruokaa! Toimivat myös erityisen hyvin esimerkiksi viikonloppuna ”pizzapohjina” joihin voit sitten upottaa kaikkea herkullista. Suosittelen lämmöllä kokeilemaan. :)

img_4975-002

Tällä kertaa kuitenkin arkiruokaa, eli ilman mitään sen suurempia ja monimutkaisia väsäilyjä.

Täytetyt munakoisot ja kesäkurpitsat (GL, L)

  • 1 iso munakoiso
  • 1 suurehko kesäkurpitsa
  • 100 g laktoositonta fetaa
  • 2 suomalaista tomaattia
  • Pätkä purjoa
  • Pari kourallista tuoretta korianteria
  • Mausteiksi mustapippuria, yrttisekoitusta, himalajan vuorisuolaa ja basilikaa.

Halkaistaan munakoiso ja kesäkurpitsa kahtia. Kaivetaan jokaisesta puolikkaasta täytteet sivuun (lusikalla, veitsi mahdollisesti apuna) ja laitetaan nuo ”pohjat” leivinpaperin päälle. Heitetään pohjien sisään hieman oliiviöljyä, sekä ripotellaan laadukasta suolaa. Lämmitetään uuni 200 asteeseen ja laitetaan pohjat sinne esipaistumaan.

Sitten valmistetaan täyte. Paistinpannulla kuullotetaan nuo sisustat, pilkotut purjo ja tomaatit, sekä lisätään mausteet. Paistetaan ihan kunnolla kunnes munakoisot ovat kypsän värisiä. Ihan lopuksi nostetaan pannu pois liedeltä ja tässä kohtaa ripotellaan päälle fetajuustoa kädessä murentaen, sekä persiljaa. Tässä kohtaa otetaan myös esipaistuneet puolikkaat pois uunista ja kaadetaan niiden päälle/sisälle tasaisesti täytettä. Halutessaan päälle voi murentaa vielä hieman fetaa tai laittaa juustoraastetta. Sitten vaan uuniin paistumaan! Noin 30 minuuttia riittää paistamiseen. Kun munakoisopohja on pehmeää tiedät, että nyt on valmista. Kannattaa siis seurailla tuota paistoaikaa eikä noudattaa sitä orjallisesti. :)

Täytetyt munakoisot

Nautitaan sellaisenaan tai esimerkiksi tsatsikin kera. Itse syön näitä ihan tällaisenaan sillä feta ja mausteet tuovat mielestäni ruokaan ihan riittävästi makua!

Oikein energistä sunnuntaita jokaiselle! Toivottavasti saatte tästä jälleen yhden reseptivinkin arkeenne. :)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Herkullista arkiruokaa: täytetyt munakoisot ja kesäkurpitsat”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta