Viikon käynnistäjä: porkkanatuorepuuro

Viikonloppu oli ruokailujen suhteen hyvinkin överi rento ja tuli herkuteltua jopa kolmena peräkkäisenä päivänä. Yleensä oma herkkuputkeni katkeaa maksimissaan kahteen päivään sillä olo alkaa olemaan vähän nuupahtanut ja tukkoinen. Jännä juttu mikä voima sillä terveellisellä ruoalla onkaan! Kohdallani etenkin väsymys ja saamattomuus ovat noita ”oireita” joita makea ja hiilaripitoinen safka aiheuttaa. Nyt onkin ihana palata taas arkirytmiin ja terveellisten juttujen pariin!

Porkkana tuorepuuro

Mikäpä olisikaan siis parempi tapa käynnistellä uutta viikkoa, kuin herkullinen tuorepuuro! Eilen illalla teinkin puuron yöksi hautumaan ja tänä aamuna kiitollisena kauhoin sen suuhuni. Tuorepuuro on aina yhtä hyvää! Tällä kertaa variaatio oli hieman erilainen kuin yleensä ja lisäsinkin siihen porkkanaraastetta. Antaa muuten aika herkun vivahteen ja etenkin kanelin, rusinoiden sekä vaniljauutteen kanssa toimii täydellisesti! Resepti on myös sataprosenttisen gluteeniton, maidoton ja kypsentämätön.

Porkkanainen tuorepuuro (GL, M, RAW)

  • 1,5 dl luomu kaurahiutaleita
  • 1,5 dl luomu kaurajuomaa
  • 1 rkl chian siemeniä
  • Ripaus Himalajan vuorisuolaa
  • 1 tl suomalaista hunajaa
  • 1/4 tl luomu vaniljauutetta
  • 1 porkkana
  • 1,5 dl Alpron GO ON -soijarahkaa
  • Pähkinöitä (hasselit, saksanpähkinät, cashewit…)
  • Teelusikan kärjellinen kanelia
  • Kourallinen rusinoita

Sekoitetaan kaikki tuorepuuron aineet keskenään. Pähkinät kannattaa pilkkoa veitsellä pieniksi palasiksi mutta rusinat heittää joukkoon ihan sellaisenaan. Porkkana tietysti raasteena. Annetaan hautua jääkaapissa yön yli suljetussa rasiassa ja aamulla sitten nautiskellaan. Mielestäni puuro on jo itsessään niin maukasta ja tuhtia, että se ei juurikaan täytteitä kaipaa. Vähän lisäsin rusinoita annoksen päälle mutta muuten upposi kyllä sellaisenaan.

Porkkana tuorepuuro

Olisiko teillä muuten mitään reseptitoiveita tulevaan viikkoon? Suolaista, makeaa? 

Ja muuten toivottelen oikein energistä maanantaita! Kyllä tämä viikko vielä tästä vielä käynnistyy… 🙂

Kommentit (6)
  1. Kiitos vinkistä, testasin ja tuli aivan loistavaa! Porkkanaraaste antoi todella uutta potkua aamuiseen tuorepuuroon. Aivan kaikkea ei kaapeistani löytynyt, joten korvasin rusinat taateleilla, chian siemenet maapähkinävoilla sekä käytin soijajugurtin tilalla munanvalkuaisia. Ehdottomasti uusi lemppari on löytynyt kiireisten aamujen pelastamiseen 🙂

    1. Eikö olekin! 🙂

      Ja ehdottomasti kannattaa tosiaan hakea korvikkeita jos kaikkea ei kaapista löydy. Luovuutta vaan peliin sillä ainakaan omat ohjeeni eivät ole pilkulleen noudatettaviksi tarkoitettuja. 🙂

  2. Oi että, niin ihanan kuuloista! Laitan heti illalla tulemaan huomista aamua varten! Nämä reseptipostaukset on kyllä pohdiskelupostausten ohella ihan mun lemppareita sun blogissa 🙂 Saa paljon hyviä vinkkejä omiin kokeiluihin ja plussaa siitä, että suurimmaksi osaksi laitat nykyään kasvisreseptejä, itse kun en lihaa oikeastaan syö ollenkaan. Ja täytyy muuten vielä erikseen kiitellä, kun olet hehkuttanut spirulinaa, ostin sun ansiosta purkin kokeiluun ja en enää pärjäisi ilman! 😀 Ihan vakioaine nykyään smoothien joukossa ja täytyy sanoa, että on kyllä huomannut positiivisen vaikutuksen vireystilassa.
    Mukavaa alkanutta viikkoa! 🙂

    1. Ihana kommentti kiitos! Ja mahtavaa, että olet saanut täältä vinkkejä sekä pysyviä muutoksia. 🙂

      Tätä reseptiä kannattaa ehdottomasti testata. On super herkullista, nam!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *