Älä vertaa itseäsi muihin

Tämän päivän yksi suurimmista kirouksista on se, että ihmiset vertailevat itseään johonkin sellaiseen jota ei ole välttämättä edes olemassa. Sosiaalinen media on yksi suurimmista vaikutuskanavista ja valitettavasti pakko sanoa, että todella iso osa tämän kanavan tuotteista on pelkkää harhaa. Illuusiota ja mielikuvia täydellisyydestä, jota ei ole olemassakaan. Niin moni kuva, tilanne, ajatus… Hyvin moni niistä on lavastettuja ja niiden takana on usein jotain aivan muuta. Inhimillisyyttä ja virheitä.

img_1361

Kun katsot kaunista kuvaa aamiaiskattauksesta ja bloggaajasta kahvimuki kädessä, saatat ajatella kuinka täydellistä hänen elämänsä mahtaa ollakaan. Onhan tuossa kuvassakin kaikki niin täydellisesti – se ei voi olla harhaa. Todennäköisesti se kuitenkin on nimenomaan juuri sitä. Itse bloggaajana nimittäin tiedän, kuinka paljon asioita asetellaan jotta ne näyttäisivät hyvältä kuvissa. Ja teen tämän vaan siksi, koska haluan kauniita kuvia. Todellisuudessa aamiaishetki on kuitenkin aivan toisenlainen. Tavallisesti kahvit ovat pitkin sänkyä ja lakanat mytyssä.

Vähän samalla tavalla kuin aito arkielämä, ovat ihmisetkin epätäydellisiä. Jokainen meistä, näytämme me niissä kuvissa kuinka upeilta tahansa. Silti jokainen syyllistyy aina välillä siihen, että vertailee itseään muihin vaikka tietää, ettei pitäisi. Kun sillä naapurilla nyt on niin upea auto, ura, perhe, koti ja verotiedot – oma elämäni on vaan tällainen. Me ollaan kuitenkin jokainen yksilöitä ja vieläpä aivan upeita sellaisia! Itsensä muihin vertaaminen on maailman turhinta. Se tekee ihmisistä katkeria ja kiukkuisia. Ilkeitä toisilleen. Itsekin olen viime aikoina miettinyt nimenomaan ikääni ja muita ikäisiäni. Osallahan on jo perhe, lapsia, asuntolaina… Itse olen kuin toisesta maailmasta. Välillä mietinkin, että mikä on normaalia? Kuka määrittelee ne normit joiden mukaan täydellinen 29-vuotias elää?

img_1362

Lopulta aina kuitenkin nipistän itseäni ja totean kuinka turhaa tuollainen ajatusleikki on. Jokainen me ollaan kuitenkin yksilöitä, meillä on oma persoona ja elämä. Kukaan ei määrittele millainen elämäntyyli on oikein tai väärin. Tai missä kohtaa on oikea ikä tehdä tiettyjä asioita. Elämä on liian lyhyt siihen, että vertaamme itseämme ja elämäämme muihin tai muiden elämään.

Ja jos nuorempana vertailin omaa ulkonäköäni muiden ulkonäköön, nykyään en välitä siitäkään. Joskus saatan sokaistua siellä Instagramin syövereissä kunnes tajuan, että hei nyt pois ja äkkiä! En halua muistuttaa ketään, vaan haluan rakastaa itseäni. Haluan pitää itsestäni ja voida hyvin kehossani. Olla paras versio Jutasta. Pieniä juttuja joilla on kuitenkin vaikutusta kokonaiskuvan kannalta. Itsevarmuus lähtee mielestäni nimenomaan siitä, että lopetetaan vertailu kokonaan ja aletaan elämään täysillä omaa elämää. Unohdetaan ajatus siitä mitä minun pitäisi olla ja lähdetään toteuttamaan omia unelmia, haaveita ja tavoittelemaan niitä asioita, joista olemme ehkä aina vain villisti haaveilleet.

img_1355-2

Siispä sen sijaan, että kilpailisimme päivittäin toisiamme vastaan kilpailkaamme itseämme vastaan – kuitenkaan armollisuutta unohtamatta. Oikeastaan ainut tie unelmiin ja kaikkeen menestykseen elämässä on nimenomaan siinä omassa taistelussa.

Ihanaa lauantaita kaikille! Muista, että olet upea juuri tuollaisena. <3 

Kommentit (16)
  1. Yleensä tällaiset postaukset/aiheet menisi liibalaabana ohi korvien, mutta nyt sattui kyllä mulle oikeaan saumaan. Oon nyt pari päivää erään asian vuoksi vertaillut omaa ulkonäköäni muihin, tietysti sosiaalisessa mediassa – ja huomaa kyllä heti miten paljon se vaikuttaa. Täysin typerää hommaa, se on totta. Kiitos muistutuksesta! 🙂

    1. Mahtavaa kuulla, että postauksella oli vaikutusta! Cool. 🙂 Toisinaan hyvinvointipostaukset tosiaan kuulostavat vähän liibalaabasta, kun niitä tulee joka tuutista. On kuitenkin ihanaa, että annoit mahdollisuuden ja vieläpä yllätyit positiivisesti! 🙂

  2. Hyvin kirjoitettu 🙂

    1. Kiitos muru! 🙂 <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *