Näin teet täydellisen ponnarin

Ponnari on huonon hiuspäivän pelastus. Itseasiassa täysin puhtaaseen hiukseen poninhännän tekeminen on huomattavasti haastavampaa, kuin vaikka jo päivä tai kaksi sitten pestyyn hiuspehkoon. Tämä johtuu varmasti rasvasta ja siitä, että tukassa on jo hieman sitä tarttumapintaa sekä mahdollisesti jotain muotoilutuotteita.

Omalla kohdallani rytmitys meneekin aikalailla niin, että joka toinen tai kolmas päivä pesen hiukset ja niiden välillä käytän ponnaria ainakin yhtenä tai kahtena päivänä riippuen siitä, kuinka tukka rasvoittuu. Tavallisesti se ensimmäinen päivä menee hiukset auki ja sitten loput ajasta tukka joko ponnarilla tai ihmeellisellä sykeröllä (tähänkin on itseasiassa jo postaus luonnoksissa odottamassa viimeistelyä). Hiusjuttuja siis luvassa näin syksyn kunniaksi!

img_5638-003img_5619-002

Tässä postauksessa tarkoitukseni on antaa teille vinkkejä siitä, kuinka luoda se täydellinen ponnari. Tavallaan juttu joka on aika monelle varmasti ”helppo nakki” mutta silti jaksan uskoa, että ei ihan jokaiselle. Haluankin jakaa teille ne vinkit joilla teen omasta poninhännästäni tuuhean, mutta samalla siistin näköisen. Kuvailisin sitä nimenomaan täydelliseksi ponnariksi. 

Kuten alussa mainitsin, vain harvoin käytän poninhäntää puhtaassa tukassa. Tänään näissä kuvissa on itseasiassa poikkeus ja sen kyllä huomasi. Kun tukka on vähän rasvaisempi asettuu se paljon helpommin aloilleen ja kaikki sellaiset turhat törröttävät hiukset litistyvät päätä myöten  iisimmin. Lähdetäänpä siis liikkeelle siitä, että tukka on mieluiten vuorokausi sitten pesty ja sitä halutaan lähteä työstämään.

img_5729-001

Ihan alkuun suihkin kauttaaltaan hiuksiini tätä monen monta kertaa blogissani vilkkunutta Biozellin tekstuurisuihketta. En suihkuta sitä tyveen vaan ainoastaan latvaosuuksiin (tyveen voi laittaa tarvittaessa kuivashampoota). Suihkuttaessa hiuksia kannattaa vähän puristella ja lopuksi harjata kauttaaltaan läpi.

Seuraavaksi harjataan hiukset päätä myöten ja mieluiten tiheällä luonnonharjasta sisältävällä kammalla (tuo pieni Rapunzelin harja on ihan loistava!). Itse tykkään tehdä ponnarin aina takaraivolle niin, että se jää ikäänkuin taakse eikä ponnari näy suoraan edestä katsottaessa (kohtaa kannattaa kuitenkin hieman vaihdella jotta hius ei kulu). Niskaponnari on taas sellainen jonka teen vaan aniharvoin. Poninhäntänä käytän kuvassa näkyviä yksinkertaisia kumilenksuja sillä saan niillä ponnariini parhaan pidon. Invisibobble ei kohdallani pidä häntää paikallaan, vaan laskee sen aina pikkuhiljaa kohti niskaa. Näin käy ainakin itselleni pitkän ja suhteellisen raskaankin tukan kanssa.

img_5541-001img_5577-003

Kun ponnari on kiinnitetty, on aika aloittaa kampauksen siistiminen. Tässä puuhassa taasen apua saadaan pitoa antavasta hiuslakasta, sekä värillisestä tyvipuuterista. Tyvipuuteri on ehdoton etenkin silloin jos tukka jää helposti railoille ja näkyviin tulee ns. kaljuja kohtia. Tykkään käydä tavallisesti vielä koko hiusrajan läpi nimenomaan tuolla puuterilla, sillä se antaa etenkin tummaan tukkaan huomattavasti skarpimman fiiliksen. Käytössäni on John Friedan tuote ja kuten yllä olevasta kuvasta voitte päätellä, sille on todella ollut käyttöä! :D

Lopuksi otetaan käyttöön tehokas hiuslakka ja viimeistellään kampaus sillä. Suosittelen kuitenkin olemaan lakan kanssa maltillinen jotta ponnari ei mene limaisille railoille, tai ylipäänsä muutu kivikovaksi. Itse en käy tuota häntäosuutta laisinkaan lakalla läpi vaan suihkutan sitä ainostaan tyviosuuksiin, pääasiassa ohimoille. Valitettavasti kesän jälkeen on taas nimittäin tullut noita vauvahiuksia joita on aina tiukemmissa kampauksissa pakko siistiä… Niihin ei kyllä auta mikään muu kuin lakka! Kasvatuksen ja kärsivällisyyden lisäksi.

img_5561-001img_5568-002

Ja lopputulos on tosiaan aika perus mutta juuri sellainen ponnari joka itseäni miellyttää. Tuuheahko mutta samalla kuitenkin eloisan näköinen eikä tupeerattu hamppu. Itseasiassa taidan olla niitä harvoja jotka inhoavat tupeerausta? :)

Jos heräsi jotain kysyttävää, laittakaahan kommenttia tulemaan! Muuten oikein ihanaa torstaita jokaiselle. Taas ollaan jo kohta viikonlopussa, mihin tämä aika katoaa?

On my way

6 vastausta artikkeliin “Näin teet täydellisen ponnarin”

 1. Hei ei liity postaukseen mut minkä nimisiä e-pillereitä syöt? Lopetin juuri cypretylit koska tuli kauheet sivuvaikutukset. Olis kiva tietää minkä ninisiä syöt :)

  • Hei, syön Yasminelleja. Ne ovat ne parhaat pillerit jotka ovat itselleni sopivat. Ovat varmaan aika vanha merkki kylläkin mutta toimivat. :) Toki näissä jutuissa yksilöllisyys korostuu. Mikä toimii mulle ei toimi väldee sulle.

 2. Hei, mistä ostat tuota biozellin texturizing sprayta? Olen useammasta kaupasta etsinyt mutta en ole vielä löytänyt…

  • Moikka!

   Pitäisi löytyä esim. Anttilasta ja Cittarista. Stockalta en ole koskaan vielä ostanut mutta luulisin, että sieltäkin löytyy? Jos et löydä näistä mestoista, on Biozellilla oma verkkokauppansakin. Tässä linkki sinne: http://proshop.biozell.fi

   Tuo suihke on vielä hyvin edullista ja oikeasti todella riittoisaa! Suihke on sen verran jytyä, että sitä ei tarvitse kerralla suihkuttaa hiuksiin kovinkaan paljon. Muutama varovainen suihkaus riittää varsinkin jos oma tukka ei ole ihan hiirenhäntä. :)

 3. Tuuhea ponnari on kyllä ihana kampaus, varsinkin pitkässä tukassa :) Mä pesen yleensä keskimäärin n. 5 päivän välein hiukset (Batisten XXL Volume -kuivashampoo<3), ekat 1-2 pvää auki suorana tai kiharalla, sit 1 päivä lettikampauksella ja 2 päivää ponnarilla :) Hius ei kulu ja kasvaa tosi kovaa vauhtia! Toimii mulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta