Ihan viherpeukalona

Syksyn tulo on tuonut jälleen mukanaan sisustusvimman ja halun uudistaa pienehköä yksiötäni. Olenkin viime aikoina kuikuillut entistä enemmän sisustusliikkeiden puoleen ja sen lisäksi innostunut viherkasveista. Jälkimmäinen, ööh mitä ihmettä?

Lukeudun siis ihmisiin, joiden hoivassa kasvit poikkeuksetta kuolevat. Olen tappanut elämäni aikana kaksi orkideaa ja yhden jukkapalmun. Ne ainoat omistamani kasvit. Tälläkin hetkellä yksi orkidea on pudottanut kukkansa ja pahasti pelkään, kasvavatko ne enää koskaan takaisin? Myös leikkokukat kuolevat toisinaan aivan parissa päivässä ja sitäkin olen ihmetellyt. Ja vaikka siis noudattaisin ohjeita, sekä laittaisin ne myrkyt sinne veden sekaan… Ilmeisesti en vaan ole syntyjään mikään neiti viherpeukalo.

img_8537

img_8501-2

Viime aikoina olen kuitenkin innostunut. Innostunut ajatuksesta, että toisen korkean ikkunani ikkunalauta olisi viherkasvien valloittama. Hankinkin vasta kotiini kaksi pientä mehikasvia, rahapuun ja viirivehkan. Vielä mielessäni on pyörinyt joku palmukasvi, viikuna -tai oliivipuu ja lääkealoe. Sitä voisi sitten vaikka siirtää nuo pienet mehikasvit esimerkiksi keittiöön ja lisätä tuohon vielä yhden suuremman vihreän.

Mielestäni viherkasvit tuovat aivan ihanasti eloa asuntoon. Parasta näissä on myös se helppohoitoisuus mikä on ainakin itselleni tärkeää. Kastella ei tarvitse päivittäin, joten suuremmat mahdollisuudet pitkään elinikään ovat olemassa! Pidän myös vihreän yhdistämisestä muuten vaaleaan sisustukseen. Se jotenkin ihanasti raikastaa ilmettä tuoden siihen samalla kotoisaa pehmeyttä. Pieniä elementtejä, mutta niistähän se lämmin koti rakentuukin.

img_8513-2

img_8532-3

img_8561

En tosin tiedä kuinka kasvit selviävät talvesta? Onko ikkunalauta esimerkiksi liian kylmä paikka niille? Jännityksellä jään odottelemaan. :D Jonkun verran olen viherkasveista viime päivinä Googlaillutkin, sillä haluaisin kehittyä tässäkin puuhassa. Jos vaikka ensi kevääseen saakka selviäsivät olisin kovin iloinen!

Onko lukijoideni joukossa viherpeukaloita? Jos on antaa jotain hyviä vinkkejä vihreiden pitkään ikään liittyen, olen enemmän kuin avoin ottamaan opikseni! :)

PS. Vielä on tunti aikaa ottaa osaa TÄHÄN arvontaan! Illemmalla palailen sitten voittajien julkistamisen kanssa. :)

On my way

10 vastausta artikkeliin “Ihan viherpeukalona”

  • Viherkasvit on kyllä ihania!

   Kasvit ostin Plantagenista tarjouksesta, eli 10 euroa maksoi kaksi viherkasvia. Mehikasvit ovat Granitista, jotain vitosen kappale nekin olivat. Puhdas valkoinen ruukku on Plantagenista, olikohan 5 euroa ja tuo kuplallinen ruukku on meiltä by the waysta, Bloomingvillen ruukku. Se maksoi 19,90 €. :)

 1. Viherkasvit on ihania! Itselle iski viime keväänä innostus ja ostinkin kevään aikaan seitsemän vai yhdeksän kasvia, hups… Kampin Plantagen on niin petollinen :D Ja nuo kaikki on jopa poikkeuksellisesti pysyneet hengissä. Ja tää tulee ihmiseltä, joka tappoi ne kaktukset ja leikkokukatkin, huhhhuh.

  Muista kastella tuota viirivehkaa aina kerralla runsaasti, ja jos se nuutuu ja lehdet lerpahtaa ihan alas, niin runsaasti vaan vettä, se aina vaan nousee takas ylös!

  Ja tuosta orkideasta… Mulla oli yksi sama orkidea 4 vuoden ajan, kastelin sitä 1-2 kertaa VUODESSA ja se silti kukki aina keväisin :’D

  • Joo, ovat kieltämättä aika ihania. :)
   Kiitos hei vinkistä! En ole vielä kertaakaan sitä kastellut mutta hyvä tietää jatkoa ajatellen.

   Ahh, no näin olen kuullut ja siksi en täysin toivoani vielä menettänytkään. :) Kukat itseasiassa putosivat ihan vasta, joten odotan josko tuo tuosta elpyisi. Kastelen kerran viikossa, tai pidän sen puolisen tuntia vedessä ruukkua. Toivon mukaan herää vielä henkiin sillä on yksi lemppari kukkiani!

  • Orkideat eivät koskaan kuki koko vuotta. Omani kukkivat keväällä ja syksyllä, mutta miehen vaarilla taas useita kertoja vuodessa. Omiani kattelen viikon tai kahden välein na lannoitan harvakseltaan. Orkideoille tärkeintä on valo :)

   Mulla on tosi paljon kasveja laidasta laitaan. Osa on ollut mukana yli 10 vuotta ja osa taas kupsahtaa hetkessä. En jaksa stressata :D rahapuuta kastele kerran viikossa pikku lorauksella. Mehikasvit eivät tykkää liian märästä. Mä käyn joka viikko mun duunin lähellä kukkakaupassa ihastelemassa kasveja ja kyselen samalla hoito-ohjeita. Kätevää!

   Ehkä sanomattakin selvää, että rakastan kasveja :)

  • Kiitos hei näistä vinkeistä! :) Ja hyvä tosiaan tietää, että orkidean kanssa ei kannata menettää toivoaan… Ilmeisesti olen aikaisemmat kukkanikin heittänyt liian aikaisin roskiin! Ja hyvä huomio tuo valoisuus… Nyt on itseasiassa varmaan asunnon pideimmässä nurkassa… :D

   Kasvit on kyllä ihania. Ja talvea kohden niillä saa aivan ihanaa fiilistä kotiin. <3

 2. Moikka, leikkokukat säilyvät pidempääm jos leikkaat niiden varsia noin joka toinen pv. Noh, helpommin sanottu, kuin tehty, en itsekään jaksa sitä tehdä :D Hienot vihreät sulla on ja ruukut! Täällä samanlainen vaihe päällä, toissapäivänä hankittu elämäni ensimmäinen kasvi ruukussa :)

  • Niiiiiiiin, voi kun vaan jaksaisi aina! :D Pidentäisihän sillä sitä elinikää varmasti.

   Kiitos, oon itsekin aivan innoissani. :) Kasvit on kieltämättä aika ihania!

 3. Orkideat tiputtavat kukkansa pari kertaa vuodessa ja ”nukkuvat” jopa puoli vuotta. Ei siis kannata heti luovuttaa :)

  • Kuten tässä jo sanottu, erinomainen huomio! :)

   Olen varmaan aikaisemmat orkideat tosiaan heittänyt liian aikaisin roskiin… Tällä kertaa en siis ihan vielä luovuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta