Niin herkullinen porkkanaleipä (GL, M)

Tällä viikolla on jälleen häärätty keittiössä. Toissapäivänä uunissani paistuikin aivan taivaallisen herkku porkkanaleipä, jonka valmistin tietenkin gluteenittomasti ja maidottomasti. Halusin leivästä makeahkon, joten joukkoon eksyi myös mm. banaania, kanelia ja sokeroimatonta omenasosetta.

Tästä tuli valehtelematta niiiiin hyvää! Menee melkeinpä kahvipöydässä myös porkkanakakusta. Päälle voisi halutessaan miettiä myös kuorrutetta? Toisaalta maistuu aivan super hyvin myös suolaisen kaverina, eli päälle nokare laktoositonta voita ja ehkä siivu juustoa. Kyllä toimii!

gluteeniton porkkanaleipä

Herkullinen porkkanaleipä (GL, M)

 • 1,5 banaania
 • 2 luomu kananmunaa
 • 1 dl omenasosetta (sellaista, johon ei ole lisätty sokeria)
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl suomalaista hunajaa
 • 1/2 tl kanelia
 • 2,5 dl kaurajauhoja
 • 1/2-1 tl suolaa
 • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin jotain Semperin seosta)
 • 3,5 dl porkkanaraastetta
 • 0,5 dl kookosöljyä sulana
 • 0,5-1 dl dl mantelijauhoja
 • Casheweja (koristeluun)

Muussataan banaani kulhossa mössöksi. Lisätään joukkoon kananmunat, leivinjauhe ja muut mausteet. Seuraavaksi lisäillään muita aineosia jatkuvasti seosta sekoitellen. Järjestyksellä ei ole muuten väliä, kunhan jauhot lisää viimeisenä.

Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja kaadetaan taikina kookosöljyllä vuodeltuun leipävuokaan. Koristellaan pähkinöin ja paistetaan uunin keskitasossa noin 30-60 minuuttia (uunin tehoista riippuen). Leivän kypsyyttä kannattaa kokeilla esimerkiksi veitsellä vartin välein. Tarkoitus ei ole ylikypsentää vaan jättää leipä hieman pehmeäksi myös sisältä!

gluteeniton porkkanaleipä

Toivottavasti tästä reseptistä on jälleen kerran iloa myös teille! Ainakin omassa keittiössäni menee ihan sinne reseptieni kärkipäähän. :)

PS. Jos kaipaatte jotain suklaista, kannattaa kurkata myös aikaisempi banaani-suklaaleivän resepti täältä.

Ihanaa keskiviikkoa! ♥

On my way

6 vastausta artikkeliin “Niin herkullinen porkkanaleipä (GL, M)”

 1. Nam kuulostaa hyvältä eli tätä täytyy testata! Muuten näin vähän aikaa sitten yhdessä instagram kuvassasi mustan (samettisen?) spagettiolkaimisen topin, mistä se on? Olen etsinyt juuri tuollaista! :)

  • Kannattaa! On super hyvää. :)

   Se on itseasiassa body ja ostettu Prahasta Stradivariuksesta. :)

 2. Täytyy ehdottomasti laittaa testiin, näyttää niin herkulliselta! :) Millaisella leipävuoalla teit tämän? Itse en sellaista vielä omista, täytyy varmaankin se siis hankkia ensin :D

  • Kannattaa! :)

   Leipävuoka on kokoa 21 cm x 11 cm. Mutta ei ole tokikaan pakko olla saman kokoinen. :)

 3. Ohoh kyllä näyttää herkulliselta, pakko testata! Ja ihan pakko vielä tulla kehumaan blogiasi. Tämä on aivan huikea niin sisällöltään kuin kuvien laadulta. Täältä löytää aina jotain mielenkiintoista luettavaa, eikä sellaista perus diipadaapaa, että tänään käytiin vähän Ikeassa ostoksilla, illalla saunaan… Siis tarkoitan, että välillä joidenkin huippubloggaajien postauksissa ei tuon informaation lisäksi ole mitään muuta kunnollista luettavaa. Blogisi on koukuttava ja varmasti sillä olisi lukijoita vielä 100 x enemmän jos ihmiset siitä tietäisivät. Oletko miettinyt näkyvyyden lisäämistä esim. markkinoinnillisin keinoin? :)

  • Testaa ihmeessä, on hyvää lupaan! :)

   Ihana kommentti ja palaute, kiitos! Tulipas hyvä mieli. :) Minulla on itseasiassa ollut joskus Facebook-mainos ja olen sitä jo pitkään miettinyt. Hyvä pointti ehdottomasti! Voisikin taas mainosta väsäillä lähitulevaisuudessa. :) Blogeja on tänä päivänä niin paljon, että sen löytämisen maksimointiin voisi ehkä hieman rahaakin käyttää.

   Muuten koen FF:n alustana itselleni aika toimivana. Täällä olen saanut ihan hurjasti uusia lukijoita ja blogini on kasvanut todella paljon. Toki uudet lukijat ovat aina tervetulleita, joten tuotakin puolta on hyvä funtsia. Kiitos siis tästä muistutuksesta! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta