Pizzalauantai

Se olisi jälleen viikonloppu ja lauantai, mikä tarkoittaa monelle herkuttelua. Syödään ehkä hieman arjesta poiketen, kukin tyylillään. Itselleni suolaista herkkua on varsinkin pizza ja tykkäänkin nauttia sitä useimmiten nimenomaan viikonloppuisin. Vaikka en mitään varsinaisia herkkupäiviä noudatakaan, painottuu minunkin herkuttelumoodi automaattisesti jonnekin sinne pe-su välille.

Gluteeniton pizza

Pyrin herkuttelussa kuitenkin siihen, että mitään ei ahdeta ähkyyn saakka ja en syö esimerkiksi kiloa karkkia, pizzaa, sipsejä ja popkorneja saman päivän aikana. Mielestäni nuo vapaan syömisen päivät ovat aivan silkkaa hulluutta, sillä ne lähtevät liian monelta täysin lapasesta. Kun syö jatkuvasti monipuolista ja ravitsevaa ruokaa, sisällyttää ehkä arkeenkin terveellisiä herkkupaloja, ei tule tarvetta ahtaa itseään överitäyteen kaikella roskalla. Ainakin omakohtaisesta kokemuksesta on pakko sanoa, että terveellisten herkkujen nauttiminen ja ruokavalion monipuolistaminen on tuonut syömistottumuksiin huomattavia muutoksia. Ja pelkästään muuten positiivisessa mielessä!

Monen muunkin viikonloppuihin tosiaan kuuluu pizza, joten ajattelin jakaa teille reseptiä helppoon ja herkulliseen gluteenittomaan variaatioon. Oma vatsani ei siedä vehnää juurikaan, joten gluteenittoman pizzapohjan valitseminen/tekeminen on tullut itselleni ihan automaatioksi. Ja mielestäni se ei muuten häviä tavalliselle pohjalle laisinkaan! Tai sitten olen niin tottunut, että en osaa kaivata parempaakaan? :D

Gluteeniton pizza

Mozzarella-tomaattipizza (GL, L)

Pohja:

 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä (tai kaurajuomaa)
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1/2 tl suolaa
 • 4 dl gluteenittomia jauhoja (esim. tattari, erilaiset jauhoseokset, kaurajauho…)

Täytteet:

 • 150 g laktoositonta mozzarellaa
 • Kourallinen minitomaatteja
 • 1 prk ananasta
 • 1 prk luomu tomaattimurskaa
 • Muutama kourallinen laktoositonta juustoraastetta
 • Mausteiksi rouhittua mustapippuria, oreganoa ja yrttiseosta. 
 • 2 rkl pestoa
 • Rukolaa

Sekoitetaan leivinjauhe kädenlämpöiseen veteen/juomaan. Lisätään öljy, suola ja jauhot. Loppuvaiheessa taikinaa kannattaa alustaa käsin. Annetaan taikinan turvota liinan alla noin 10 minuuttia, jonka aikana lämmitetään uuni 200 asteeseen.

Levitetään pizzapohja ohuesti leivinpaperin päälle, jonka jälkeen lisätään täytteet pestoa ja rukolaa lukuunottamatta. Näitä täytteitä voit sitten tietysti fiksailla oman makusi mukaan! Itse halusin tehdä juustopainotteisen pizzan, joten mitään lihan korvikettakaan en tällä kertaa välittänyt käyttää. Pesto jätetään tosiaan laittamatta ja se lisätään nokareissa vasta siinä kohtaa, kun pizza on paistettu uunissa valmiiksi. Rukola taas ripotellaan aivan viimeisenä pizzan päälle. Paistoaika tälle herkulle on noin 20-30 minuuttia. Minulla on hidas uuni, joten aikojen arvioiminen on hieman hankalaa. :) Siinä kohtaa, kun hieman rusehtaa on aika ottaa pois uunista.

Sitten vaan nautiskelemaan pizzasta ja lauantaista!

Gluteeniton pizza

Oikein herkullista lauantaita jokaiselle! Syöt sitten pizzaa tai et. :)

PS. Kiitos eilisen postauksen kommenteista! Olette ihan parhaita. <3

On my way

2 vastausta artikkeliin “Pizzalauantai”

 1. Moikka! Kuinka monelle ihmiselle tästä reseptiestä tulee syötävää, vai pitäisikö tehdä tuplamäärä?

  • Parille. :) Jos haluat kokonaisen suuren pellillisen, tee kaksinkertainen annos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta