Ripsitauko, onko pakko jos ei tahdo?

Olen omistanut ripsienpidennykset vuodesta 2010 ja pitänyt vain yhden virallisen ripsitauon mikä sekin kesti vaivaisen kuukauden. En oikeasti ymmärrä miten ihmeessä ripseni kestävät pidennyksiä tähän malliin, mutta kummasti ne vaan kestävät. Nytkään ei tosiaan olisi ollut mikään pakottava tarve tauolle, mutta ruvettiin sitä Anniinan kanssa yhteistoimin silti miettimään. Viime tauosta –siitä yhdestä ja ainoasta, kun on jo kohta kaksi vuotta… Ihan hyvä välillä antaa ripsien vähän levätä ja kasvaa täyteen mittaansa.

img_5836-001

Seuraava aika minulle on varattu vasta marraskuun viimeiselle perjantaille ja siihen saakka tässä olisi tarkoitus kitkuttaa. Minulle tämä on siis ”täyttä kärsimystä” sillä olen niin tottunut ripsiin ja niiden helppouteen. Nyt pitää alkaa taas funtsimaan hyvää ripsiväriä, kaivaa taivuttajat esiin ja ostaa ehkä tekoripset/ripsiä tärkeämpiä tilaisuuksia varten. Myös kotoa lähtöön on varattava ainakin kymmenen lisäminuuttia, sillä ripsivärin kanssa suttailu vie paljon ylimääräistä aikaa. Enhän minä osaa enää edes käyttää ripsaria!

Tällä hetkellä huollosta alkaa olemaan ainakin kolme ellei neljäkin viikkoa ja huomaan kuinka ripsiin alkaa tulemaan pientä oikkuilua. Itsepäisimmät kääntyvät ympäri ja tuo rivistö vaatii säännöllisempää kampausta. Tässä kohtaa luonnollisesti odottaisin jo huoltoa mutta nyt ei auta kuin kampailla ja mahdollisesti jossain kohtaa sitten aloittaa ripsivärin lisäileminen. Olen päättänyt, että annan ripsien tälläkin kertaa tippua itsekseen ja lisään niihin vaan sitä väriä. Tarvittaessa sitten leikkailen hapsottavia pidennyksiä irti (en siis omaa ripseä) mutta toivon mukaan ne nyt tippuvat suhteellisen tasaisesti kuten tavallisesti.

img_5862-002

Seikka jota tässä tauon lähestyessä olen miettinyt on nimenomaan se, kuinka pitkälti oma itsetuntoni kasvoissa rakentuukaan ripsienpidennysten varaan? Onhan se nyt vähän noloa myöntää, että aikuinen ihminen näin ajattelee mutta kyllä minä koen ripsien kanssa oloni itsevarmemmaksi kuin ilman ripsiä. Pidennykset korostavat silmiä, tekevät ne suuremman näköisiksi ja luovat aina vaikutelman huolitellummasta minästä. Ripsillä olo on kauniimpi. Osittain myös näistä syistä on hyvä välillä pitää taukoa ja olla omilla. Palauttaa ajatusmaailma ikäänkuin maanpinnalle. :) Nyt vaan toivon, että omani olisivat inhimillisessä kunnossa ja kasvatusta ei tarvisi aloittaa ihan tyngistä. Wish me luck!

Olisiko teillä muuten vinkkailla hyvistä ripsareista tai ripsitupsuista/tekoripsistä? Haluaisin nimittäin hakea tekoräpsyillä lookkiin edes jotain särmää nimenomaan tulevissa tapahtumissa. Alkuun luulin, että lokakuu olisi hiljaista aikaa mutta nythän on tulossa vaikka ja mitä juhlatilaisuutta. Olisikin kiva omistaa tekoripset jotka olisi helppo kiinnittää ja ne olisivat suhteellisen luonnolliset? Ja ripsivärien suhteen kaikki tehokas ja toimiva vinkki tulee enemmän kuin tarpeeseen! Niin ja nimenomaan suorille, itsepäisille ripsille.

img_5847-001

Viime tauolla suosikkini oli itseasiassa Lumenen Blueberry Curl -mascara, joka oli ainut ripsari mikä piti ripseni kaarella pitkän päivän ajan. Tuosta en nyt ainakaan luovu! Toinen mielenkiintoinen mediassa ja blogeissakin ylistetty ripsiväri on nimenomaan tuo kuvissakin vilkkuva (blogin kautta saatu) True Mystic Volume mascara joka on onnekseni vielä vedenkestävä. Onko teillä kokemusta tuosta Mysticista? Todella kaiken hehkutuksen arvoinen? Kohta lähtee jokatapauksessa testiin. Ainakin tuo tuuhea harjaosuus vaikuttaisi puhuttelevalta.

On muuten jännä juttu miten ripsienpidennysten huuma ei tunnu hiipuvan. Usein kaikki tällaiset ”villitykset”, kun menevät sykleissä mutta ripset ne vaan on ja pysyy. En itseasiassa osaa edes kuvitella, että itse luopuisin pidennyksistä kokonaan. Toki iän myötä ne muuttuvat varmasti kokoajan luonnollisempaan suuntaan, mutta kyllä pidennysten helppouteen olen koukuttunut ikihyviksi. Toisaalta näin sanoin hiustenpidennyksistäkin aikanaan ja moneen vuoteen niitä ei ole enää päässäni nähty. :) Eihän sitä ikinä tiedä?

Onko muilla edessä ripsitaukoja? Vertaistuki olisi nyt enemmän kuin tarpeen! :)

On my way

12 vastausta artikkeliin “Ripsitauko, onko pakko jos ei tahdo?”

 1. Mulla on ollut ripset jo muutamia vuosia. Niin kätevät ja ihanat !! Ripsikoukkuun jää kyllä helposti, mutta kaunistavathan ne nyt katsetta. Oon pitänyt taukoja silloin tällöin. Inhoon itse pitää taukoja etenkin talvella, koska silloin iho on kalpeampi ja ripset tuovat juuri sitä ihanaa pirteyttä kasvoihin..
  Taukojen aikana oon huomannut käyttäväni sitten niitä yksittäisiä tekoripsi tupsuja, jotka taas kuluttavat omia ripsiä ja minulla ainakin ripset takertuvat niistä ihmeellisesti toisiinsa. Ja kaiken tämän lisäksi jos käyttää ripsitupsujen kanssa ripsiväriä, olen huomannut että tämä kuluttaa ainakin omalla kohdallani enemmän ripsiä kuin pidennykset.. Mutta kyllähän taukoja on hyvä pitää, ja yllättävän nopeasti oma silmä siihen uuteen ripsi lookkiin tottuu.. :)

  • Nojoo, mäkin inhoan. Siksi en ole kuin yhden pitänytkään. :D

   Hmm. No tuota myös mietin, että mahtavat olla aika kuluttavat. No mutta pitää kokeilla! Olisiko sinulla jotain hyvää merkkiä niistä suositella? En kyllä mistään hinnasta ala niitä joka aamu väkertämään mutta aina jos on jotain menoa niin sitten olisi ihan kiva näyttää ihmiseltä. :)

 2. Moi! Taas kommentoimassa, mutta täysin samassa tilanteessa täällä :D
  Käyn myös Anniinalla ja pidän nyt ripsitaukoa ja viime huollosta on vajaa neljä viikkoa. Itse en malta odottaa että viimeisetkin pidennykset lähtevät, vuosien jälkeen luonnollisempi lookki tuntuu virkistävältä + saan käyttää ihanaa Vichyn öljypohjaista meikinpoistoainetta joka on ollut muuten pannassa. Itsestäni taas tuntuu että pidennykset saattavat pienentää silmiä, ne kuitenkin peittävät osan luonnollisesta silmän muodosta, vaikka itselläni on ollutkin kaikkein malitillisimmat ja luonnollisimmat pidennykset. Meikata pitää ihan eri tavalla, se on totta, mutta itse olen ainakin jo nyt löytänyt uusia hyviä kikkoja jotka muuten olisivat jääneet kokeilematta. Ja kiitos tuosta ripsari-suosituksesta, olen itse myös ihan pihalla mikä on hyvää! :)

  • Moikka! Kiva, että taas kommentoimassa. :)

   Niin no totta tuokin. Varsinkin jos ripset ovat kovin tuuheat tai pitkät syntyy tuo lookki aivan varmasti. Itse pidän myös hieman maltillisemmasta lopputuloksesta ja pituus onkin pitkään ollut max 11 mm.

   Ehkä minäkin nyt vaan asennoidun tähän mahdollisuutena testata uusia juttuja meikkien saralla, heh. Onneksi tässä ei kuitenkaan puhuta mistään puolen vuoden tauosta. :) Tsempit sinne!

 3. Mulla myös sama tilanne!! Oon ripsitauolla marraskuuhun asti, sitten marssin taas Anniinan luo. :D Ja siis oikeasti nimenomaan tuntuu ihan hölmöltä, että mitä sitä nyt jostain ripsitauosta nyt niin saa huolta aikaan. :D Haha! Mutta kyllä ripsiin vaan jää koukkuun. Se huoliteltu ulkonäko ja kasvoihin lisää ”potkua” tuova katse ripsillä on kyllä ihana.

  Mulle suositeltiin erilaisia ripsiseerumeita (esim revita lash) ja mm. sellaista kuin talika.
  Oon kuullut myös, että Opti-MSM, kollageeni ja sinkki on hyviä vahvistamaan omia ripsiä. :) Jos tauolla vahvistusta tarvii.

  • Sun kommentti oli mennyt alunperin roskakoriin. :O Todella outoa.

   Nojoo, sanoppas muuta. Kyllä se vaan tuntuu hurjalta mutta hyvä sitä on välillä kuitenkin breikkejä pitää. :) Voisi itseasiassa useamminkin vaikka vähän venyttää huoltoväliä.

   Mä en käytäkään mitään seerumeita mutta MSM on kyllä päivittäin ruokavaliossa. Ja kollageeni sekä sinkkikin. Toivotaan siis, että niillä olisi jotain positiivista vaikutusta! Noi ripsiseerumit pitänee ehkä tsekata.

   Tsemppiä tauon kanssa ja lähenevään synnytykseen myös! :))

 4. Toi Blueberry curl oli ennen omakin suosikki, mutta nykyään käytän vain Maybellinen Lash Sensationalia, ihan ykkönen sekä mulla että kaverilla! Sellainen liila putkilo. Maybellinen muut ei oo vakuuttaneet, mutta tuo on the best.

  Paljon tsemppiä taukoon :)

  • Okei, hei mä laitan ton ylös! Kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita. :)
   Ja kiitos! Eiköhän tämä aika tästä nopsaa riennä… ;)

 5. Tsemppiä, uskon että tauko tekee hyvää:) Itselläni taas vähän toisin päin eli mulla on ollut 2012 ripsienpidennykset yhden kuukauden, ne olivat kyllä tosi nätit mutta opiskelijalla ei ollut oikein varaa niin pidättäydyin ripsivärissä. Ja myöskin mulla ei ehkä ollut niin hyvin tehdyt pidennykset vaan se liima vähän kovettui ja tuntui epämukavalta. Volyymiripsiä sen sijaan haluaisin joskus kokeilla:) Mutta tosi hyviä ripsivärejä on mun mielestä Lancomen Doll Eyes, Helena Rubinsteinin Lash Queen ja Estee Lauderin Sumptuous Extreme;)

  • Kiitos. :)

   Tuosta kun sinulla on ollut ripset on aikaa. Nykyään nimenomaan volyymit ovat ihan omaa luokkaansa, todella kevyet ja ilmavat oikein tehtynä. Myöskään liima ei ole kökkeröillä eikä tuollaisia tuntemuksia ainakaan itselläni ole ollut. Toki liikkeellä on monenmoista tekijää joten senkin suhteen pitää olla tarkkana.

   Kiitos ripsarivinkeistä! Tänään testasin tuota Mystiqueta ja se vaikuttaa itseasiassa aika hyvältä. :) Tosin vielä on noita ripsiä jäljellä eli enpä tiedä sitten ns. ripsettömänä tuoko riittävästi volyymia. Let`s see!

 6. Vitsi mä oon tykännyt näistä sun ripsipostauksista tosi paljon! Mulla ollut kohta kolmisen vuotta ripsenpidennykset ja taukoa pitänyt just sen kerran, tyyliin 2 kuukautta. :D Tässä talven tulon mittaan ois kyllä tosi sopiva pitää jonkun aikaa taukoa ripsistä, kun mulla ainakin silmät kuivuu talvella ja sen myötä on inhottava käyttää silmätippoja jos on ripset.. Mutta ei näistä osaa vissiin hetkeksikään luopua :D
  Tsemppiä sulle ”ripsittömiin” kuukausiin :’)

  • Ahh, no onneksi ne ei lopullisesti lopu sillä palaan kyllä ripsiin vielä. ;-)

   Mietin itseasiassa, että tammikuu on erinomainen kuukausi pitää taukoa. Luulen, että nyt mennään sinne marraskuulle ja sitten tammikuussa voisi ottaa myös breikkiä. Jos nyt siis vaan kestän tuonne marraskuulle saakka. Saas nähdä. :D

   Ja ymmärrän todella ettei tee mieli luopua, todellakin ymmärrän. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta