3 x terveellisempi leffaherkku!

Sunnuntai on ehdottomasti leffapäivä! Tai no toisille se on lauantai mutta itselleni se on aina ollut sunnuntai. Illat ovat rentoja ja huolettomia, ihmiset ylipäänsä vähän sunnuntaimoodissa. Rennot vaatteet päälle, hyvä seuralainen mukaan, herkullisia eväitä kaupasta ja ei muuta kuin leffaan. Hyvä elokuva kruunaa ehdottomasti kuluneen viikon ja päättää viikonlopun!

img_6516-001

Olen sitä mieltä, että leffaan on enemmän kuin lupa kerätä pussillinen Makuunin irtokarkkeja tai suklaalla kuorrutettuja Parrotseja. Kuten olen maininnut, oma kauhani käy enää harvoin tuolla irtokarkkien puolella, sillä olen menettänyt sydämeni nimenomaan suklaalla kuorrutetuille pähkinöille sun muille Parrots-herkuille. Valitsen ne aina mieluummin kuin irtokarkit. Enkä viittaa tällä nyt millään tapaa terveellisyyteen sillä kyllähän noissa Parrotseissakin sokeria on. Itseasiassa kaloreita varmasti huomattavasti enemmän kuin karkeissa! Silti noissa on mielestäni enemmän ”aitoa” makua, kuin irtokarkeissa ja siksi ne varmaan omia makunystyröitäni nykyään enemmän miellyttävätkin.

Olen itse hyvin pitkälti fiilissyöjä ja aina ei tee mieli leffaan mennessä lapata pussiin edes noita Parrotseja. Ostankin monesti evääksi jotain terveellisempää hyvää ja varsinkin silloin jos leffailta sattuu viikolle. Viinirypäleet, omenat ja raakapatukat sen sijaan kuuluvat ainakin omalla kohdallani sinne arjen tavalliseen ruokavalioon, enkä sellaisia jaksa leffassa ruveta mutustamaan. Ne ovat yksinkertaisesti liian tylsiä. Itse, kun en ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä jotka menevät leffaan pelkän Cokiksen kanssa. :D Minulle leffa on aina elämys ja sen kanssa kuuluu nautiskella jotain makunystyröitäkin hellivää. Aina sen ei tarvitse olla pussi sokeria vaan vaihtoehtojakin löytyy!

img_6523-001

Mitkä nuo kolme terveellisempää herkkusuosikkiani sitten ovat? Täältä pesee vinkit tämän sunnuntain leffaeväisiin:

The Ginger People GIN GINS – Hot Coffee inkiväärikaramellit

Yksi suurimmista himotuksistani ovat inkiväärikaramellit kahvin makuisina. Näitä voisin syödä vaikka päivittäin, sillä ne ovat niin hyviä! Karamellit ovat toffeemaisia ja makuna on tosiaan inkiväärin, sekä kahvin sekoitus. Voittavat mielestäni mennen tullen nimenomaan ne irtokarkit! Ainut miinus pienestä rasiasta (42 g) ja suolaisesta hinnasta. Toisaalta, kylläpä se karkkipussikin tulisi useamman euron varmasti maksamaan ja pienen rasian kanssa ei voi ainakaan syödä övereitä. :) Ostan tämän rasian rinnalle useimmiten vielä raakasuklaata ja hienosti pärjää leffan ajan! Gingereita myy ainakin K-Kaupat ja Ruohonjuuri. Omani ostin ihan pienestä Kookaupasta Kampista joten varmasti löytyy pienemmiltäkin paikkakunnilta!

Goodio – Luomu raakasuklaa 

Raakasuklaa on itselleni todellinen rakkaus. Voisin syödä sitä päivittäin ja itseasiassa lähestulkoon joka päivä pala tai pari uppoaakin. Leffaevääksi raakasuklaa toimii myöskin erinomaisesti! Tänä päivänä valikoima on hyvin laaja, joten suklaiden joukosta voi olla hankalaa löytää itselleen sopivaa makua ja laatua. Minä teen aika paljon suklaata itse mutta jos sitä ostan, suosin hyvin usein Goodion levyjä. Heiltä löytyy useampaa eri makua ja mikä parasta, suklaa on valmistettu luomulaatuisena Helsingissä. Itseasiassa hyvin lähellä kotiani mikä tekee merkin tukemisesta jollain tavalla vieläkin mieluisampaa. Suosikkejani Goodion suklaista ovat etenkin Citrus, Dreamy, Cool Mint ja Velvet. Paketit ovat kovin nättejä mikä tekee näistä vieläkin mielenkiintoisempia! Olen nähnyt kyseisiä suklaita myytävän siellä täällä, joten pitäisi löytyä useista eri paikoista ja varmasti myös maakunnistakin.

img_6528-001

Näkd – Berry Delight fruit & nut bits

Jos ja, kun se raakapatukka tosiaan tuntuu liian tylsältä leffaeväältä suosittelen ehdottomasti Näkdin hedelmä- ja pähkinäpaloja! Nämä kyseiset herkkupalaset koostuvat vaan kuudesta aineosasta (taatelit, cashewit, rusinat, vadelmat, riisijauho ja marja-aromi jota on pieni aavistus) eikä näihin ole lisätty sokeria. Makeus on siis peräisin taateleista, joissa on itsessään hedelmäsokeria. Nämä ovat vaan oikeasti niiiiiin hyviä! Palaset ovat myös aika tuhteja mutta samaan aikaan myös jollain tavalla kovin himottavia. Näissä on itseasiassa osattu tehdä tuo maku juuri niin täydelliseksi, että se tuntuu muulta kuin arkiselta ja tylsältä. Ainut miinus siitä ettei näitä saa mistä tahansa. Ruohonjuuri on ainut paikka josta olen bongannut eli varastoon pitää kyllä ostaa jos haluaa, että on mahdollisesti sitten leffaeväänä juuri silloin, kun haluaa. Hinta pyöri jossain 3,50 tienoilla joten mielestäni ihan kohtuullinen. Pussi painaa 130 g ja se pitää sisällään useamman ihanaisen namupalan.

Sellaisia suosikkiherkkuja löytyy minun listaltani. Millaisin eväin te suuntaatte leffaan jos valitsette jotain terveellisempää? Vai onko leffa nimenomaan aina se Makuunin pussukan paikka? :)

Oikein ihanaa sunnuntaita ja mahdollisesti herkullista leffailtaa! ;-)

On my way

9 vastausta artikkeliin “3 x terveellisempi leffaherkku!”

 1. Mulla Anyday nutsit ne paahdetut ja suolaamattomat toimii suolasena eväänä ja esim. näkd. minttusuklaapatukka pätkiksen korvaajana ;) jos eväitä ei ehdi ostaa etukäteen niin novelle ja popcornit toimii myös välillä ;) kummassakaan ei liiemmin lisättyä sokeria niin pystyn herkuttelemaan hyvällä omallatunnolla!

 2. Cocovin raakasuklaalla kuorrutetut cashew pähkinät on kans hyviä! Sopiva pussikin

  • Ne on! Tuttuja ovat mullekin. Pussi on vaan kovin pieni mistä miinusta…

 3. Foodinin raakasuklaamulperit on kans aikamoista herkkua 😋 Myös ne Ruohonjuuresta löytyvät Raw Gorilla tjsp. munchies oli mun mielestä todella hyviä :)

  • Pistetääs mieleen! Itse muistin juuri juuressipsit. Ne ovat ihan huikeita. Olikohan merkki Rainbow vai Pirkka mutta menevät aivan sipseistä. :)

  • Joo, mäkin ostan juureslastuja aina välillä. Punnarissa on ainakin ollut hyviä ne JohnJohn merkkiset juuressipsit, lisäksi olen ostanut Kiwa-merkkisiä. Yks hyvä (ei toki mikään kovin terveellinen) on Terran bataattisipsit, joita myydään nykyään ihan Kampin K-kaupassakin :) Vähän kalliita kyllä ovat, mutta se on välillä ihan ok. Pääasia, että tällaiset tuotteet pysyisivät valikoimassa :)

   Kun olin USA:ssa niin siellä oli vaikka mitä ja just kaikkee terveellisempiä sipsejä ja bataattisipsit oli ihan arkipäivää. En ymmärrä miksei Suomessa mikään valmistaja ole ottanut tästä tuoteideaa?

   Itse rakastan sipsejä, mutta monesti ne maistuvat oikeasti vähän liian rasvaiselle. Enemmän voisi olla myös vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta