Tatuointini ja tarinat niiden takaa

Oma suhtautumiseni tatuointeihin on ollut aina hyvin vaihteleva. Välillä poden ihan hurjaa tatskakuumetta jolloin haluaisin niitä vaikka ja mihin, jonka jälkeen taas iskee kausi etten edes muista koko asiaa. Olen kuitenkin aina pitänyt tatuointeja cooleina ja mielestäni esimerkiksi kokonaan tatuoidut käsivarret tai muutama pieni siellä täällä on hyvin kaunista.

Itsehän omistan vaan kaksi tatskaa vaikka lukuisat kerrat olen suunnitellut uusien ottamista. Ja vaikka en ajattelekaan kehostani kuten moni ehkä ajattelee, eli miettii todella tarkkaan mitä sille tekee ja nimenomaan jopa vuosien päähän – on silti useampi tatuoinnin hankintakerta vaan tyssännyt saamattomuuteen. En ole saanut aikaiseksi etsiä hyvää tekijää ja varata aikaa. Ideoita kyllä löytyy jatkuvasti takaraivosta, mutta se aikaansaaminen on sitten ihan oma prosessinsa.

img_3549

Ihan ensimmäinen tatuointini on selkään isoin kaunokirjaimin hakattu ”All I Need is Love”. Tuon otin muistaakseni 2010 (?)  ja se oli tosiaan ensimmäinen leimani. Otin tekstin koska janosin rakkautta. Koin todella paljon pettymyksiä ihmissuhteissa ja halusin tatuoida itseeni sen tärkeimmän ajatuksen. Kaikki mitä tarvitsen on rakkaus, muuta en halua. Tatuoinnin ottaminen sattui aivan mielettömästi, oikeastaan kuin veitsellä olisi vedetty selkää auki. Oli aika hirveä kokemus vaikka tatuoija olikin ammattitaitoinen ja huomaava. Leiman otin Kampin viidennessä kerroksessa Flame Tattoossa.

Vaikka tatuointi on nyt ollut selässäni jo useamman vuoden ajan, väri on pysynyt siinä ihan kiitettävän hyvin. Kertaakaan en ole sitä vahvistanut mutta jos rehellisiä ollaan, en pidä tatuoinnista enää juurikaan. En ole pitänyt vuosiin. Se on yksinkertaisesti aivan liian suuri, eikä enää yhtään makuuni. Onneksi se on nimenomaan selässä, sillä muuten olisin varmaan harkinnut laserointia. 😀 Mietin asiaa kuitenkin niin, että se on muisto silloisesta elämästäni ja that`s it. Sen näkeminen ei tuo mieleen mitään hirveää, mutta enpä sitä kovin kauniinakaan enää pidä. Siinä se kuitenkin jököttää ja tulee jököttämään hautaan saakka. Toivottavasti ajatus tatuoinnin takaa vielä toteutuu ennen, kuin sinne mullan alle joudun.

img_6307

Toinen tatuointini on otettu muistaakseni vuonna 2012, vaikka tästäkään en ole täysin varma. Ajatus nimenomaan rististä oli pyörinyt päässäni pitkään ja kohtana tuo sydämen puolella oleva korvantaus tuntui nimenomaan sellaiselle herkälle ja kauniille. Risti symbolina kertoo uskostani Jumalaan ja siihen, että luotan nimenomaan Korkeimman voimaan. Ristin tatuoiminen on jollain tavalla aina pienoinen riski, sillä emme voi koskaan tietää millaiseksi maailma vuosien saatossa muuttuu. Olen kuitenkin aina valmis seisomaan ristin ja sen merkityksen takana oli tilanne mikä tahansa. Siksipä sen itseeni tatuoinkin. Nykyään ristejä näkyy toki useammallakin ja se on symbolina trendikkäs. Itselleni sillä on kuitenkin se syvempi merkitys, joka ei tule koskaan miksikään muuttumaan.

Kyseinen kohta tatuoinnille oli aivan idyllinen sillä se ei sattunut laisinkaan. Ihan pientä kutinaa tuntui leimattaessa, mutta muuten ei tuntunut yhtään samalla tavalla kuin selkä. Tämänkin otin tosiaan Flamessa Kampissa, jonka olemassa olosta en ole enää itseasiassa edes varma? Paikasta jäi ylipäänsä hyvä fiilis, mutta toki edullisemminkin voisi kuvia itseensä hakkauttaa. Jos teillä on hei suositella Helsingissä jotain hinta-laatusuhteeltaan hyvää paikkaa, vinkatkaahan ihmeessä! Josko sitä vaikka viimeistään 30-vuotislahjaksi saisi hankittua itselleen sen kolmannen tatuoinnin?!

Ja jos heräsi jotain kysymyksiä aiheesta vastaan mielelläni! Olisi muutenkin kiva kuulla onko teillä paljon tatuointeja ja jos on niin mitä ja missä? Vai ovatko nuo enää edes sormin laskettavissa? 

Kommentit (14)
  1. Uimarannalla erikoinen näky, kun vastarannalle kiipesi ensin tumma pitkähiuksinen nainen, jonka kokouimapuvun selässä kuin risti. Muistelen ristin olleen nurin päin kuin miekka tummahiuksisella naisella. Vähän ajan päästä rannalle samalle kohdin kiipesi valkohiuksinen nainen, jonka selässä kokouimapuvun aukon kohdalla kuin musta luterilaisen kristityn risti oikein päin. Ehkä uv-tatuointi ja näkyi vastarannalle kuumana kesäpäivänä. Laiturilla nuori mies, jolla kynämäinen laite kädessä. Ehkä pelkkä auringonvalo toi mustat ristit esiin.

    Toisella pääkaupunkiseudun rannalla aiemmin kesällä outo vaaleansininen kukkamainen tatuointi toisen rintalastan päällä miehellä. Olen nähnyt sanomalehden valokuvassa samanlaisen vaaleansinisen tatuoinnin miehen toisen rintalastan päällä. Oletan, että oikean rintalastan päällä miehen itse katsoessa eteen eli tatuoituun mieheen katsoessa katsojasta vasemmalla puolen vaaleansininen kukkamainen kuvio. Mikäköhän viesti näillä tatuoinneilla?

  2. Itsekkin suosittelen heirtattoota! Pidän tekijän tyylistä mielettömästi ja pari omista tatuoinneista on hänen kädenjälkeä (:

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *