Perjantain ruokapäiväkirja

Koska torstaina kirjoittelin rahanmenoista ja ruokakuluistani, päätin tehdä teille myös ruokapäiväkirjaa jotta syömäni ravinto konkretisoituu. Me kaikki, kun olemme niin erilaisia ja syödään eri asioita. Toinen on napostelija, toinen syö vaan pari ateriaa päivässä. Toiselle maistuu liha, toiselle taas kasvikset. Toinen rakastaa kotiruokaa, toinen taas nauttii kulinaristisista elämyksistä.

Sitruunavesi

Ei ole olemassa yhtä ja oikeaa tapaa syödä, vaan kaikki tulee suhteuttaa omaan vartaloon, kulutukseen, makumieltymyksiin ja elämäntyyliin. Tottakai terveellinen ja monipuolinen linjaus kannattaa luonnollisestikin ravinnossaan muistaa, mutta se miten kukin sen tekee on periaatteessa jokaisen oma asia. Kaikille meistä maistuu eri asiat ja se on ihan okei! Itse boikotoinkin tietynlaisia ruokavalionormeja ja mielestäni se, että esimerkiksi painoaan pudottaville ihmisille opetetaan se tylsä kana pakastevihannesten kanssa on väärin. Ei ole ihme, että dieetti tyssää siihen jos joudut yhtäkkiä syömään rahkaa ja kanaa päivästä toiseen. Terveellisenkään ruokavalion ei tarvitse olla tylsää ja yksitoikkoista!

Olen kirjoittanut blogissani satunnaisesti ruokapäiväkirjoja ja nyt olisi taas sellaisen aika. Tässä postauksessa tuleekin eilisen ruokavalio mikä ei todellakaan ole välttämättä samanlainen, kuin tulevan maanantain ruokavalio. Itselleni ruoassa on nimenomaan tärkeää se monipuolisuus ja vaihtelevuus. En tykkää syödä joka päivä samoja asioita, vaan kaipaan uusia makuja. Olenkin se joka kokeilee ja testailee. Ehkä hurahtaakin välillä erilaisiin uutuuksiin ja saattaa koukuttua tai pettyä. Minulla on kausia jolloin syön joka aamu banaanipannareita ja kausia jolloin en siedä niitä laisinkaan. On kausia, että haluan syödä valkosipulia ihan hulluna ja sitten taas aikoja jolloin se jää kokonaan. Olen tällainen ja persoonani puitteissa myös ruokailen.

Avokado

Pääpiirteet ruokavaliossani ovat kuitenkin terveelliset. Olen siinä mielessä onnekas, että olen lapsesta lähtien oppinut syömään terveellisesti. Tuon myötä osaan sen taidon ja terveellinen ruoka maistuukin suussani hyvältä. En kaipaa purilaisia tai pizzoja päivittäin, vaan saan nautintoa ravitsevasta, maukkaasta ja hyvinvointiani tukevasta ruoasta. Toki terveellistäkin ruokaa on monenlaista, mutta ehkä saitte pointista kiinni?

Tästä huolimatta olen kuitenkin myös herkkusuu ja tykkään herkutellakin. Ainakin kerran viikossa syön pizzaa, Parrotseja tai muuta ns. ”oikeaa” ei terveellistä herkkua. Mitään tarkkoja herkkupäiviä en kuitenkaan omista, enkä koskaan mättää läjäpäin roskaa vaan syön sitäkin nautiskellen ja sellaisia määriä ettei paha olo pääse yllättämään (HUOM tätä en ole osannut todellakaan aina!!). Tämä tyyli sopii itselleni erinomaisesti ja onkin tehnyt myös herkkujen syömisestä sellaisen sallitun asian jolloin niitä ei enää edes himoitse samalla tavalla kuin aikaisemmin. Lähestulkoon päivittäin nautin myös jotain terveellistä hyvää kuten raakasuklaata. En ole kuitenkaan koukussa noihinkaan juttuihin eli välillä on aikoja, että edes raakasuklaa ei maistu.

img_7159-001

Sitten itse ruokailuihin.

Ruokapäiväkirja perjantai 30.9.

Herään klo. 8.45: Juon lasillisen kylmää vettä. Aloitan pyykkäämään, petaan pedin ja siivoilen, tiskaan, otan kuvia blogiin sekä valmistan ohessa pannareita. Aamiainen tosiaan hieman venyy mutta sellaista se on välillä.

Aamiainen klo. 10.30: Banaanipannareita joiden kaverina iso kasa suomalaisia mansikoita, hunajaa, sitruunamelissan lehtiä ja seesaminsiemeniä. Lisäksi yksi kahvi makeuttamattomalla soijajuomalla ja muutama iso lasillinen sitruunalla höystettyä vettä.

Banaanipannarit tehty reseptillä: 1 banaani, 3 kananmunaa (2 kokonaista ja kolmannesta vaan valkuainen), 1 rkl luomu kaurahiutaleita, 1 rkl kaurajauhoa, ripaus suolaa ja 1 rkl psylliumia.

Tässä välissä töitä koneella useampi tunti, jonka aikana vettä kuluu vielä muutama lasillinen…

img_7205-001

Välipala ennen lenkkiä klo. 13.30: Kaksi gluteenitonta näkkäriä joissa päällä Oatlyn kauralevitettä, kurkkua ja Herbamarea. Ei ole muuten tässäkään kohtaa vielä nälkä mutta syön ”varmuuden vuoksi” ennen lenkkiä.

Tähän väliin 40 minuutin lenkki tuulisessa säässä. Ei ollut kivaa.

Myöhäinen lounas/päivällinen klo. 16.00: Tofu-currya (sisältää tofua, munakoisoa, kesäkurpitsaa, kookosmaitoa ja punaista currytahnaa). Lisukkeena jasmiini-riisiä ja tuoretta basilikaa. Nyt tein ison satsin josta jäi sitten tälle päivää evästä. Tästä se harjoitus lähtee… ;) Jälkiruoaksi nappaan vielä palan raakasuklaata.

Töissä 17-21 liikkeellä. Vettä kuluu ja otanpa muuten kupin kahviakin kauramaidolla. Riisi aikaansaa minulla aina saman efektin, alkaa väsyttämään.

img_7218-001

Välipala klo. 19.00: Sportyfeel raakapatukka (40 g) maussa appelsiini-kaakao.

Välipala klo. 20-21.00: Kotona tekemäni smoothie, jonka otin töihin evääksi. Smoothieta on 600 ml ja se sisältää banaanin, pussillisen pakaste ananas-mango-pinaatti smoothie-hedelmiä, siivun inkivääriä, kourallisen lehtikaalta, noin 1,5-2 dl GO ON soijarahkaa, 1/2 avocadoa, 1 rkl chlorellaa, 1/2 rkl macaa, teelusikan kärjellisen MSM-jauhetta, 1 tl tyrnirouhetta, kaurajuomaa, kourallisen manteleita ja casheweja… Tätä käyn aina pikkuhiljaa juomassa takahuoneessa tuon tunnin aikana.

Iltapala klo. 22.00-23.30: Smoothie oli sen verran tuhti, että kotiin tullessa ei ole nälkä mutta päätän kuitenkin ottaa jotain pientä sillä inhoan, jos yöllä iskee nälkä. Syönkin yhden suomalaisen porkkanan ja omenan, sekä pari gluteenitonta näkkäriä kasvistäyttein. Nämä syön pikkuhiljaa illan mittaan.

Tänään oli muuten poikkeuspäivä siinä mielessä etten syönyt yhtään palaa kauraleipää! Aika usein välipalani nimittäin on Kaura 100 -leipäpalat täytteineen. Tuo on ainut kauraleipä, jonka olen löytänyt ilman vehnäjauholisuketta tms. On myös todella hyvän makuista ja edullistakin vielä!

img_7170-001

Päivän aikana juon noin 2 litraa vettä ja nappaan vitamiinit, sekä hivenaineet. Napsin niitä tosiaan vähän milloin mitenkin pitkin päivää. Pyrin kuitenkin välttämään vitskujen ottamista aamukahvin lomassa sillä epäilen, että kahvi saattaisi vaikuttaa imeytymiseen. Voi olla, että on harhaluulo mutta pelaan varman päälle. :)

Kaloreista tai muistakaan määristä en ruokavalioni osalta tiedä, enkä välitäkään tietää. Uskon, että kroppani kyllä viestii jos söisin liikaa tai liian vähän. Perjantaina osa ruokaväleistä oli vähän pidempiä mikä on itselleni epätavallista, mutta koneella työskentely ja istuminen luonnollisestikin kuluttaa vähemmän.

Jos heräsi kysyttävää niin laittakaa ihmeessä kommenttia tulemaan. :) Mukavaa lauantaita!

On my way

10 vastausta artikkeliin “Perjantain ruokapäiväkirja”

 1. Lidlin paistopisteeltä saa myös 100% kauraleipää, en kyllä vaan osaa sanoa kumpi on parempaa :D
  Lähes jokaisen postauksen kohdalla tulee sellanen olo, että apua kirjotanko minä tätä blogia niin samanlainen ajastusmaailma kyllä joissain asioissa :D Olen suht uusi lukia on mennyt ohi varmaan, mutta mitä teet työkseksi?

  • Ahh. :D Pitää joku kerta kurkata, kun Lidlissä käy!

   Aijaa, hassua. Ehkä me ollaan niitä sielunsisaria? :) Kirjoitan tätä blogia ja osa-aikaisena teen vuoroja myös by the wayssa Kampissa. Näin viime huhtikuusta lähtien, kun jätin toimistotyön jota tein ennen täyspäiväisesti.

 2. Saiskos ton tofu-curryn ohjeen? :) Hitsi, että alkoi tekemään mieli näkkäriä, kun näin nämä sun kuvat!

  • Näkkäri on kyllä niin hyvää ja siihen tulee herkästi himo. :D

   Eli laitoin Alpron maustamatonta tofua noin 1/2 paketillista ja ruskistin sen pannulla munakoiso -ja kesäkurpitsasiivujen kera. Lisäsin joukkoon vähän basilikaa ja yrttisekoitusta. Kun nuo ovat ruskistuneet heitin joukkoon kookosmaitoa purkillisen ja 3 rkl punaista currytahnaa. Sitten vaan annetaan muhia noin 5-10 minuuttia. Ja riisi kylkeen vielä, sekä päälle tuoretta basilikaa. Ehkä maailman helpointa tehdä! :)

   Kesäkurpitsan ja munakoison lisäksi joukkoon voi laittaa vaikka inkivääriä, sipulia ja mitä kasviksia vaan keksiikään. Mun kaapista löytyivät nuo tällä kertaa.

 3. Tää oli tosi kiva postaus :) olis kiva jos tekisit tällaisen postauksen joskus vaikka viikon ajalta :) Kaikki terveelliset ruokareseptit on myös kivoja!

  • Joo semmonen on ollut mielessä. :) Ja kiva kuulla, pistetään tuokin korvan taakse muistiin!

  • Tsekkasin, kiitos vinkistä! Silti haluaisin edelleen liputtaa Kaura 100:sten puolesta, sillä niiden tuoteseloste on huomattavasti lyhyempi. Sisältävät vaan kauraa, vettä, hiivaa ja suolaa. Ei siis yhtään ainutta e-koodia tai lisäainetta. :) Ja pysyy todellakin kasassa! ;)

   Niin ja hinta on jotain 1,00-1,50 € kaupasta riippuen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta