Terveellinen banaani-suklaaleipä (GL, M)

Jälleen olisi ihanan herkullisen reseptin aika! Eipä ole muuten aikoihin ollutkaan viikkoa, etten olisi jotain hyvää  tuolla keittiön puolella taikonut. Suolaista, makeaa, ruokaisaa tai kevyttä. Reseptit ovat vaihdelleet, mutta se mikä näitä kaikkia on yhdistänyt on nimenomaan terveellisyys. Maukkauden lisäksi tietenkin.

Banaani-suklaaleipä

Tänään jaan teille Instagraminkin puolella vilkkuneen banaani-suklaaleivän reseptin. Kuten kuvan yhteyteen kirjoitinkin, tämä ei olisi voinut kyllä paremmin onnistua! Jos en tietäisi, että kyseessä on sataprosenttisen terveellinen herkku väittäisin vallan muuta. Maku on niiiiiin täys kymppi ja tuo suklaan sekä banaanin yhdistäminen nimenomaan leivässä jotain aivan huikeaa. Päälle hieman laktoositonta voita niin avot! Myös sellaisenaankin leipä toimii, eli voi ei ole  missään nimessä välttämätön. :)

Herkullinen banaani-suklaaleipä (GL, M)

 • 1 dl *Luontaistukun kookosöljyä
 • 2 kypsää banaania
 • 1 luomu kananmuna
 • 1 tl suomalaista hunajaa
 • 1 dl *Luontaistukun mantelijauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • 1/2 dl *Luontaistukun raakakaakaota
 • 1/3 tl *Luontaistukun Himalajan vuorisuolaa
 • 1 dl kaurajauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1/2 tl kanelia
 • Pieni teelusikan kärjellinen vaniljauutetta
 • Pähkinöitä (käytin cashew ja saksanpähkinät)

Muussataan banaanit haarukalla mössöksi ja lisätään joukkoon sula kookosöljy, leivinjauhe, sooda, suola ja kaneli. Sekoitetaan. Kaadetaan loput aineet seoksen joukkoon ja sekoitetaan vielä kertaalleen huolellisesti. Ihan viimeisenä pilkotaan pähkinät pienemmiksi palasiksi ja kaadetaan nekin taikinan sekaan. Laitoin pähkinöitä suunnilleen kourallisen taikinaan ja vähän vielä leivän päällekin.

Banaani-suklaaleipä

Lämmitetään uuni 175 asteeseen ja voidellaan uunivuoka (käytin 21 cm x 11 cm kokoista vuokaa) kookosöljyllä. Kaadetaan taikina vuokaan ja ripotellaan päälle vielä pilkottuja pähkinöitä. Paistetaan uunin keskitasossa noin 30-45 minuuttia uunin tehoista riippuen. Kypsyyttä voi kokeilla vaikka veitsellä kesken paistamisen mutta kannattaa huomioida, että leipä saa jäädä hieman taikinamaiseksi sisältä. Älä siis ylikypsennä korpuksi!

Kun leipä on valmista laitetaan se vuoan kanssa hetkeksi pakkaseen jäähtymään, jonka jälkeen kaadetaan leipä pois vuoasta ja siivutetaan nautittavaksi. Herkutellaan ihan sellaisenaan tai vaikka laktoosittoman tuorejuuston kera. Lupaan, on super hyper hyvää! :)

Säilyy suljetussa pussissa tai rasiassa useamman päivän ajan mutta on ehdottomasti parasta täysin tuoreena ja päivä sen jälkeen.

banaani-suklaaleipä

Te jotka kokeilette leipää tulkaahan kertomaan mitä piditte? Odotan mielenkiinnolla myös muiden mielipiteitä. :)

Nyt suuntaan pienelle lenkille vielä ennen työvuoroa liikkeellä. Oikein auringontäyteistä torstaita jokaiselle! 

*Luontaistukun tuotteet saatu blogin kautta testiin. 

On my way

7 vastausta artikkeliin “Terveellinen banaani-suklaaleipä (GL, M)”

 1. Hei!
  Tein leipää, kiitos ideasta 😊 Sovelsin vähän sen mukaan mitä oli kaapissa: käytin kookosjauhoa kun ei ollut manteli. Lusikoin varmaan vähän vähemmän kookosöljyä. Laitoin piparkakkumaustetta kanelin sijaan… Taikinasta tuli aika kuivaa joten lisäsin vähän kauramaitoa ja paistoinkin vaan 20 min kun mulla tosi tehokas uuni. Hyvää tuli 😊Jotenkin tuhtia! Teen varmasti toistekin, tämä käy mulle ihan herkuttelusta, kun en juurikaan mitään sokeria syö!

  • Tiedätkö veikkaan, että kookosjauho teki tuon kuivuuden! Olen nimittäin huomannut saman jos sitä käytän. Mulla nimittäin taikina ei ollut laisinkaan kuiva vaan enemmänkin vetelähkö.

   Toki aina kannattaa laittaa nestettä jos taikinasta tulee kuivaa eli tuo oma soveltaminen todella kunniaan! Myös banaanit ovat harvoin identtisiä ja jos ne ovat liian pieniä saattaa koostumus olla erilainen.

   Kiva kuitenkin kuulla, että tykkäsit! Tuhtiahan tuo on ja tavallaan ei vaadi välttämättä mitään lisämakeutusta koska banaanit tuovat aika mukavasti makeutta. :)

 2. Moikka, tekisi kauheasti mieli kokeilla mutta pari kysymystä juolahti mieleeni. Olen allerginen matelille, millä luulet että sen vois korvata vai voiko kokonaan jättää pois? Ja sitten mietin myös että miten mittaat kookosöljyn, meinaan että sulaneena vai iha sellaisenaan? :)

  • Moikka! Voit korvata mantelijauhot esimerkiksi kaurajauhoilla tai laittamalla vaikka vähän tattarijauhoja taikinaan. Oikeastaan kaikki gluteenittomat jauhot toimivat. :) En ehkä kuitenkaan jättäisi pois… Tai voithan kokeilla? Voit tehdä taikinan muuten ja lopuksi lisätä haluamaasi jauhoa tarvittaessa. Tsekkaat vähän miltä se taikina näyttää, että onko liian löysää vai millaista ja sen mukaan sitten!

   Mittaan kookosöljyn aina kovana desimittaan siihen desimerkkiin saakka ja laitan vesihauteeseen sulamaan. Tavallisesti tuosta tulee juuri se oikea määrä. Sulattaa vaan lisää jos ei riitä. :)

 3. Aivan ihanan makuista! Kiitos reseptistä. Maistui ihanan pehmeälle suklaakakulle. Vähän terveellisemmälle versiolle vain. :)

  • Mahtavaa, että pidit! Super kiva kuulla. :)) Pitääkin itsekin tuota taasen leipoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta