Raakasuklaakuorrutteiset banaanit

Eilen oli taas aikaa hääräillä keittiössä, joten arvatkaas vaan mitä maanantain herkkuhimoissa pyöräytin? Otsikko ehkä paljastaakin, että reseptiin kuuluvat suklaa ja banaanit. Eikä itseasiassa mikä tahansa suklaa, vaan kotitekoinen raakasuklaa. Ehdoton lempparini!

raakasuklaakuorrutteiset banaanit

Minun on pitänyt jo pitkään testata nimenomaan banaanin ja raakasuklaan yhdistelmää ja katsoa miten ne yhdessä toimivat. Joskus tein raakasuklaata johon laitoin joukkoon kuivattuja banaanilastuja, josta siitäkin tuli erinomaista mutta nykyiseen makuuni aivan turhan makeaa. Tuoreet banaanit yhdistettynä ei niin makeaan raakasuklaaseen olivatkin visio, jota päässäni pyörittelin. Ja hyvinhän se onnistui! Tuli nimittäin todella ihania herkkupaloja. Eikä missään nimessä liian makeita.

Olen nykyään itseasiassa raakasuklaankin suhteen aika tarkka ja mielestäni siihen ei saa laittaa liikaa agavea, hunajaa tai muutakaan makeutusta. Lucumaakin kannattaa käyttää hillitymmin jos haluaa ennemmin vähän suolaisempaa suklaata.

raakasuklaakuorrutteiset banaanit

Mutta sitten itse reseptiin, joka vei ainakin minulta kielen mennessään!

Herkulliset raakasuklaakuorrutteiset banaanit (GL, M, RAW)

  • 1dl kookosöljyä
  • 1 suuri banaani
  • 1 rkl suomalaista hunajaa
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1,5 rkl lucumaa
  • Hyppysellinen laadukasta suolaa
  • 1/3 tl lakritsijauhetta (Urtekram)

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Sillä välin valmistetaan muu seos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään (ei banaania). Kaadetaan kookosöljy seoksen sekaan ja sekoitetaan. Suklaa saa olla suhteellisen juoksevaa ja mikäli halutaan välttää kaikki paakut, kannattaa jauhemaiset aineosat laittaa seoksen sekaan aina siivilän läpi! Siivutetaan banaani ja upotetaan palaset raakasuklaan joukkoon. Nostetaan leivinpaperin päälle ja kaadetaan lopuksi vielä koko arsenaalin päälle loput suklaat. Laitetaan pakkaseen kovettumaan noin 30 minuutin ajaksi.

Nostetaan tarjolle vaan pieni erä kerrallaan. Itse tykkään ylipäänsä säilyttää näitä pakkasessa jotta ne ovat jatkuvasti ihanan jäisiä. Raakasuklaahan ei jäädy samalla tavalla kuin vaikka marjat, joten se on aivan nautittavaa suoraan pakkasestakin otettuna. Ja itseasiassa myös banaanin koostumus paranee mitä pidempään se on pakastimessa. Huomasin tuon tänään, kun nappasin herkkuja pakkasesta ja vertasin eiliseen. Banaani oli ikäänkuin vähän turvonnut ja koostumus oli jotenkin vielä täyteläisempi. 🙂

img_0169

Jospa siis tänään tekee mieli jotain hyvää niin kokeilkaahan tätä! Takuuvarma makeanhimon tyydyttäjä ja ylipäänsä välipala vaikka kahvikupillisen kanssa.

Ihanaa päivää kaikille! 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *