Hyvinvoiva iho kotikonstein

Vaikka moni kasvojen ihonhoidon poppaskonsti onkin rahalla ostettavissa, ovat mielestäni ne kotikonstit melkeinpä niitä parhaita. En lukeudukaan ihmisiin, jotka ravaavat jatkuvasti kosmetologilla tai muissa kasvoihin kohdistuvissa erikoishoidoissa. Toisaalta, ei minulla mitään niitä vastaankaan ole mutta uskon, että huolellisella kotihoidolla sekä muutamilla arkisilla rutiineilla päästään hyvinkin pitkälle.

img_8280

Mitä nämä kotoisat ihonhoidon keinot sitten kohdallani ovat? Miten pidän kasvojeni ihon hyvinvoivana ravaamatta kuukausittain kosmetologilla? Tänään haluan jakaa teille vinkkini. Ja jätin muuten listasta pois veden juonnin, riittävän unen ja terveellisen ruokavalion, sillä ne lienevät jokaiselle itsestäänselvyyksiä.

– Liiku raikkaassa ulkoilmassa. Huomaan, että jos en lenkkeile tai liiku laisinkaan ulkona ihoni muuttuu sameammaksi. Kasvojen ihon kunnon kannalta raikas ulkoilma onkin erittäin tärkeää, vaikka ilman puhtaus onkin näin kaupungissa ehkä hieman kyseenalaista. Jos et tykkää hikiliikkua niin hyötyliikunta ja rauhalliset kävelylenkit ajavat ehdottomasti saman asian. :)

– Juo sitruunavettä päivittäin. Olen pitkällä aikavälillä huomannut yhteyden ihon raikkauden ja kyseisen makuveden välillä. Jääkylmää vettä ja sekaan sitruunan paloja. Toimii ainakin oman ihoni freesaajana. Ja jos tahdot hampaitasi suojella, suosittelen pillin käyttöä.

– Vaihda tyynyliina (ja muut petivaatteet) riittävän usein. Miettikää miten paljon bakteereja etenkin tyynyliina kerää? Ihan hurjasti, hyi. Usein nukkuessa kuolataan ja ihosta irtoaa muutenkin näkymättömiä bakteereja. Vaikka ne olisivat omiasi, ovat ne silti bakteereja. Suosittelenkin ehdottomasti vaihtamaan tyynyliinaa riittävän usein! Myös laadukkaaseen hengittävään tyynyyn kannattaa satsata. Usein ihon epäpuhtaudet johtuvatkin nimenomaan likaisesta tyynyliinasta, jolla nukutaan yö toisensa perään.

img_8290

– Vähennä/säännöstele maitotuotteiden käyttöä. Ainakin oma ihoni on paremmassa kunnossa jos olen täysin maidoton. Nykyään en ole enää ehdoton ja voin syödä laktoosittomia maitotuotteita välillä, mutta huomaan eron ihossa kyllä aika nopeasti. En osaa sanoa mikä siinä onkin, mutta ilman maitoa oma ihoni on huomattavasti hehkeämmässä kunnossa! Jos kärsit pahoista iho-ongelmista suosittelen ainakin kokeilemaan maidotonta linjaa. Monilla on kuuleman mukaan toiminut esimerkiksi aknen selätyksessä.

– Vältä sokeria. Edelliseen lisäten, sokeri näkyy ihossa kyllä oitis! Parhaiten iho voikin silloin, kun nautimme tuota ”myrkkyä” vain vähänlaisesti – jos lähes laisinkaan. Tietysti välillä saa ja pitää herkutella, mutta päivittäin en suosittele ainakaan tieten tahtoen valkoista sokeria puputtamaan.

– Syö sinkkiä ja kollageenia purkista. Pieni rahallinen satsauskin voi olla joskus paikallaan ja siksipä lisäravinteista suosittelenkin ihon kunnossapitoon sinkkiä ja kollageenilisää. Sinkin rinnalla tuo kollageenilisä on minulle aika uusi tuttavuus, mutta varmasti jo tällä ikää aivan ajankohtainen! Kyseessä on siis *Hankintatukun Vivania Beauty Collagen -kapselit, jotka sisältävät Peptan-kollageenia (ihon rakennetta, kimmoisuutta ja kosteustasapainoa vahvistava vaikutus). Kuten olen monesti todennut, lisäravinteet tuovat kehoomme jotain sellaista jota se ei välttämättä monipuolisestakaan ravinnosta saa.

– Älä koskettele kasvojasi turhaan. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Itse olen ainakin todella kova nypräämään kasvojen ihoa ja viimeksi eilen huomasin kuinka koskin kasvoihini sen jälkeen, kun olin käynyt viemässä jätehuoneeseen roskat… Hupsista. Tuon jälkeen kyllä ällötti. Myös sali on aika paha paikka. Kannattaakin välttää kasvoihin koskemista ja pestä käsiään riittävän usein. Myös älypuhelimen ”desinfiointiin” kaipaisin vinkkejä? Hahah – Onkohan sellaisia muuten olemassakaan? :D

img_8309

– Treenaa ilman meikkiä. Tästä on varmaan monta mielipidettä, mutta itse suosittelen ilman meikkiä treenaamista. Kun hikoilet ja ihollasi on kerros meikkiä, saattavat huokoset tukkeutua ja syntyä epäpuhtauksia. Toki tämä on paljon kiinni ihotyypistäkin eli jos ihosi ei reagoi, niin go girl!

– Hemmottele naamioi ja kuori. Jos ihoa ei kuorita, kerääntyy sen pintaan kuollutta ihosolukkoa mikä tekee ihosta samean ja usein vieläpä elottoman näköisen. Viikottainen kuorinta ja naamio ovatkin ehdottomasti aivan MUST! Tätä tapaa ei saisi laiminlyödä jos haluaa, että kasvot hehkuvat kuulauttaan.

– Oma pyyhe kasvoille. Tämäkin ehkä aika perus juttuja, mutta saattaa monesti unohtua… Itse kuivaan aina kasvoni eri pyyhkeeseen, kuin käteni. Vaihdan kasvopyyhettä myös riittävän usein jolloin se pysyy raikkaana. Niin ja pesen muuten pyyhkeet ja lakanat lähes aina 90 asteessa. ;)

Hiero sitruunaa ihollesiEhkä yksi maailman vanhimpia (ja oudoimpia?) kauneuskikkoja, mutta tämä oikeasti toimii! Ainakin oma ihoni rakastaa sitruunaa ja sitruunan hieromisesta se suorastaan kehrää. Älä kuitenkaan tee tätä jos ihosi on rikki tai ärtynyt! Sitruuna toimii nimenomaan terveelle ja pinnasta eheälle iholle. Käytännössä homma menee niin, että sitruuna halkaistaa ja sillä puolikkaalla käydään kasvojen ihoa läpi. Helppoa hommaa ja etenkin aamuisin aivan ihana tapa freesata kasvot päivään!

img_8278-2

– Käytä kylmää silmänympärysvoidettaOma silmänympärysvoiteeni on ollutkin jo vuosia  jääkaapissa. Kylmänä se tuntuu niin paljon paremmalta ja mielestäni myös laskee mahdollista turvotusta silmien ympäriltä.

 Pese kasvot kylmällä vedelläOlen aika varma, että moni pesee meikit pois nimenomaan lämpöisellä vedellä? Kokeileppas tehdä se tänään kylmällä tai viileällä vedellä. Saatat huomata eron – tai sitten et. Henkilökohtaisesti kuitenkin pakko sanoa, että kylmä vesi toimii ehdottomasti lämmintä paremmin! Iho ei kuivu samalla tavalla eikä muutu läikikkääksi.

– Puhdista meikkisiveltimet säännöllisesti. Kuten tyynyliina, ovat meikkisiveltimetkin kosketuksissa ihomme kanssa lähestulkoon päivittäin. Jos ne on pesty vuosi sitten, voit kuvitella kuinka paljon bakteereja ne sisällään pitävät! Suosittelenkin ehdottomasti siveltimien huolellista pesua parin viikon välein. Beauty Blenderin käyttäjien tulisi muistaa, että myös tuo ihmesieni on  välillä pestävä ihan kunnolla puhdistusaineen kera.

– Suosi kasvovettä. Minä olen ”kasvovesikoukussa”. Kasvovesi viimeisteleekin aina ihonpuhdistuksen, aamuin illoin. Olen kokeillut jaksoja ilman tuota vettä ja oitis otsaani alkoi tulemaan pientä nyppylää. Ehdottomasti ihonhoidossani siis se juttu, josta en luovu! Myös Micellar Waterit toimivat. Uusin suosikkini löytyy muuten Lumenelta (*tuote ylemmässä kuvassa). :)

Sellaisia kotoisia keinoja minä käytän ihonhoidossani. Löytyi varmasti monelle tuttuja juttuja ja ehkä jotain lisättävää? :) Olisi muuten kiva kuulla käytättekö te paljon rahaa ihonhoitoonne? Käyttekö kasvohoidoissa säännöllisesti tai panostatteko muuten johonkin tiettyyn hoitosarjaan? 

*Saatu blogin kautta testiin. 

On my way

2 vastausta artikkeliin “Hyvinvoiva iho kotikonstein”

  1. Pieni vinkki kirjoitusasuun liittyen: käytät todella paljon lainausmerkkejä väärässä tarkoituksessa ja ihan turhaan. Se vaikuttaa mielestäni blogisi kirjoitustyylin laatuun ja mikäli haluaisit blogistasi kirjoitustyyliltään ammattimaisemman niin suosittelisin jättämään ne pois.

    Esimerkki tästä tekstistä voisi olla tuo, kun kysyit vinkkejä puhelimen ”desinfiontiin”? Nuo lainausmerkit ovat tuossa turhaan, pelkkä sana desinfionti näyttäisi paljon paremmalta siinä. Itsellä ainakin tökkii lukea toistuvaa virhettä, vaikka kuitenkin mielelläni blogiasi luen :) käytät lainausmerkkejä selvästi pehmentämään ilmaisuja, mutta siihen lainausmerkit eivät oikein toimi. Katsohan muita menestyneitä ja laadukkaita blogeja, siellä ei lainausmerkkejä näy sillä ne eivät kuulu fiksuun kirjoittamiseen. Tämä on vaan rakentavaa kritiikkiä, mikäli haluat kehittyä kirjoittajana :)

    • Hyvä vinkki, kiitos siitä. :)

      Joskus tuollaisia kirjoituasuun liittyviä juttuja ei välttämättä huomaa, ellei toinen tosiaan niistä huomauta. Sitä muodostuu niin helposti jotain maneereja joita toistelee teksteissään. Ja en tosiaan ole mikään guru äidinkielessä, joten kielioppi on monesti ehkä hieman hukassakin. Tästä kuitenkin opimme ja muistan tuon varmasti jatkossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta