Tiistain herkku: banaanipallot (GL, M)

Jälleen tulisi reseptiä erittäin herkulliseen hyväskään, nimittäin banaanipalloihin. Kyseinen resepti on sellainen jota olen aina välillä valmistanut, mutta en ainakaan muistaakseni sitä koskaan blogissani jakanut? Nyt olisikin aika korjata tilanne ja jakaa tämä arjen iisi resepti kanssanne. :)

Banaanipallot

Nämä banaanipallot ovat hyvän omantunnon palloja. Niissä ei ole itseasiassa tällä kertaa laisinkaan mitään lisättyä sokeria (ei edes hunajaa) sillä banaani itsessään on suhteellisen makea hedelmä. Banaanin lisäksi aineosina on käytetty mm. kaurahiutaleita, raakakaakaota ja seesaminsiemeniä. Todella herkullisia palluroita, joita ei kuitenkaan tuhtiutensa vuoksi tule syötyä kuin pari kerrallaan.

Itseasiassa nämä ovat juurikin sellaisia jälkiruokia, joita voi nappasta yhden lounaan jälkeen tai vaikka jälkkärikahvin kaverina. Tiedättekö niitä hetkiä, kun tekee jotain pientä makeaa mieli? Olen itseasiassa itse juurikin tällainen tyyppi, joka haluaa lähestulkoon aina lounaan jälkeen jonkun pienen jälkkärin. Se voi olla pieni hedelmä, pala raakasuklaata tai vaikka slaissi sitä kotitekoista toffeeta. Kunhan saa sen ruoan maun suusta pois. Hätätapauksessa myös kahvi kelpaa. ;)

Banaanipallot

Banaanipallot (GL, M)

 • 2 banaania (mieluiten vähän ylikypsiä)
 • 1 dl seesaminsiemeniä
 • 3-4 dl kaurahiutaleita (halutessaan gluteeniton versio)
 • 1 tl raakakaakaota
 • 1 tl kookoshiutaleita
 • 1/2 tl kanelia

Muussataan banaanit erillisessä kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon muut aineosat, viimeisenä kaurahiutaleet. Kaurahiutaleita kannattaa laittaa desi kerrallaan sekoittaen, sillä jos sinulla on pari pienehköä banaania saattaa 4 dl hiutaleita olla liikaa. Taikina saa jäädä vähän tahmaiseksi, mutta sen tulee kuitenkin irrota käsistä ja sinun tulee kyetä pyörittämään taikinasta palloja. Lisää siis joko kaurahiutaleita, siemeniä tai kookoshiutaleita mikäli pallot tarttuvat liikaa kämmeniin.

Kuumennetaan uuni 200 asteeseen ja paistetaan palloja noin 10-15 minuuttia uunin keskitasossa. Annetaan herkkujen jähmettyä ennen nautiskelua. Säilytetään jääkaapissa jotta sellainen tietty freesiys säilyy!

Banaanipallot

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

Aurinkoista tiistaita! Aivan ihana keli ulkona, ahh. 

On my way

6 vastausta artikkeliin “Tiistain herkku: banaanipallot (GL, M)”

 1. Keittiön pöydälläni odotti kuin kohtalon sanelemana kaksi pilkullista banaania, tämä ohje meni siis saman tien testiin. Seesaminsiemeniä kaapista ei löytänyt, joten nakkasin joukkoon nokareen maapähkinävoita, toimii! Kaksivuotias tyttäreni rakastui ”pulliin” myös :)

  http://www.elamaonsun.blogspot.fi

  • Mahtavaa! Maapähkinävoi on kyllä hyvä pelastaja ja toimii niin monessa jutussa leivonnassa. :)

   Ja voin niin kuvitella, että ovat myös lasten makuun. Ja raaka-aineetkin sellaisia, että hyvällä omallatunnolla voi lapselleenkin antaa. Kivaa iltaa sinne. :)

 2. Ei vitsit, nää kuulostaa niin hyviltä. Kaikkia aineksiakin löytyy (tai no, kaurahiutaleet finito, mutta ne nyt on joka tapauksessa ostoslistalla :) ) , joten nää on pakko laittaa testiin vielä tällä viikolla. Varsinkin illalla mulla iskee helposti makeanhimo, niin kaikkia terveellisempiä herkkuja pitäs aina olla saatavilla.

  • Ne on hyviä! :) Jos joku aineosa puuttuu niin aina voi soveltaa. Kuten joku tässä totesi, maapähkinävoilla voi myös korvata esimerkiksi siemeniä. Ja noita ei tosiaan pysty syömään koko satsia kerralla joten siitä jää tosiaan seuraavaankin päivään. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta