Paheita

img_7751

Olen todella laiska vaihtamaan leikkokukkien veden. Tavallisesti teenkin sen vasta siinä vaiheessa, kun kukkien ulkomuoto alkaa muistuttamaan kellertävää tai vesi muuttaa  radikaalisti väriään.

Vietän aina aivan liian kauan aikaa suihkussa. Rakastan lämpöä ja siksipä myös lämpöisiä suihkuhetkiä. Suihkussa lotraaminen ei ole kovin ekologista, tiedän.

Jos en aikatauluta arkeani, otan herkästi liian chillisti. Etenkin kotona työskennellessäni olen havainnut tuon piirteen itsessäni. Kaikkeen menee niin kovasti aikaa ja pysähdyn välillä vaan haaveilemaan. Olen huomattavasti tehokkaampi silloin, kun mietin etukäteen mitä teen ja millaisella aikataulutuksella. Olen myös huomannut, että Facebookin sulkeminen silloin, kun tekee töitä on todella vaikuttavaa!

Aivan liian usein peitän lohkeilleet kynsilakat uudella kerroksella. Tämä on todella ärsyttävä tapa, sillä mielestäni näin kynsistä tulee kovin suttuiset ja epätasaiset. En kuitenkaan aina jaksa ”aloittaa alusta” ja fiksata lakkoja kokonaan.

img_7726

Jätän lähes aina tyhjän vessapaperirullan vessaan. En ikinä vie paperirullaa samantien roskiin, vaan jätän sen aina pyykkikoneen päälle lojumaan. Siinä niitä sitten lepäilee muutama. Olisi ehkä fiksua joku päivä hankkia vessaan oma roskis?

Jos otan viiniä, otan sitä helposti useamman lasillisen illan aikana. Perisuomalainen tyyli, joka on myös minun heikkouteni. Harvoin yhden lasillisen jälkeen olen loppuillan kuivin suin, vaan viini kyllä maistuu.

Otan jokaiseen ruokailuun aina uudet astiat. Oikeastaan vesilasi on ainut astia josta voin juoda parikin kertaa sitä välillä tiskaamatta. Toisaalta tästä kärsin vain minä itse, sillä en omista tiskikonetta ja joudunkin tiskaamaan astioitani jatkuvasti.

Illalla nukkumaan mennessä selaan poikkeuksetta somea. Niin typerä tapa joka vie helposti yöunet tai ainakin pitkittää unen saantia. Tykkään vaan vielä sängyssä selata Instaa tai Pinterestia ja samalla virittäytyä yömoodiin. Lasken sentään näytön kirkkauden minimiin mutta onhan tuo nyt siitä huolimatta typerää.

img_7784

Juon aina kahvini vaan osittain. En tiedä mistä tämä johtuu mutta jätän joka kerta kahviini ”pohjat”. Ehkä ajatus siitä, että siellä pohjalla on puruja tai muuta ällöttää.

Ostan aivan liian usein muovikasseja sen sijaan, että käyttäisin kangaskassia. Tämä on mielestäni niin typerä tapa, sillä kotoani löytyy useampi kangaskassi. Ne kuitenkin aina unohtuvat kotiin ja kappas, taas lähdetään kaupasta muovikassin kera!

Jos löydän jonkun hyväksi havaitun tuotteen, haluan sen kaikissa väreissä. Joskus tämä on käynyt vaatteidenkin kanssa, mutta usein näin käy etenkin kosmetiikan suhteen. Huulipunat ovat heikkouteni. Kun löytyy yksi hyvä joltain merkiltä on pakko hankkia koko nude-arsenaali.

Harjaan hampaitani vain harvoin kaksi minuuttia. Tämä on todella harmi, mutta kaksi minuuttia hampaiden kanssa tuntuu aina ikuisuudelta. Enkä aamuisin edes ehdi! Minuutti tai puolitoista on se tyypillisin harjausaika.

img_7770

Nypin kulmakarvani ehkä 2-3 kertaa vuodessa, jos sitäkään. Olen siis todella laiska tuossa puuhassa ja se hajakarvojen siistiminen on homma jota todella laiminlyön. Kulmakarvani ovat kuitenkin siinä mielessä oudot, että ne eivät juuri siistimistä kaipaa. Varmaan niitä hajakarvoja löytyy mutta ei kuitenkaan näkyvissä määrin.

Heitän helposti asioita roskiin. Inhoan säästämistä ja sitä, että kaappeihin hamstrataan asioita. heitänkin juttuja aina suurella kädellä roskiin, enkä mieti tarvisinko tätä nyt ehkä joskus tulevaisuudessa. Tämä on tavallaan hyvä, tavallaan huono. Usein tullaan tilanteeseen, että roskiin mennyttä juttua olisikin tarvinnut vuoden päästä.

Seisotan pyykkejä kuivaustelineellä päiviä. Olen tosiaan hyvin laiska laittamaan puhtaat pyykit paikoilleen. En tiedä mikä siinä onkin, mutta yleensä nappailen vaatteita sitten kuivaustelineeltä käyttöön.

Jos kuiva hiuslatva ärsyttää, otan Fiskarsit käteen ja leikkaan sitä omatoimisesti. Tätä ei kampaaja varmaan huomaakaan…

img_7787

Kashmirneule: H&M Premium

Käytän liian usein voimasanoja. Kiroilu on maailman typerintä mielestäni, eikä kovin sivistynyttäkään mutta silti liian usein suustani joku voimasana. Nuorempana olin aika paha, nyt onneksi vähän saanut tuota tapaa pois kitkettyä.

Olen todella huono vastaamaan viesteihin puhelimella. Inhoan siis esimerkiksi WhatsAppin käyttöä, koska siinä pitää kirjoittaa liikaa puhelimen näppäimistöllä. Inhoan ylipäänsä puhelimella kirjoittamista ja siksi monesti viesteihin vastaamiseni saattaa kestää.

Mitkä ovat teidän paheitanne? Voitteko ehkä samaistua johonkin minun paheeseeni? 

PS. Aurinkoista alkavaa viikonloppua! :)

On my way

10 vastausta artikkeliin “Paheita”

 1. Lähes kaikki kuulostavat tutuilta :) Näin pienen lapsen kanssa pyykkiä tulee siinä määrin, että kiuivaustelineelle on pakko saada nopeasti tilaa, joten kuivat pyykit on ehkä viikattuna tai muuten vaan läjässä jollain toisella tasolla. Jotenkin se kaappiin vieminen on ihmeen hankalaa :D Näitä on aina hauska lukea, löytyy paljon samaistuttavaa ;)

  • Joo uskon todella. Välillä ihmettelen mistä sitä pyykkiä tulee noin paljon yhdenkin ihmisen taloudessa. :D Ja että mikä siinä kaappiin laitossa on tosiaan niin hankalaa…? Elämän pieniä ihmetyksiä.

 2. Tiesitkö että whatsappin voi asentaa myös tietokoneelle jos puhelimella vastailu meinaa tökkiä ;)

 3. Kun tulee kaupasta, tyhjentää kassin ja laittaa kangaskassin heti takaisin laukkuun. Näin se on aina mukana eikä tartte ostaa muovikasseja. :)

 4. Näitä listauksia on niin kiva lukea! Hauska myös huomata, miten useimmissa kohdissa edustan aivan toista ääripäätä. Jostain syystä oon aina rakastanu kulmakarvojen nyppimistä, hampaiden harjaukseen menee huomaamatta lähemmäs viisi minuuttia ja kiroilla en ole koskaan osannut. Kangaskassiakin kuljetan fanaattisesti aina mukana ja jos se jostain syystä unohtuu, niin todennäköisesti vaan tungen laukun täyteen ja loput kannan kädessä (ei mitään järkeä, näyttää vaan oudolta :D)

  Yhteen kohtaan samaistun kyllä ihan täysin, nimittäin pyykkeihin! Mulla on AINA teline keskellä olkkaria (paitsi jos osaan odottaa vieraita), ja siitä nappaan vaan sitä mukaan kun tarvitsen. Miten vaatteiden siirtäminen metrin päässä olevaan vaatehuoneeseen muka voikin olla niin vaikeaa.

  Mitä muihin paheisiini tulee, niin pesen lakanoita ja pyyhkeitä melkein aina liian harvoin. Mainitsit joskus peseväsi lakanat vähintään 2-3 kertaa viikossa, mulle kolmen viikon välein on jo ihan hyvä :D Toki tyynyliinaa paljon useammin. Niin ja rintsikoiden pesussa oon aivan toivoton! Nää on kyllä outoja, koska muuten pesen ahkeraan vaatteita ja monissa muissa hygieniajutuissa taidan olla turhankin tarkka (esim. hammasharja täytyy vaihtaa ainakin kerran kuussa ja suihkussa käyn pari kertaa päivässä).

  Kiitos hyvästä blogista ja mukavaa viikonloppua! :)

  • Kiva kuulla! :) Itsekin olen aika surkea rintsikoiden pesijä… Liian vähän tulee kyllä pestyä. Itse olen myös sähköhammasharjan pään kanssa tarkka ja vaihdan sen usein.

   Kiitos sulle kommentistasi ja mukavaa sunnuntai-iltaa sinne! :)

 5. Juu täällä kanssa samaistutaan! Ton wc-paperirulla ongelman on ratkaissut ostamalla vaan embo vessapaperia, jossa sen hylsyn saa vetää pöntöstä alas :DD samaten kiroilu on mulla kyllä varsinainen ongelma. Välillä ihan hävettää kun on tällainen rekkamies suustaan.. Samaten toi pyykkitouhu. Sitten sitä telinettä tarvii siirrellä aina suuntaan ja toiseen kun tulee porukkaa kylään :D viinin allekirjoitan myös. Ton muovikassiongelman kanssa oon vähän petrannut, mutta toinen puolisko jatkaa edelleen niiden raahaamista kotiin munkin edestä :D samaten myös toi hyvän tuotteen hamstraaminen.. Nim. Voisin omistaa kaikki macin mattapunien sävyt ongelmitta. Tää oli kiva! Lisää näitä, sä kyllä onneks näitä faktapostauksia usein teetkin :)

  • Toi on kyllä hyvä vinkki :D Itselläni tuo teline mahtuu onneksi kylpyhuoneeseen joten sinällään ei vie tilaa asunnosta. Siihen päälle aina kerääntyy sitten kaikkea…

   Ja kiva kuulla, että postaus oli kiva. Pitääkin laittaa näitä säännöllisesti. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta