Ihana meikittömyys

Vaikka pidänkin hohtavasta ja kuulaasta meikistä – on meikittömyys silti itselleni todella luonnollista ja tärkeää. Ennen meikkasin ainakin viitenä päivänä viikossa, nykyään harrastan sitä harvemmin. Kun teen aika paljon hommia myös kotoa käsin, en tosiaankaan jaksa meikata ns. turhaan itselleni. En vaadi pakkelikerrosta salilla käymiseen tai siihen, että kipaisen postiin tai S-Markettiin. Myös kaupungilla saatan piipahtaa ihan naturellina, eikä siinä ole mielestäni sen kummempaa.

Ripsienpidennykset luonnollisestikin pelastavat aika paljon, eikä ilme niiden vuoksi ole oikeastaan edes sairaana kovin sairas. Nyt mennään muuten neljän viikon ripsillä ja tilanne on edelleen ihan huippu! Pikkukiitokset tässä kohtaa Anniinalle joka laittaa ne aina niin hyvin, että hätätapauksessa viidenkään viikon tauko ei tunnu missään. Sellainen minulla on nyt siis edessä.

img_1588-2

Rakastan tosiaan meikitöntä ihoa ja mielestäni se kaikkine niine pienine virheineen on kaunis. Harvan iho on nimittäin luonnostaan täysin virheetön, vaan aina löytyy jostain jotain pientä nyppyä, näppyä tai värivirheitä. Iho myös elää meidän mukana ja vaikka se olisi sillon 20-vuotiaana ollut aivan täydellinen – saattaa iän myötä tulla yllättäviäkin muutoksia.

Oma ihonihan on tosiaan koko elämäni ajan ollut todella ongelmaton. En ole koskaan kärsinyt mistään hankaluuksista, en edes teininä. Viime kuukausina olen kuitenkin ollut huomaavinani pientä stressiin ja syömiseen liittyvää problematiikkaa. Lähinnä siis stressi laukaisee pientä ihottuman tyylistä nyppylää otsaan ja päivittäinen runsaampi raakasuklaan/kookosöljyn nauttiminen puolestaan tekee saman ilmiön. Välillä on ilmaantunut myös muutama finni tai milium ja iho ylipäänsä on ollut hieman samea. Vaikka ongelmat kestävät tavallisesti vaan muutaman hassun päivän, en voi olla kiinnittämättä näihin seikkoihin huomiota.

img_1663

Näissä tilanteissa etenkin korostuu se meikittömyys. Vaikka tavallaan kaupungissa meikillä voidaan suojata ihoa edes hitusen kaikelta saasteelta, jaksan silti vanhanaikaisesti uskoa, että meikki jollain tapaa myös tukkii ihohuokosia. Jos meillä ei ole viikossa yhtään meikitöntä päivää, on iho aivan varmasti huonommassa kunnossa! Toisekseen uskon myös siihen, että ihoaan ei kannata ylihoitaa. Tavallisestihan nimenomaan tällaiset pienet ongelmat laukaisevat sen, että aletaan hullun lailla kuorimaan ja naamioimaan. Saatetaan tukkia naama täyteen kaikenlaisia seerumeita ja voiteita siinä toivossa, että iho paranee. Minä kuitenkin uskon, että parhaiten iho rauhoittuu ihan yksinkertaisin hoitorutiinein. Nimenomaan meikittömyydellä ja sillä, että se saa hengitellä. Olla rauhassa.

Olen viikosta nykyään ainakin kolme päivää täysin ilman meikkiä. Jollekin se on vähän – jollekin paljon. Mielestäni tärkeintä on kuitenkin se, että viikossa olisi edes yksi ihon oma hengittelypäivä. Teille maanantaista perjantaihin duunareille se voisi olla nimenomaan vaikka sunnuntai. Lepopäivä, myös iholle. Jos tuo ei ole mahdollista, kokeile poistaa meikit vaikka aina kotiin tultuasi. Tälläkin tavoin annamme iholle hengitysaikaa.

img_1606-2

Miksi tällaiset lepopäivät sitten ylipäänsä kannattavat? Tässä omia havaintojani:

Ihon värisävy paranee. Tämä on aika selkeä juttu. Jatkuva meikkivoide iholla saattaa aiheuttaa ihoomme läikikkyyttä ja värimuutoksia eri alueille. Meikittömyys tasoittaa ihon värisävyä ja jo parissa päivässä huomaan ainakin itse eron. Iho on ikäänkuin tasaisempi ja väri nimenomaan kauttaaltaan eloisa.

Nypyt ja näpyt paranevat – tai ainakin vähenevät. Ainakin muuten terveessä ihossa, akne on asia erikseen. Itse olen ainakin huomannut, että nimenomaan meikittömyys auttaa jos otsaan on tupsahdellut allergiamaista ihottumaa. Parasta on jos tuon meikittömän ihon kanssa käy vaikka raikkaassa ulkoilmassa lenkkeilemässä. Happi yhdistettynä meikittömyyteen parantaa.

Iho näyttää nuoremmalta. Kuulemma myös ihan oikeasti, mutta ainakin hämäävästi. Meikittömänä jokainen meistä näyttää nuoremmalta ja se on faktaa. Itse olen esimerkiksi huomannut, että nykyään jopa ulos lähtiessä haluan lähteä liikkeelle aika luonnollisella meiningillä. Tumma silmämeikki tuo ikään lisää ainakin +3 vuotta. Ja mitä paksumpi pakkeli, sitä tunkkaisemmalta (ja vanhemmalta) näytämme.

Itsevarmuus kasvaa. Kun ihomme näyttää paremmalta, kasvaa samalla myös itsevarmuus. Uskon myös siihen, että mitä enemmän vietämme aikaa meikittömänä, sitä itsevarmemmiksi nimenomaan tulemme ihostamme ja samalla ulkonäöstämme. Siihen lookkiin ikäänkuin tottuu, eikä olekaan enää kynnys tai mikään lähteä keskustaan au naturel.

Säästämme aikaa ja rahaa. Viimeisenä mutta ei toki vähäisimpänä, ajan ja rahan säästäminen. Kun meikkejä ei käytä päivittäin kestävät ne luonnollisesti pidempään. Myös aikaa säästyy! Aamuisin voi nukkua pidempään ja voit lähteä suoriltaan menoihin. Meikkaamiseen ei tarvitse varata omaa aikaansa, vaikka siihen menisikin vaan se vartti mutta kuitenkin.

img_1618

Tämä meikittömyys ei luonnollisestikaan ole ollut itselleni aina normaalia. Nuorempana meikkasin aina ja joka paikkaan. Enkä olisi muuten voinut kuvitellakaan, että joskus julkaisen blogissani meikittömiä kuvia!

Nykyäänhän suurin osa blogini kuvista on nimenomaan meikittömiä, toki ripset löytyvät ripsistä mutta ihoon tai kulmiin ei ole koskettu. Monesti itseasiassa koen, että nimenomaan se tietynlainen meikittömyyden tuoma raikkaus nimenomaan sopii tänne. Tuntuisi vähän hölmöltä syödä aamiaista sängyssä täys pakkelikerros naamalla, tai kirjoittaa jostain hyvinvointiin liittyvästä täydessä tällingissä. Kun nyt muutenkin niin paljon ilman meikkiä oleilen – niin miksipä en olisi sitä myös täällä. :)

Uskallatteko kertoa kuinka usein pidätte täysin meikittömiä päiviä? Ja huomaatteko vaikuttaako nimenomaan nuo päivät ihonne kuntoon?

On my way

24 vastausta artikkeliin “Ihana meikittömyys”

 1. Lopetin meikkaamisen totaalisesti 3,5 vuotta sitten ollessani kahden kuukauden reissulla Euroopassa. Silloin tajusin, että meikittömät kasvot ovat huomattavasti kauniimmat kuin meikatut ja olo on paljon varmempi luonnollisena. Minulla ei ole ripsienpidennyksiä tai muitakaan ehosteita kasvoillani. Tunnen oloni juuri näin kaikista kauniimmaksi. Ihoni ei ole virheetön, mutta ei sen niin väliä. :)

  Luonnollisuus (meikittömyys) tukee myös vegaanista ja ympäristöystävällistä elämäntapaani enkä osaisi enää kuvitellakaan kulkevani meikattuna missään.

  • Mahtavaa! Tärkeintä onkin toimia juuri sillä tavalla kuin kokee itselleen luontevimmaksi. Ja jos meikitön look on se kaikista paras ja mieluisin – miksi ihmeessä kuluttaa rahaa ja energiaa koko puuhaan? :)

 2. Minäkään en meikkaa koskaan. Myöskään mulla ei ole mitään lisukkeita kuten ripsiä tai kestovärjäyksiä, en myös värjää hiuksia. Silti tunnen oloni ihan kauniiksi ja huolitelluksi, vaikka olen tällainen vaalea suomalainen, maantienvärinen 😅 En osaa kuvitellakkaan sutivani naamaan kaikkia aineita, eikö ole hankalaa ottaa päikkäreitä, kietoa kaulahuivia kasvojen eteen, käyttää poolopaitaa tai halailla lapsia/muita kun koko ajan saa varoa? Tai hieroa kasvoja/silmiä? Luultavasti omat kasvoni näyttäisivät hetken päästä ihan levinneiltä 😂

  • Tärkeintä onkin nimenomaan se, että kokee itse olonsa kauniiksi ja itsevarmaksi. Upeaa, että moni nimenomaan kokee tuon fiiliksen meikittömänä! :)

   Hahah, joo. Meikki on kyllä ärsyttävä mainitsemiesi asioiden kanssa. Etenkin kaulaliinan ja poolon kaulus ovat valitettavasti aina meikissä. Mä myös siis aina pesen meikit jos menen päiväunille. En voisi kuvitellakaan nukkuvani pedissäni meikit naamalla. :D

 3. Mulla on ollut tapana lopettaa kesäisin meikkaus, käytän ainoastaan ripsaria.
  On muuten ihana tunne kun on helteet ja naamalla ei ole yhtään meikkivoidetta. :) Lisäks kasvot ruskettuu kauniisti ja iho paranee ihan hirveesti! Tietysti kesällä sitten on tärkeetä, et kasvovoiteessa on suoja mukana.

  Oon aina ollut aika laiska meikkaaja, toisinaan painelen töihin ilman mitään (en kohtaa asiakkaita töissä) paitsi tietysti muuta henkilökuntaa. Oon ajatellut et jos en kelpaa meikittömänä töihin tai kaupungille niin voi voi. Meikittömyys on myös tuonut itsevarmuutta ja säästänyt aikaa. Ja kyllä mä voin myöntää et pidän itseäni kauniina myös ilman meikkiä. Iho on aina ollut semi ok kunnossa, pari näppyä siellä täällä. Toisaalta ymmärrän myös jos iho voi todella huonosti on hankala olla itsevarmana ilman meikkiä.

  Mutta on musta myös ihanaa meikata oikeen pitkän kaavan mukaan jos jotkut juhlat on :)

  • Joo, ymmärrän. Mitäpäs sitä turhaan duuniin meikkaamaan jos näin kokee. :) Itse en osaisi mennä liikkeelle töihin ilman meikkiä. Tai kai se onnistuisi mutta huolitellumpi fiilis mulla on, kun olen meikannut. Kohtaan kuitenkin paljon ihmisiä niin meikin kanssa näyttää jotenkin siistimmälle.

   Muuten jos lähden kaupunkiin en välttämättä tosiaan meikkaa. Riippuu paljon olenko ollut viimeiset pari päivää ilman meikkiä vai kuinka. Ja nämä ripset tosiaan tekevät jo itsessään aika paljon! Koskaan ei ole ihan sellainen nuhjuinen fiilis. Kesällä meikkaus kyllä vähenee. Ja esimerkiksi ulkomailla aina huomaa sen kuinka automaattisesti vähentää meikkausta. Siellä se tuntuu vähän turhalle. :)

   Ja joo samaa mieltä! Välillä on ihana meikata oikein huolellisesti ja kunnolla. Mutta ei kuitenkaan liian usein. ;)

 4. sama! rakastan olla ilman meikkiä! itsekkin pidän suunnilleeb kolme meikitöntä päivää viikossa☺️ tänään tosin oli kauheat hormonifinnit leuassa ja teki mieli peittää, mutta sitten taas tiedän että niiden paraneminen kestää vain pidempää jos tukin huokosia… meikkivoiteella ihoni näyttää kyllä mielestäni paremmalta koska minulla on tummat silmänaluset jne vaikkq ihoni muuten aika kuulas ilman meikkiä onkin… kuitenkin huomaan tuon sanan että jos on viikkokausia ollut meikkivoiteet naamalla niin iho alkaa sameutua ja finnejä ilmaantuu…😅

  • Joo, meikittömyys tuntuu kyllä tosi vapauttavalle. Oikein tuntee, kuinka iho nauttii. :)

   Kyllä mäkin siis tavallaan koen, että meikkivoiteen ja ihon sävyn heleyttäjän kanssa ihoni näyttää ihanammalle mutta se ei kuitenkaan poissulje sitä, etteikö meikitönkin iho olisi kiva. Se on vaan hieman erilainen. Vähän vaaleampi ja kuten todettu, ei niin tasainen. Molemmissa puolensa mielestäni. :)

 5. Pakko kommentoida että hyvä postaus! Itselläni on myös meikittömiä päiviä useampi viikossa ja mielestäni ne ovat myös tarpeellisia ihan kaikille. Jäin kuitenkin miettimään, että aika vahvasti toit esiin seikkoja meikittömyyden hyödyistä (esim. Iho nuorentuu jne). Oletko lukenut tutkimuksia asiasta? Itse en nimittäinuskaltaisi mututuntumalta heitellä moisia vaan mielestäni vastuulliseen bloggaamiseen kuuluu faktojen tarkastaminen tutkimusmateriaalin pohjalta 😊

  • Kiitos! Kivaa, että kommentoitte. :)

   ”Iho nuorenee. Kuulemma myös ihan oikeasti, mutta ainakin hämäävästi. Meikittömänä jokainen meistä näyttää nuoremmalta ja se on faktaa. Itse olen esimerkiksi huomannut, että nykyään jopa ulos lähtiessä haluan lähteä liikkeelle aika luonnollisella meiningillä. Tumma silmämeikki tuo ikään lisää ainakin +3 vuotta. Ja mitä paksumpi pakkeli, sitä tunkkaisemmalta (ja vanhemmalta) näytämme.”

   Olen siis kuullut joskus (kuten laitoin ”kuulemma”), että meikki saattaisi vanhentaa ihoa siis ihan oikeasti – eikä vaan näennäisesti. Siksi laitoin tuohon kuulemma. Ja perään selitin, kuinka jokainen näyttää nuoremmalta ilman meikkiä. :)

   Meikeissähän on paljon erilaisia kemikaaleja, joiden vaikutusta ei välttämättä pidemmällä aikavälillä tiedetä. Lisäksi meikki siis nostaa vapaiden radikaalien määrää iholla ja se taas vähentää kollageenia. Kun kollageeni vähenee iho vanhenee. En laittanut tuohon mitään tutkimusta, koska en nyt muista mistä tuosta luin ja siksi laitoin vielä ”kuulemma”.

   Epäilen siis onko aiheesta edes tutkimustuloksia, mutta voisin tavallaan uskoakin tuon paikkansa pitävyyteen. Jos mietitään, että nukuttaisiin vaikka viikon ajan meikit naamalla niin lopputulos olisi varmasti aika raffi. Monesti itsekin katson itseäni illalla peilistä ja iho näyttää nimenomaan vanhemmalta päivän vanhat meikit naamalla. En tokikaan ole varma onko se vaan silmän lumetta vai vanhentaisiko aidosti. Siksipä käytinkin sanaa kuulemma.

   Itse jotenkin uskon siihen, että ihon vanhenemista ei voi pysäyttää mutta sitä pystyy muutamilla kikoilla hidastamaan. Toivon, että meikittömät päivät ovat yksi sellainen. :)

  • Olen huomioinut aivan saman. Jos meikkaan useampana päivänä ihoni on vanhemman näköinen. Siksi en nykyään käytäkkään muuta ku kulmaväriä ja ripsaria. Oon pitkään ollu käyttämättä meikkivoidetta,niin iho sitä ei enää kaipaakkaan.

  • Niin, mielestäni meikkaaminen kyllä näkyy ihossa nimenomaan tietynlaisena sameutena, kuivuuten ja elottomuutena. Jos siis välipäiviä ei ehdi pitämään. Osittain siis myös vanhentavana efektinä. Heti, kun on vähän meikitöntä päivää pitänyt on ylipäänsä iho hehkuvampi ja meikkikin paremman näköinen.

 6. Itse käyn arkisin töissä ja sinne tulee meikattua. Viikonloppuisin taas oon täysin ilman meikkiä ellei tule lähdettyä esim. baariin, leffaan, syömään tai johonkin muuhun tälläseen :) Kaupungille ja kauppaan voin mennä hyvin ilman meikkiä. Meikittömyys ei oo ollu mulle koskaan mikä ongelma ja etten pystyisi näyttäytymään ilman meikkiä. Ja mulla ei oo mitään tekoripsiäkään. Arkisin töihin tulee meikattua vähän, mutta kun joskus harvoin baarissa käyn niin sinne on kiva laittautua kunnolla ja meikata enemmän :)

  • Kuulostaa hyvältä ja nimenomaan siltä, että sinulla on hyvä itsetunto ulkonäkösi suhteen. Mahtavaa! Meikillä on tosiaan kiva ehostaa mutta sen ei kuulu olla pakkomielle. :)

 7. Mä haluaisin olla aina ilman meikkiä, mutta en voi. Ihoni on tosi epätasaisen värinen, nenäpielet, leuka ja posket punertaa ja se näyttää mielestäni rumalta. Tämän takia pakko käyttää meikkivoidetta töissä ja esim. kauppaan mennessä edes vähän peitevoidetta. Kulkisin ilman meikkiä, jos ihoni sävy olisi tasainen.. olin tässä puol vuotta työttömänä ja en meikannut melkein ikinä! Se oli ihanan vapauttavaa :) ihan ärsytti, kun sain taas töitä, että pitää alkaa taas meikkaa :D

  Olen vaihtanut kaiken kosmetiikan ekotuotteisiin, joten se vähän lohduttaa tässä kemikaalikuormassa ja ei tunnu niin pahalta meikata usein.

  • Oletko kokeillut ruokavaliomuutoksia? Voisiko kyse olla allergiasta? Lähinnä siis tuota punoitusta mietin. Toisaalta toisilla on hyvin herkkä iho ja se reagoi oikeastaan ihan kaikkeen epätasaisella värillä.

   Ekotuotteet ovat kyllä ihania ja on ollut itsekin huippu löytää nimenomaan luonnonkosmetiikkaa joka toimii!

  • Mulla on ollut koko ikäni tämmöinen iho ja äidilläni myös.. couperosa on nimeltään. Ohut ihotyyppi ja kaikki paistaa läpi siitä. Lisäksi kaikki näkyy siinä, sääolosuhteet, suuttumus, ujous eli muuttuu punaiseksi poskista, mutta tuo epätasainen väri on aina siinä. Eikä siihen voi oikein vaikuttaa, muuta kuin kalleilla kosmetologi laser hoidoilla :(

  • Joo, tiedän muutaman ihmisen joilla on couperosa. Suosittelen kokeilemaan tätä voidetta: https://www.dr.hauschka.com/fi_FI/tuotteet/ruusuvoide/

   Tuli vaan mieleen, kun jonkun verran olen nimenomaan Dr. Hauschkan tuotteisiin tutustunut ja sain itse joskus tuota voidetta testiin. Oli ihanaa jopa normaalille iholle ja tuonhan nimenomaan sanotaan auttavan couperrosaa tai muuten herkkää ihoa. Aina voi kokeilla. :)

  • Kiitos, sitä olenkin käyttänyt monta vuotta, mutta vain talvisin ja kuiviin kohtiin, kun se on niin rasvainen. Mutta muuten tuo voide on kyllä ihan mun lemppareita :)

  • Okei, no sitten en tosiaan aivan väärin muistanut. :) Kiva jos siitä on jotain apua!

 8. Lähetän kohta sulle kyllä kuvat, joilla todistan ettei kaikki näytä meikittömänä nuoremmalta kuin meikattuna :D Tosiaan noi ripsesi tekee jo ”meikittömään” ilmeeseen aika paljon nimittäin tummatukkaisena omistan todella vaaleat ripset sekä kulmakarvat, joten koko naama näyttää todellakin melko valjulta ilman meikkiä. Heti kun naamasta erottuu edes ne ripset ja kulmat niiin näyttää paljon eloisammalta!

  • Hahah no mutta eihän se sitä tarkoita ettekö näyttäisi nuoremmalta ilman meikkiä?! ;) Meikki vanhentaa mielestäni aika paljon ja varsinkin silloin, jos silmät meikataan tummiksi. Ilman silmämeikkiä moni näyttää vähän vauvalta. :D Itse kyllä eritoten jos minullakaan ei olisi ripsiä. Olihan tässä vähän aikaa sitten ajanjakso, että näin olikin. Mutta eipä tuo silloinkaan itselleni ongelma ollut. Osittain silmät ovat jopa todella kauniit ihan sellaisenaan, luonnollisina.

   Mutta onhan se totta, että kulmakarvat ja ripset tuovat kasvoihin ilmettä. Jos tuntuu, että tuo on itsellesi ongelma niin otappas asiaksesi värjätä kulmat ja ripset, tulee varmasti ihan hurjan paljon skarpimpi fiilis! :)

 9. Aina yhtä ihania nää sun aiheet, kun vaihtelee! <3 Oon ehdottomasti samaa mieltä siinä, että ihon on hyvä antaa välillä hengittää, vaikka käyttäisikin vaan luonnonkosmetiikkaa, joka tekee hyvää iholle. Mä niin toivoisin, että voisin pitää viikossa enemmän meikittömämpiä päiviä. Mutta mulla on viikossa useimmiten vain yksi vapaapäivä ja töihin on laitettava ainakin vähän meikkiä, edustustyötä kun tekee. En kyllä jaksa mitään luomivärejä ja muita alkaa laittelemaan joka päivä, vaan usein tavoittelen raikasta ja luonnollista lookia. Mutta tilanteesta riippuen tietysti. Mulla on kyllä aina ollut tapana pitää viikossa vähintään yksi meikitön päivä ja niin teen edelleen. Yleensä se jää siihen yhteen, mutta parempi sekin on kuin ei mitään :)

  • Ihana kiitos. <3

   No mutta se yksikin on aivan hyvä! Oli mullakin ennen vähemmän. Nykyään on vaan mahdollisuus olla enemmän ilman meikkiä niin silloinhan minä olen! ;D Ja silläkin tekee tosiaan paljon, että poistaa meikit aina kun tulee kotiin. Mitä enemmän iho saa hengitellä sen parempi. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta