Gluteeniton ja maidoton pinaattipasta

Sunnuntaina jakaessani teille avokadopastan reseptiä totesin, etten ole mikään pastahirmu. Okei, nyt kyllä täytyy perua puheet sillä tällä viikolla en ole muuta syönytkään, kuin pastoja! Olen oikeastaan innostunut niiden helppoudesta, nopeudesta ja maukkaudesta.

Aikaisemmin tein useinkin kana-pestopastaa, nyt liha on vaihtunut avokadoihin ja muihin kasviksiin. Tällä kertaa kokeilin pinaattia ja sen kaveriksi tomaattia, pestoa, chiliä jne. Tuli muuten aivan super hyvää! Ja tuo kookosmaito/kerma on aivan ykkönen pastan joukossa. Mihis sitä tavallista kermaa enää tarvitaan?

Pinaattipasta

img_8166

Tästä reseptistä tulee kaksi annosta. Tuplaa määrät jos haluat hieman suuremman satsin. :)

Helppo ja herkullinen pinaattipasta (GL, M)

 • Tarvittava määrä gluteenitonta spaghettia
 • 2 reilua kourallista babypinaattia
 • 1 punainen chili
 • Reilu kourallinen kirsikkatomaatteja
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1,5 rkl pestoa
 • 1 prk kookosmaitoa/kermaa (käytin Karaa)
 • 1/2 limetin mehu
 • 1 valkosipulin kynsi
 • Ripaus laadukasta suolaa
 • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
 • 1/2 tl yrttisekoitusta

Kiehautetaan spaghetit pehmeiksi suolavedessä kannen alla. Valmistetaan sillä välin täyte pilkkomalla chili, valkosipuli, pinaatti ja kirsikkatomaatit. Lisätään joukkoon muut aineosat, kookosmaitoa lukuunottamatta. Kun pasta on kypsää, kaadetaan se sivuun ja lämmitetään kasarissa kookosmaito. Kaadetaan joukkoon keitetyt spaghetit ja täyte. Sekoitellaan hieman ja nostetaan pois liedeltä. Annetaan jäähtyä hetki, jonka jälkeen ruoka on valmista nautittavaksi!

Pinaattipasta

img_8201

Olisiko muuten ehkä vinkkejä vielä jostain hyvästä kasvispainotteisesta pastasta? Joku juuri sinun suosikkiyhdistelmäsi ehkä? :) 

Muuten toivotan oikein ihanaa torstaita, se on viikonloppu ihan juuri taas! 

On my way

6 vastausta artikkeliin “Gluteeniton ja maidoton pinaattipasta”

 1. Ihana resepti! Pitää kyllä käyttää hetki blogisi muiden reseptiaarteiden selaamiseen (: Ohjeessa neuvotaan käyttämään pestoa – osaatko vinkata, miltä valmistajalta saa maidotonta (juustotonta) pestoa? Tai onko sinulla takataskussa joku hyvän kotitekoisen maidottoman peston ohje?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta