Tyttömäisen söpö lettikampaus

Olen aika tylsä hiusten kanssa. Tylsyydellä tarkoitan nimenomaan sitä, että hiukseni ovat lähestulkoon aina auki valtoimenaan, tiukalla ponnarilla tai huolettomalla sykeröllä. Kaikenlaiset erikoisviritelmät eivät ole oma juttuni eikä kärsivällisyyteni riitä sellaisten väkertämiseen. Hiusten kihartaminen on oikeastaan ainoa tapa jolla haen tukkaani juhlavuutta ja jotain ”speciaalia” tarpeen vaatiessa. Sekin vaatii huomattavan määrän aikaa ja pitkää pinnaa…

Letti

Sykerön ja ponnarin lisäksi on olemassa vielä yksi simppeli variaatio, jonka osaa uunoinkin hiustenlaittaja tehdä. Nimittäin lettiponnari. Puhun ponnarin ja letin yhdistelmästä siksi, koska kyseessä ei tosiaan ole mikään pelkkä letti, vaan se on nimenomaan poninhäntään levitetty letti. Tämä kampaus on mielestäni tyttömäisen söpö ja sopii oikeastaan tilanteeseen, kuin tilanteeseen. Salilla muuten ihan super kätevä! Tänään viimeksi kirosin niskassa hikoilevaa poninhäntää joka jää limasena ihoon kiinni. Kumpa sitä aina muistaisikin tämän kampauksen sillä ainakin itselleni ponnari on jonkunlainen automaatio.

Kuten ponnari ja sykerö, on tämäkin kampaus helpoin tehdä hieman likaiseen tukkaan. Omani on pesty eilen aamulla mikä antaa kampaukselle ihan hyvät lähtökohdat. Alkuun laitetaankin pohjalle taas kuivashampoo (tyveen) ja pituuksiin tekstuurisuihke. Harjataan hius läpi ja mahdollisesti hieman puristellaan rakennetta.

Letti

Seuraavaksi sitten tehdään ihan normaali poninhäntä. Tälläkin kertaa tehdään tuo ponnari mieluitenkin hieman korkeammalle takaraivoon mutta ei kuitenkaan niin ylös, että olisi ihan päälaella.

Letti

Seuraavaksi letitetään ponnarihiukset tavallisesti letille ja suljetaan kumilenksulla. Mielestäni tärkein osuus kampauksessa on se, että lettiä hieman availlaan ja venytetään tuuheamman näköiseksi (kuva alla). Tällä tavoin kampaus näyttää myös luonnollisemmalta ja siltä ettei sen tekemiseen ole käytetty liikaa aikaa. Itselleni kireistä leteistä tulee lähinnä mieleen piiat, joten sellaista lookkia en ainakaan itse halua jäljitellä… :D

Lopuksi suihkutetaan kauttaaltaan vielä hiuslakkaa ja taltutetaan vauvahiukset. Olen muuten löytänyt noiden vauvahiusten hillitsemiseen aivan loistotuotteen, josta pitääkin kirjoittaa teille vielä tällä viikolla! Halutessaan ”kaljut kohdat” ja railot voi korjata etenkin tummassa tukassa värillisellä tyvipuuterilla, joista suosittelen edelleen sitä John Friedan puuteria.

LettilettiLetti

Ja siinä se sitten on, valmis tyttömäisen söpö ponnariletti! Ihan super helppo tehdä ja tosiaan tuo mukavasti vaihtelua tylsään perus ponnariin, johon välillä kieltämättä hieman kyllästyy. Yksi kiva extravinkki on kietoa silkkinauha poninhäntään ja jättää sen pää roikkumaan hiusten sekaan. Tuon nauhan voikin sitten ottaa ikäänkuin mukaan siihen lettiin, jolloin kampaus saa kivaa juhlavuutta. Pieni juttu jolla voi kuitenkin vaikuttaa aika paljonkin lopputulokseen. :)

Jos jotain miinusta tästä kampauksesta niin pakko sanoa, että tässä todella korostuu hiuslatvan kunto. Omani huonon kunnon huomaamiseen ei suurennuslasia kaivata ja näiden kuvien myötä havahduinkin jälleen siihen, että pakko varata kampaajalle aika kipin kapin. Ihan siis huomiona, että viime leikkuusta on kolmisen kuukautta aikaa mikä on kait se suositeltava leikkuuväli. Eipä tässä muuta kuin latvanaamiot kehiin ja aika leikkuuseen!

LettiLettiLetti

Toivottavasti tästä oli vinkkiä jolle kulle teistä tai ainakin muistutusta siitä, että sille ponnarillekin tosiaan löytyy vaihtoehtoja! :)

Rentouttavaa tiistai-iltaa jokaiselle! 

On my way

7 vastausta artikkeliin “Tyttömäisen söpö lettikampaus”

 1. Mäkin oon tehnyt tämmöisen silloin tällöin:)

  Näytät ihan hiton kauniilta uusimmassa instagram kuvassasi! Voisitko tuosta meikistä tehdä postauksen esimerkiksi?:) ihosi näyttää tosi kuulaalta. Ja mistä se ihana villapusero on?:)

  • On kyllä kätevää vaihtelua ponnariin. :)

   Voi ei kiitos! Mun arkimeikistä kokonaisuudessaan on ollut tuo postaus mielessä jo pidempään. Etenkin pohjameikistä kysellään usein joten se pitääkin lisätä tuohon postauslistalle!

   Villapusero on ”valitettavasti” ostettu käytettynä kirppisryhmästä, joten juuri samaista ei varmasti enää missään myydä. Neule on siis merkiltään Divided H&M. :)

  • Olisi huippua jos tekisit videolla tai näin ”tekstin” muodossa :) Nimenomaan pohjasta!:)

   Aaaa harmi!! Täytyy katsoa jos löytyisi samantyylinen jostain!:)

  • Täälläkin odotellaan innolla meikkipostauksia :) Video olisi kyllä huippu myös!

  • Meikkipostausta on kyllä tulossa. :) Joko tekstinä ja kuvina tai videona. Malttakaa vielä hetki! :)

 2. Moikka, jotta latvat saisi piiloon, minä teen letin ihan loppuun saakka koko hius pituudelle ja laitan kiinni miniponnarilla. Nimittäin sama ongelma latvojen kanssa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta