Herkullinen avokadopasta (GL, M)

Vaikka en mikään pastahirmu olekaan, avokadopasta on sellainen jota rakastan. Voisin syödä sitä useammankin kerran viikossa ja siksipä se kuuluu melkeinpä viikottaiseen ruokarytmiini. Pastan teen tietenkin gluteenittomana ja kastikkeen maidottomasti kookosmaitoon (myös Oatlyn kaurakerma käy!). Aivan sairaan hyvää, terveellistä ja maukasta!

Avokadopasta

Tästäkin on varmasti olemassa ainakin sata ja yksi variaatiota mutta jaan teille nyt omani, maidottoman ja gluteenittoman version. Valmistukseen menee puolisen tuntia, eli ehdottomasti helppoa ja nopeaa arkiruokaa! Ainut miinus siitä, että pasta ei tosiaan säily kovin hyvin, koska avokado alkaa härskiintymään jääkaapissa. Parasta tämä ruoka onkin heti tuoreeltaan nautittuna.

Jospa siis tämän sunnuntain illallinen on vielä auki, tässä teille resepti mega herkulliseen pastaan. Reseptistä tulee kaksi annosta.

Herkullinen avokadopasta (GL, M)

 • Gluteenitonta spaghettia tarvittava määrä 
 • 1 prk kookosmaitoa tai kermaa
 • 1/2 chili
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 rkl pestoa
 • 2 suurehkoa ja kypsää avokadoa
 • 1/2 tl laadukasta suolaa
 • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
 • 1 tl basilikaa
 • 1 rkl sitruuna oliiviöljyä
 • 1/2 limetin mehu
 • Kourallinen persiljaa

Kiehautetaan spaghetit suolatussa vedessä ja valmistetaan sillä välin täyte. Silputaan chili, valkosipuli ja avokado. Sekoitetaan keskenään ja lisätään persilja, mausteet, oliiviöljy sekä limetinmehu. Kun spaghetti on valmista, kaadetaan se siivilän läpi ja laitetaan sivuun odottamaan. Seuraavaksi kiehautetaan kookosmaito, jonka jälkeen joukkoon lisätään avokadoseos. JOS haluat, voit tässä kohtaa heittää joukkoon hieman laktoositonta fetajuustoa. Ei ole kuitenkaan missään määrin pakollinen, joten en sitä itse raaka-aine luetteloonkaan laittanut. Jos vatsa kestää laktoosittomia tuotteita, laita. Jos ei niin älä laita. On maidottomana versiona myös erinomaista! Lopuksi kaadetaan spaghetit vielä kastikkeen joukkoon ja annetaan hetki muhia.

Sitten vaan nautiskelemaan! Takaan, että maku on bueno. 

img_7825-001

Oikein rentouttavaa sunnuntai-iltaa jokaiselle! Täällä nukuttiin pitkään eilisen tyttöjenillan jäljiltä, joten sillä postauksenkin teko jäi näin iltaseen. Kohta ajattelin hakea kaupasta jotain hyvää ja laittaa Narcoksen pyörimään. Muuta en saata nyt edes toivoa. :)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Herkullinen avokadopasta (GL, M)”

 1. Kuulostaa niin hyvältä :) Pitää ehdottomasti tehdä tässä joku päivä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta