Ihmeöljy kasvoille

En ole oikein koskaan ollut mikään öljyillä läträäjä. Siinä kohtaa, kun kaikki ylistivät hiuksien jumalaa Moroccanoilia, minä sain siitä vaan lähinnä limaisen ja rasvaisen letin. Myös kasvojeni ihoon olen kerran jos toisenkin kokeillut erilaisia öljyjä ja tullut aina muutaman käyttökerran jälkeen samaan lopputulokseen –eivät ole minun juttu. Öljyissä on eniten ärsyttänyt ehkä se, että ne eivät imeydy ja tahmaavat niin vaatteet kuin lakanatkin ikävästi.

Kasvojen ihoöljy

Summan mutikassa minua ei siis saisi enää ikinä öljykaupoille, mutta tottakai olen muuten hyvin avoin uusien tuotteiden testaamiselle. Näin kävi esimerkiksi taannoin, kun sain pienen paketin Polhem PR-toimistolta. Kassista nimittäin löytyi kaksi Estelle & Thildin luonnonkosmetiikkatuotetta, joista nimenomaan toinen oli kasvojen iholle tarkoitettu öljy.

Ensireaktioni oli luonnollisestikin vähän skeptinen mutta jo yhden käyttökerran jälkeen jäin suu auki ihmettelemään öljyn laatua! Imeytyi todella, todella hyvin. Tuoksui miellyttävälle (ei laisinkaan ”perinteiselle” luonnonkosmetiikalle), kosteutti ihoa aivan ihanasti ja yön aikana sain kauniin hehkun iholleni. Mitä ihmettä? Ehkä näitä öljyjäkin on tässä vuosien aikana todella kehitetty tai sitten tämä on vaan erinomainen tuote!

Estelle & Thild ihoöljy

Olen kokeillut öljyn käyttöä nyt kahdella tavalla. Toinen on se, että levitän öljyn yöksi kasvoilleni puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen. Levitän sitä hieman runsaammin mutta en kuitenkaan niin ettei kasvoöljy imeytyisi ennen nukkumaan menoa. Välillä teen myös sitä, että sekoitan muutaman tipan seerumin tai jopa itseruskettavan joukkoon. Tällä tavoin saan halutessani kunnon ”tuplahoidon” iholleni tai vastaavasti itseruskettavan kanssa väriä ja hoitavuutta. En kuitenkaan käytä öljyä kuin maksimmissaan pari kertaa viikossa! Veikkaan nimittäin, että päivittäin käytettynä se saattaisi tukkia ihohuokosia tällaisessa normaalin ja sekaihon miksauksessa.

Vaikutukset joita olen huomannut ihoöljyn käytön seurauksena ovat etenkin tietynlainen hehku iholla ja ihon kimmoisuus. Iho tuntuu ikäänkuin terveemmältä ja hehkuvammalta. En toki tiedä onko tämä vaan omaa kuvitelmaa mutta kyllä uskon, että öljy vaikuttaa ihoomme eri tavalla kuin esimerkiksi se päivittäin käytettävä kasvovoide. Öljy on hoitavampaa ja nimenomaan luonnonkosmetiikassa sisältää vieläpä useampia eri antioksidantteja, vitamiineja ja rasvahappoja. Sitä oikein tuntee kuinka tuo öljy hoitaa ihoa sisältäpäin ja imeytyy sinne kasvojen uumeniin sitä hellien.

Ihoöljy

Näin sitä voi tosiaan käydä. Huonot kokemukset muuttuvat hyviksi vaan ja ainoastaan yhden hyväksi havaitun tuotteen avulla. Aina ei siis pitäisi tuomita kosmetiikkaa yleisellä tasolla, sillä testissä saattaa nimenomaan olla se itselleen sopimaton yksilö. Iho on hyvin erilainen meillä jokaisella ja se mikä toimii minulla ei toimi välttämättä sinulla. Jos ei kuitenkaan rohkene kokeilla erilaisia tuotteita, ei voi löytää niitä helmiä!

Mitäs mieltä te olette ihoöljyistä? Käytättekö ja jos niin mikä on suosikkinne? Jotenkin veikkaan, että aika monen vastaus on tähänkin kookosöljy… ;)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta