Hyvinvoivat hiuslatvat

Kehon hyvinvointi näkyy hiuksista. Tämä on itseasiassa väite, jonka meistä jokainen on varmasti edes joskus jostain lukenut ja tuskin voi vastaankaan väittää? Pidänkin itse hiuksia aika pitkälti terveyden mittarina ja jos yhtäkkiä tukka alkaa tippumaan tai vaikka rasvoittumaan tavallista enemmän, mietin oitis mistä nyt on kyse. Hiukset ovat ikäänkuin terveydentilamme peili.

Hiukset

Vaikka periaatteessa kaikki hyvinvointi lähteekin sisältäpäin uskon myös ulkopuolisen hoidon voimaan. Samalla tavalla, kun puhdistamme ja kosteutamme kasvojemme ihoa, tulee meidän huoltaa myös hiuksia. Aivan liian usein nimenomaan pitkähiuksiset sortuvat laiskuuteen ja siihen, että etenkin tuo pitkähkö hiuslatva jätetään vaille hoitoa. Pahimmillaan ei käytetä pesun yhteydessä edes hoitoainetta! Ja minähän en tosiaan osoita ketään sormella, vaan olen syyllistynyt itsekin tuohon lukuisia kertoja. Viimeksi tällä viikolla havahduin siihen, että latvasta olisi tosiaan aika nappasta muutama sentti… Kun omistaa pitkät hiukset, se hiusten latvaosuus välillä vaan tuppaa unohtumaan. Hiuksia ikäänkuin laittaa niin vähän, että niihin ei aina kiinnitä kovin suurta huomiota.

Ensisijaisen tärkeää on tosiaan latvojen lyhentäminen jolloin yleisilme pidetään siistinä. Seuraavaksi lähtisin liputtamaan päivä- ja yövoiteen, sekä hiusnaamion puolesta. Mielestäni ei kuitenkaan riitä, että naamio tehdään kerran kuussa vaan tukkamme kaipaa hoitoa ihan päivittäisellä/viikottaisella tasolla. Toiset pitävät öljyistä, toiset taas voidemaisista tuotteista. Itse lukeudun jälkimmäiseen ”kastiin”, eli olen ehdottomasti hiusvoiteiden ystävä. Tällä hetkellä käytössäni onkin Phytolta testiin saadut päivävoide PHYTO 7 jota käytän päivisin ja yövoiteena SECRET DE NUIT, joka on tarkoitettu hiuksiin yövoiteen tavoin jätettäväksi. Näiden lisäksi käytän myös kerran viikossa PHYTOCITRUS naamiota hiusten latvaosaan.

img_7129-001

Nämä kaksi supervoidetta, sekä naamio eivät ole kuuluneet hiusrutiineihini hurjan pitkään, sanoisinko maksimissaan pari kuukautta? Olen kuitenkin jo tuossa ajassa koukuttunut täysin ja en usko, että pärjäisin enää ilmankaan. Etenkin tuo päivävoide on sellainen pelastustuote, josta luopuminen tuntuisi aika hirveältä…

PHYTO 7 on tosiaan silikoniton hiusten kosteuttava päivävoide, joka sisältää seitsemää erilaista kasviuutetta ja toimii etenkin omissa hiuksissani vauvahiusten, sekä sähköisyyden taltuttajana. Jos ennen suihkin kyseisiin ongelmiin hiuslakkaa, nyt sivelen niihin päivävoidetta. Koostumus  voiteessa on rasvaton, jonka vuoksi se ei latista tukkaa tai tee siitä rasvaista. Kuljetankin tätä voidetta nykyään jatkuvasti laukussani siltä varalta, että hiuksia tarvii päivän mittaan oikoa. Suurta plussaa kätevästä tuubimaisesta ulkomuodosta joka on helppo sujauttaa pienempäänkin laukkuun. Myös tuoksu on ihanan mieto ja tyttömäinen. Ehdottomasti tämän syksyn ja talven must hiustuote-hankinta jos minulta kysytään! :)

img_7106-001

SECRET DE NUIT on puolestaan parabeeniton ja silikoniton yövoide, josta olen blogissani ennenkin maininnut. Tämä on oikea tehovoide hiuslatvoille joka yön aikana kosteuttaa, vahvistaa ja uudistaa hiusta. Voide ei tahraa tyynyliinoja, eikä ole koostumukseltaan liian rasvainen vaikka macadamia-öljyä sisältääkin.

Voide levitetään illalla hiuslatvaan ja jätetään yöksi sinne muhimaan. Aamullakaan voidetta ei tarvitse tukasta pois pestä (ellei näin halua) mikä on itselleni se vaakakupissa painava seikka. Tästä helpommaksi ei kyllä voi hiuslatvan hoito mennä! Oman hiustenhoidon tämäkin tuote on kyllä muuttanut.

PYHTOCITRUS -naamio taas on todella kevyt maski, joka tekee latvasta erittäin pehmeän. Voidetta levitetään suihkussa latvoihin pieni määrä  ja annetaan vaikuttaa vaan 3-5 minuuttia, jonka jälkeen pestään pois. Toimii kuten mikä tahansa maski mutta koostumus on voidemainen ja lopputulos mielestäni raskaan sijaan kevyt ja ilmava. Pidän myös siitä, että naamion ei tarvitse vaikuttaa kymmentä minuuttia, vaan muutama minuutti riittää ihanan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Sisältää muuten aivan ihanaa karitevoita. ♥

Kuinka te muut pitkähiuksiset hoidatte hiuslatvojanne hiustenleikkuun lisäksi? Suositteko öljyjä vai oletteko ehkä hurahtaneet näihin voidemaisiin hoitotuotteisiin kuten minä? :)

On my way

4 vastausta artikkeliin “Hyvinvoivat hiuslatvat”

  1. Mä laitan hiusnaamion hiuksiin joka kerta kun hiukset pesen, ja sen huuhtelun jälkeen hoitoainetta. Lisäksi käytän hiusöljyä (:

  2. Hei, mistä näitä voiteita saa? Kiitos jo etukäteen vastauksestasi ja kiitos raikkasta blogistasi!

    • Phytoa myydään apteekeissa. :) Ja eipä kestä, kiva että lueskelet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta