Helppo härkis-makaronilaatikko (GL, M)

Helpot ja nopeat arkiruoat kunniaan! Ainakin täällä se helppous on valttia, sillä kärsimättömänä ihmisenä harvoin jaksan kokkailla lounastani useampaa tuntia. Monesti tuo onkin ollut syy sille, että olen napannut ruokaa ravintolasta tai skipannut eväiden kotona valmistamisen. Haluan maukasta ja terveellistä safkaa, mutta mahdollisimman pienellä vaivalla.

Härkis-makaronilaatikko

Mietin eilen koska olen viimeksi syönyt saatika tehnyt makaronilaatikkoa? Tuosta on rehellisesti sanottuna vuosia aikaa, joten sainkin inspiksen väsätä laatikon tuttuun tyyliin maidottomana ja gluteenittomana. Myös jauhelihan pois jättäminen oli ihan automaatio, joten ostin tilalle härkistä jota olen jo pariin otteeseen aikaisemminkin kokeillut. Kyseinen Verson Härkis on tosiaan valmiiksi tehtyä ja se vaatii vaan lämmityksen – jos sitäkään.

Härkis korvaa hyvin maustettuna mielestä aivan mielettömän hyvin jauhelihan ja liputankin sen puolesta aivan eri tavalla, kuin vaikka nyhtökauran. Härkis on huippua myös pitsassa ja mikä parasta, se on hyvin proteiinipitoista ja terveellistä! Makaronilaatikossa aivan helmi. Toki myös soijarouhe ajaa saman asian, eli jos se maistuu paremmin niin silläkin voit lunastaa jauhelihan paikan.

Härkis-makaronilaatikko

Härkis-makaronilaatikko (GL, M)

  • 4 dl gluteenittomia makaroneja
  • 0,5 tl himalajan vuorisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1,5 rkl pestoa
  • Puolikas sipuli
  • 250 g Verso Härkistä
  • 6 dl luomu kaurajuomaa
  • Kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 2 luomu kananmunaa
  • 1 tl Yrttimaustetta
  • Kourallinen basilikaa
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 1 rkl oliiviöljyä

Keitetään makaronit suolatussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Paistetaan (tai lämmitetään) sillä välin härkis ja maustetaan haluamallaan tavalla. Lisätään sekaan pilkotut tomaatit, pesto, pilkottu sipuli ja basilika. Kaadetaan seos voideltuun uunivuokaan. Tehdään munamaito, eli sekoitetaan kananmunat, oliiviöljy ja kaurajuoma keskenään. Kaadetaan seos makaronien ja härkiksen päälle. Lopuksi päälle voi ripotella laktoositonta fetaa, sikäli mikäli vatsa sitä kestää! Paistetaan uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Nautitaan mahdollisimman pian uunista nostamisen jälkeen.

Härkis-makaronilaatikko

Ihan huikean helppo ja nopea arkiruoka, jota tulen aivan varmasti tästä lähtien valmistamaan kyllä useammin! Kätevä säilöä rasiassa jääkaapissa ja syödä vaikka seuraavanakin päivänä.

Oikein rentouttavaa tiistai-iltaa kaikille! Täällä linnottaudutaan tuonne keittiön puoleen ja aletaan leipomaan jotain hyvää. Edessä on pitkästä aikaa kokonainen ilta kotosalla, joten aion käyttää sen niiiiin hyödykseni. :)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta