Taivaallinen snickers-raakasuklaa

Olen aina rakastanut Snickers-patukoita. Tuo maapähkinäinen toffeen ja suklaan yhdistelmä on ehdottomasti ollut se lempparini, joka on kiilannut ohi niin Marsin, kuin Tuplankin. Sekoitus makeaa ja suolaista, mikä paras makuyhdistelmä!

Tästä snickers-rakkaudestani huolimatta en ole koskaan aikaisemmin tehnyt kyseistä suklaata itse, saatika vielä terveellisemmälllä variaatiolla. Kerta se on kuitenkin ensimmäinen, sillä nyt olisi nimenomaan aikamoista herkkureseptiä luvassa! Olipa minulla vielä kotona koemaistajakin joka vahvisti etten nyt ihan omiani fiilistele. Resepti on siis aikuisten oikeasti toimiva ja tämä raakaherkku tyydyttää ihan varmasti viikonlopun makeanhimon.

Snickers-raakasuklaa

Resepti on jälleen kerran herkullisuutensa lisäksi erittäin helppo valmistaa. Tarvitset oikeastaan ne muutamat perus ainekset joita voit hyödyntää aika montakin kertaa vastaavan satsin tekoon tai ylipäänsä muuhun raakaleivontaan. Kun kaapissasi on aina kookosöljyä, maapähkinävoita, lucumaa ja laadukasta suolaa pääset jo hyvin pitkälle. :)

Tällä reseptillä valmistat 14 snickers-raakasuklaa konvehtia.

Snickers-raakasuklaa (GL, M, RAW)

 • 1 dl sulaa kookosöljyä
 • 1,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 2 kukkuraa teelusikkaa lucumaa
 • 1/2 tl lakritsijauhetta
 • Ripaus laadukasta suolaa

Täyte:

 • 1 rkl lucumaa
 • 0,5 dl luomu maapähkinävoita (mieluiten ”chuncky- versiota” jossa paloja)
 • Pieni loraus hunajaa (ei pakollinen)

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa nestemäiseksi. Lisätään joukkoon muut ainekset kokoajan sekoittaen. Pyritään välttämään paakkuja joten siivilänkin käyttö on sallittua. :) Laitetaan suklaaseosta muottien pohjalle noin puolet koko seosmäärästä ja jokaiseen muottiin aina 1/3 muottia (alla oleva kuva havainnollistaa). Sitten hetkeksi pakastimeen kovettumaan (noin 5 min).

Snickers-raakasuklaaimg_5409-2

Valmistetaan snickers-täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään. Kun taikina on valmis otetaan kovettumassa olleet suklaat pakkasesta ja lisätään täyte käsin muotteihin (jälleen kuva). Täytettä laitetaan siis sen verran, että päälle mahtuu vielä kerros suklaata. Toisinsanoen 1/3 tätäkin. Snickers tulee ikäänkuin suklaan väliin. Lopusi kaadetaan loput suklaaseoksesta konvehtien päälle. Sitten vaan pakkaseen! Suosittelen jäädyttämään ainakin 20 minuutin ajan ennen tarjoilua.

Snickers-raakasuklaa

Mmm. Viikonlopun hyvän omantunnon herkkuhetki on tällä reseptillä taattu!

Oikein rentouttavaa ja herkullista perjantaita juuri sinulle! :)

On my way

4 vastausta artikkeliin “Taivaallinen snickers-raakasuklaa”

 1. Moikka Jutta,

  Kiitos siitä selluliitti blogi kirjotuksesi linkistä.

  Ajattelin kysyä, että haluaisitko joskus kirjoittaa vaikka aiheesta ” mistä tosi ystävät tunnistaa” tai / ja miten lopettaa muuttuneen/ myrkyllisen ystävyyssuhteen?

  Kiitos etukäteen!

  :)

  • Eipä kestä ja pahoittelut, että vastaan sinulle vasta nyt!

   Pistetääs aihe korvan taakse, kiitos siis vinkistä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta