Hidasta tahtia

*Kaupallinen yhteistyö: Vichy Laboratoires

Elämme yhteiskunnassa jossa vallitsee jatkuva stressi, kiire ja suorituskeskeisyys. Meillä on usein paineita siitä ettemme riitä. Emme ole tarpeeksi hyviä työntekijöitä, esimiehiä, äitejä, ystäviä, vaimoja tai tyttöystäviä. Joskus nuo tunteet nousevat niin vahvasti pintaan, että ihan turhauttaa ja ahdistaa.

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Itse olen kokoajan enemmän ja enemmän lipunut elämässäni siihen suuntaan, että en halua elää suorittaen vaan tahdon nauttia asioista. Tahdon hemmotella itseäni, olla hyvä itselleni. Minusta onkin pikkuhiljaa tullut yhä holistisempi ihminen ja haluankin tarjota vain parasta iholleni, keholleni ja sielulleni. Jos joskus saatoin rankaista itseäni huonosta treenistä tai sättiä siitä, että olin taas unohtanut ne pyykit päiväksi koneeseen – nyt haluan suhtautua itseeni lempeydellä ja rakkaudella. Tiedän, kuulostaa ehkä utopistiselta höpinältä mutta olen sataprosenttisen varma, että kuka tahansa voi muuttaa elämänsä suuntaa parempaan näin halutessaan. Siihen ei välttämättä vaadita mitään todella suuria ponnistuksia, vaan ihan yksinkertaisesti parempia arjen valintoja.

Omassa elämässäni tällaisia parempia valintoja ovat monetkin asiat. Ne ovat yksinkertaisia arjen päätöksiä joiden avulla teen elämästäni parempaa. Yksi ehkä tärkeimmistä seikoista on puhdas ja maukas ruokavalio. Mahdollisimman vähän kaikkea keinotekoista ja runsaasti superfoodeja, hyviä rasvoja, tuorepuristettuja mehuja, smoothieita, vihreitä, kotimaisia marjoja ja luomuruokaa. Myös erilaiset hedelmät ovat itselleni nautinto ja pyrinkin ostamaan jokaisella kauppareissullani edes jotain erikoisempaa, kuin omenoita tai mandariineja. Pidän myös ruoanlaitosta ja siitä, että voin valmistaa ateriani itse alusta loppuun saakka. Tällöin olen täysin tietoinen mitä ruoka pitää sisällään ja minun on mahdollista tehdä siitä juuri sellaista, josta pidän. Ruoka on yksi elämäni suurimpia nautintoja, joten miksi siitä ei tekisi nimenomaan nautinnollista?

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Puhtaan ruokavalion lisäksi itsensä hemmottelu on erityisen tärkeää! Ihon huolellista hoitoa ja huolenpitoa, riittävästi unta sekä kehonhuoltoa. Varsinkin ihonhoidon tärkeys on korostunut tässä vuosien varrella. Kun ei ole enää 20-vuotias on lupa käyttää anti age -tuotteita, sekä huolehtia entistä paremmin ihon hyvinvoinnista. Kukapa meistä ei haluaisi, että iho voi hyvin vielä kymmenen vuodenkin päästä?

Tällä hetkellä käytössäni onkin apteekeissa myytävä Vichyn Slow Âge -päivävoide, jonka ihoa hellivään ja nuorentavaan voimaan uskon. Kyseinen päivävoide pitää sisällään baicalinjuuriuutetta, probiootteja ja Vichy Thermal Spa -lähdevettä. Nämä kolme aineosaa tasapainottavat ihon omaa pH:ta, vahvistavat sen rakennetta ja takaavat riittävän antioksidanttien saannin. Voide sopiikin erityisen hyvin myös herkälle iholle ja se pitää sisällään niin UVB, kuin UV-suojan. Koostumukseltaan Vichyn Slow Âge on suhteellisen juoksevaa, mutta kuitenkin ihoa riittävästi kosteuttavaa. Voide on aivan erinomainen meikin alla, sillä se imeytyy nopeasti ja jättää ihon pintaan raikkaan fiiliksen. Pidän kovasti myös voiteen tuoksusta, joka on aistikkaan raikas ja pehmeä.

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Ihonhoidon tueksi suosittelen lämmöllä liikuntaa ja etenkin ulkona liikkumista. Itse ainakin huomaan, kuinka kehoni suorastaan kaipaa raitista ulkoilmaa jos istun pitkän päivän sisällä koneen ääressä. On se sitten juoksu -tai kävelylenkki, molempi parempi! Saatan välillä mennä myös ihan itsekseni puistoon istuskelemaan ja kasailemaan ajatuksiani. Näin ei ole itseasiassa ollut kovin pitkään, mutta viime viikkoina olen tällaisiakin muutoksia elämässäni tehnyt. Välillä on hyvä paeta luontoon tai vaikka ihan vaan siihen lähipuistoon, mikä nyt kulloinkin sattuu itsestä hyvältä tuntumaan. Me tarvitsemme toisinaan ympärillemme muutakin kuin somen, ihmisiä, työpaineita ja arjen stressin. Ulkoilma vaikuttaa niin kehoon, kuin mieleenkin positiivisin tavoin.

Ulkona liikkumisen lisäksi koen hyvin tärkeänä osana hyvinvointiani riittävän levon ja ihan vaan kotioloissa rentoutumisen. Oma aika ja tila ovat ainakin itselleni henkilökohtaisesti hyvin tärkeitä juttuja. Rentoutuminen antaa ainakin minulle voimaa arjen haasteisiin ja riittävä uni tekee minusta kokonaisuutena paremman ihmisen. Todella pieniä, juttuja joiden merkityksen kiireessä kuitenkin helposti unohtaa.

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge

Tässä tuli nyt muutamia pieniä arjen valintoja, joiden avulla pyrin tekemään elämästäni ihan arjenkin tasolla parempaa. Itselleni ei tosiaan sovi liian hektinen elämäntyyli ja olenkin huomannut, kuinka seesteisyys auttaa minua ajattelemaan ja ylipäänsä olemaan. Kun antaa aikaa itselleen ja ajatuksilleen, on oikeasti parempi työssään ja ylipäänsä kaikessa mitä tekee.

Toivottavasti nämä seikat muistuttavat myös teitä tavoista joilla voida paremmin! Oikein hyvinvoivaa ja energistä torstaita. 🙂

Kommentit (9)
  1. ja lisäsiin viell’ ettt hänhän kirjoitti että nyt vasta on alkanut muuttaa elämn suuntaansa sitä kohti eli on siis viellä vauva siinä asiassa silloinhan jos itse o nsiinä asiassa kovin syvällinen voi kertoo vinkeki miten helpottaa sitä tilanetta ???

  2. Pakko myöntää että odotin jutulta enemmän. Kun alussa puhutaan hektisyydestä ja itselleen armollisuudesta mutta sitten hypätäänkin ihonhoitoon. Ajattelin otsikon ja alun perusteella tämän postauksen tulevan juuri tarpeeseen. Eilen laitoin ruokaa samalla tekien poikani kanssa lukuläksyjä ja miettien jo ruuanlaiton jälkien siivousta sekä lahjan paketointia. Silloin mieheni käski pysähtyä, istua alas auttamaan poikaa ja sanoi hoitavansa muut. Silloin tajusin, pitäisikö välillä pysähtyä. Laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, keskittyä oleelliseen ja lopettaa suorittaminen, jota tämä koki viikko on taas ollut. Ajattelin postauksesi olevan syvällisempi ja tuovan piristystä sekä ajattelemisen aihetta. Pieni pettymys. Hyvä postaus, mutta juuri nyt olisin kaivannut jotain muuta. Harhaanjohtava.

    1. no silloinah nitse vuorovaikutuksessa vo iviedä en asiat syvällisyyteen ?? vuorovaikutusta se syvyys tarvitseeen joku tekee aiheen toinen jatkaa 😀

      1. Ikävä kuulla ettei teksti ollut se mitä odotit mutta niinhän se menee, että aina ei voi ihan jokaista miellyttää. Toivottavasti seuraava juttu on taas sinullekin mieluinen. 🙂

        Itse pidän nimenomaan ihonhoitoa yhtenä osana itsensä hemmottelua. Se on yksi tapa rentoutua ja hidastaa sitä vauhtia. Samalla tavalla, kuten vaikka siellä luonnossa liikkuminen tai hyvän ruoan kokkaaminen/nauttiminen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *