Herkullinen minttu-spirulinajäätelö

Spirulinaa jäätelöön? Eipä tulisi ihan heti mieleen. Lauantaina mietin mitä tekisin muutamalle pakkasessa seisoneelle banaanille ja lopulta päädyinkin kotitekoiseen terveysjäätelöön, jota en ollut syystä tai toisesta tehnyt aikoihin. Ehkä viimeksi joskus kesällä? Tavallaan ihan ymmärrettävää, sillä kylmillä ilmoilla sitä halajaa aina jotain lämpöistä kylmän jäden sijaan.

minttu-spirulinajäätelö

Spirulinan toimivuudesta jäätelössä en ollut alkuun luonnollisestikaan varma. Halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta ja raikasta. Muuta, kuin sitä perinteistä suklaajäätelöä. Päätinkin extempore ostaa banaanien kaveriksi tuoretta vahvaa minttua ja sen lisäksi hyödyntää kaapeistani löytyviä aineosia. Näin syntyi lopulta minttujäätelö, joka on höystetty pienellä ripauksella vaniljaa ja spirulinaa!

Päälle raastoin pakkasesta raakasuklaata ja voin sanoa, että tuli aivan mielettömän hyvää. Ja näin sanoo tosiaan tyyppi jolle minttujäätelö on ollut yksi lemppareista ihan lapsuudesta saakka. Eipä paljon hävinnyt normaalille kermajäätelölle.

Herkullinen minttu-spirulinajäätelö (GL, M)

  • 2 jäistä banaania 
  • 1/4 tl spirulinaa
  • 1/4 tl luomu vaniljauutetta
  • Kourallinen tuoreita mintunlehtiä (mieluiten vahvaa minttua)
  • 0,5 dl makeuttamatonta luomu kaurajuomaa
  • Muutama pala raakasuklaata (koristeluun)

Pakastetaan kaksi kokonaista banaania ainakin vuorokauden ajaksi. Banaanien tulee olla aidosti jäisiä, ei vaan puolittain. Tämän jälkeen blendataan kaikki aineosat blenderissä sekaisin (paitsi suklaa). Annetaan blendaantua hieman pidempään jotta koostumus muuttuu paksuksi ja jäätelömäiseksi. Raastetaan päälle suklaarouhetta ja laitetaan muutama mintunlehti kaveriksi.

Nautitaan mahdollisimman nopeasti blendauksen jälkeen jotta jäätelö ei ehdi sulamaan!

img_1013

Vaikka kuvissa jäätelö ehti valitettavasti hieman sulamaan oli maku ihanasti silti tallella. Tästä tuli ehdottomasti uusi jäätelösuosikkini! Spirulinan ja mintun yhdistelmä todella toimii.

Kivaa maanantai-iltaa sinne kotisohville. ♥

Kommentit (4)
  1. Siiri / Pilkettä-blogi
    15.11.2016, 16:56

    Nami, kuulostaapa hyvältä! 🙂

    1. Ja maistuu myös! 😉

  2. Wau, näyttääpä herkulliselta ja mielenkiintoiselta reseptiltä! Täytynee kokeilla 🙂

    http://www.annimarian.com

    1. Suosittelen lämpimästi. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *