Selviytymisvinkit syksyyn

Eilen oli ensimmäinen oikeasti kylmä päivä tähän syksyyn. Tottakai meillä oli sovittuna siskon kanssa kuvaustreffit juuri tuohon ja voin sanoa, että ei ollut kovin hauskaa. Kädet olivat aivan jäässä, samoin kasvot. Ja jos mallilla oli haastavaa, niin oli myös kuvaajalla. Syksy on nyt todella saapunut, joten ei auta kuin pikkuhiljaa laittaa nahkarotsi kaappiin ja kaivaa lämpöisempää vaatetta ylle. Mietin jo eilen, että onko villakangastakki tässä kohtaa vielä liikaa?

img_7551-3

Vaikka tämä syksyn kylmyys nyt iskikin vasten kasvoja aivan yhtäkkiä, pidän syksyn kauneudesta. Rakastan tuota lehtien värikirjoa, kauniin aurinkoisia syyspäiviä ja pimeitä iltoja kynttilänvalossa. Itselleni syksy on sellainen uuden ajanjakson alku. Toisaalta väkisinkin sitä alkaa miettimään tulevaa talvea… Se ei kyllä houkuta. Eniten ahdistaa nimenomaan valon väheneminen ja päivien lyheneminen. Niin ja se kellojen siirto! Ehkä maailman typerin keksintö.

Syksyssä on kuitenkin paljon hyvää. Jotta emme niitä seikkoja unohtaisi, halusin koota teille minunlaiseni selviytymispaketin. Millä tavoin tehdä syksystä itselleen mieluisa ja nimenomaan unohtaa ne mahdolliset kesän jälkeiset masennusfiilikset? Talvi tulee kuitenkin, sitä emme voi estää. Omaan mieleemme voimme kuitenkin vaikuttaa ihan jo pienillä arkisillakin asioilla.

Syksy

Hanki jotain uutta kotiin. Syksy on ainakin itselleni usein sellaista pesänrakennus -aikaa, jolloin kotiin tulee hankittua jotain kivaa uutta. Sen ei tarvitse olla mitään suurta, hienoa ja kallista vaan vaikka uudet sohvatyynynpäälliset, puuvillalakanat sänkyyn, kynttilöitä, ehkä uusi lampunvarjostin? Hanki jotain sellaista josta olet jo pitkään haaveillut.

Lataa Netflix. Tuo syysiltojen ehdoton pelastaja! Olen sitä mieltä, että syksyllä voi vaikka ihan luvan kanssa viettää iltoja kotona sarjoja katsellen. Suositellen Netflixista etenkin Narcosia, House of Cardsia, Breaking Badia, Sons Of Anarchya, Gossip Girlia ja Orange Is The New Blackia. Jokainen sarja aivan huikea ja mukaansa tempaava! Kun nuo katsot, selviät aivan varmasti pimeistä syysilloista ja tulevasta talvestakin. :)

Järjestä illanistujaisia. Mielestäni syksy on nimenomaan oivaa aikaa erilaisille illanistujaisille ja maailman parannus -iltamille. Kun illat pimenevät, mikä olisikaan parempaa kuin hyvä seura ja muutama lasi valkoviiniä? Myös ulos lähteminen tuntuu syksyisin hyvältä idealta! Me olemme tosiaan kaikki tässä samassa tilanteessa, joten kutsutaan ystäviä koolle ja nautitaan hyvästä seurasta. <3

img_7513-2

Aloita uusi harrastus. On se sitten kirjojen lukeminen, valokuvaaminen tai jooga, aloita tuo harrastus nyt. Syksy on todella hyvä aika aloittaa jotain uutta. Saamme sillä piristystä arkeemme ja ylipäänsä energiamme muuhun, kuin ulkona vellovaan kylmyyteen. Mielestäni syksy on hyvä vuodenaika pitää itsensä kiireisenä!

Punnitse ihmissuhteet. Mielestäni jokaisena vuodenaikana on hyvä tehdä myös ihmissuhderemonttia. Miettiä mitkä asiat ovat itselleen tärkeitä elämässä ja millä tavalla niitä edistää? On hyvä punnita ihmissuhteita ja karsia nimenomaan sellaiset suhteet, jotka sinua ahdistavat tai saavat olosi tuntumaan huonolta. Älä pidä elämässäsi turhaan ihmisiä jotka uuvuttavat sinut, vaan vaali niitä ihmissuhteita joista saat positiivista energiaa.

Nuku kunnollisia yöunia. Syksyllä unentarve korostuu. Kun päivät lyhenevät ja valo vähenee, olemme väsyneempiä. Kunnon yöunilla onkin nyt taas todella tärkeä merkitys, joten jos kesällä on tullut sekoitettua rytmit päälaelleen korjaa ne nyt. 7-8 tuntia unta yössä on varmaan se aika monen aikuisen ihmisen tavallisin unentarve.

img_7509-2

Aloita D-vitamiinin syönti. Ainakin täällä dee oli kesän tauolla, mutta nyt se lähtee taas ehdottomasti käyttöön. Kyseinen vitamiini on kehollemme elinehto ja sen puutostilat voivat aiheuttaa mm. väsymystä, vetämättömyyttä ja sairastelua. Nyt kannattaa siis ehdottomasti lisätä tuo vitsku hankintalistalle! Sen lisäksi vielä valkosipulikapselit, probiootit, sinkki ja magnesium ovat aivan must.

Lenkkeile. Nyt on aiiiiivan ihanat lenkkikelit! Ilma on raikas, helppo hengittää, eikä päällä tarvitse olla vielä ihan hurjasti vaatetta. Syksy onkin mielestäni ihan parasta aikaa aloittaa juoksuharrastus. Kun nyt aloitat, juokset läpi talven. ;) Hyvä syy hankkia myös uusia treenikuteita, joista saakin kummasti piristystä siihen treeniin. Omalla hankintalistallani on ainakin kauluri, juoksuhanskat sekä paksummat juoksuhousut.

Polta kynttilöitä. Itselleni ehkä yksi parhaista jutuista syksyssä ja piemenevissä illoissa on nimenomaan lupa polttaa kynttilöitä! Se on se tunnelma ja fiilis jota kesällä ei vaan aikaansaa vaikka kuinka kynttilät palamaan laittaisikin. Syksyllä ne luovat aivan omanlaisensa fiiliksen. Parhaita ovat vielä tuoksukynttilät, joista tulee jonkunlainen aromi ilmoille. Oma lempparini on kautta vuosien ollut vanilja.

img_7505

Matkusta. Mielestäni kaupunkiloma marras-helmikuussa on aivan mahtava idea! Toinen vaihtoehto on suunnata Thaimaaseen vuoden alussa, sikäli mikäli lomaa on mahdollista useampi viikko ottaa. Jos ei, piristää viikonloppu reissu Eurooppaan kummasti mieltä. :) Itselläni on tällä hetkellä jonkunlainen matkustusvimma kaikonnut kesän jäljiltä, mutta saas nähdä jos vuoden alussa se taas iskisi! Työssäni on tällä hetkellä parasta se, että reissut ovat mahdollisia pienellä suunnittelulla. Neljän päivän minilomat täysin mahdollisia vaikka extempore toteuttaa.

Tee jotain piristävää ulkonäöllesi! Ripsienpidennykset, long bob, uusi hiusväri… Tee ulkomuodollesi jotain piristävää. Itse mietin kovasti jotain lämpöisempää hiusväriä tämän ripsettömän meiningin kaveriksi. :D On muuten maailman huonoin aika pitää ripsitaukoa näin syksyllä. Tekee kaikkea muuta, kuin piristää… No mutta ehkä haen sitä uutta ilmettä sitten jostain muusta. Tänään kampaajalle joten katsotaan saisiko sieltä sellaista ammennettua? :)

Siinä muutamia omia vinkkejäni pirteämpään syksyyn! Sitä nimittäin toivon teistä jokaiselle. <3

Onko teillä jotain rutiineja tai maneereja, joita toteutatte aina syksyn tullen? Jotain millä pidätte mielen virkeänä ja syysmasennuksen poissa? :) 

On my way

16 vastausta artikkeliin “Selviytymisvinkit syksyyn”

 1. Nyt on kyllä niin upeaa lenkkeillä kun ulkona on syksyistä ja lehdet värikkäitä :) Kivoja syksyvinkkejä!
  Ps. Mikä huulipuna/sävy näissä kuvissa? Ihanalta näyttää 😍

  • Nojoo, totta! Aivan ihanat ilmat ovat olleet kylmyydestä huolimatta. :)

   Huulilla on MAC Honeylove ja huulten keskiosassa hieman saman merkin Myth-sävyistä punaa.

  • Kiitos sinulle! Kiva kuulla, että olivat jokseenkin hyödyllisiä. :)

 2. Ihana postaus ja paljon oikeasti hyödyllisiä vinkkejä! Itse koen syksyn samalla tavalla uuden aluksi ja sen vuoksi pidän siitä. Olen aika uusi lukija, mutta täysin koukuttunut blogiisi ♥ Täältä saa niin paljon uusia ideoita resepteihin ja terveelliseen elämään noin niin kuin yleensäkin, mahtavaa työtä!

  • Aivan huippua kuulla, että postaus ja blogi ylipäänsä miellyttää! Kiitos siis tästä kommentista ja ihanaa syksyä sinulle. :))

  • Se on Samsøe & Samsøen huivi ja liikkeestä jossa työskentelen. Kampin by the waysta. :)

 3. Hyviä vinkkejä! Monet noista täälläkin käytössä nyt taas syksyn tullen. Kaikki keinot kyllä täytyykin ottaa käyttöön, varsinkin kun kohta odotettavissa ne marras-joulukuun pimeät loskakelit :D Täytyy nyt koittaa nauttia näistä aurinkoisista syyspäivistä niin kauan kun niitä riittää. Ja aivan ihana tuo sinun huivi, sattuuko sitä muuten löytymään harmaana? :)

  • Kiva kuulla! :))

   Itseasiassa kyllä löytyy! Harmaa ja metsänvihreä. :)

 4. Kiitos kivasta postauksesta! Sun blogi on ihan paras!!!😍💪🏻🏆 mukavaa syksyä🍁

  • Voi ei, mahtava kuulla! Ja oleppas hyvä. Toivottavasti jatkossa myös viihdyt blogissani. :)

 5. Miten ois: pitkien housujen käyttö? ;)
  Vetää jotkut silti talvellakin nilkat paljaana.. mun mielestä tyylimoka, siis talvella.. mutta kukin tyylillään :)

  • Noh, itseasiassa talvisin en käytä laisinkaan tennareita enkä kulje nilkat paljaana. :)

   Tuolloin kuvien ottoaikaan oli vielä syksy ja taisi olla ihan vikoja kertoja, kun nilkat paljaana olin liikenteessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta