Herkullinen kaura

*Kaupallinen yhteistyö: Uotilan Kauraleipä.

Olen maininnut tämän useasti ennenkin: Kaura on yksi keittiöni suosikeista. Pidän sen mausta, koostumuksesta, ravinteikkuudesta ja siitä, kuinka hellävarainen raaka-aine se on vatsalle. Koska itselläni ei koskaan keliakiaa todettu, kykenen syömään kauratuotteita jotka on valmistettu samalla linjalla muiden viljojen kanssa. Siispä ihan tavallinen kaura ilman gluteeniton -etuliitettä toimii vatsalleni erinomaisesti!

Uotilan kauraleipä

Uotilan Kauraleipä

Uotilan Kauraleipä

Käytänkin kauraa aika monipuolisesti ja varsinkin leipää tulee suosittua ruokavaliossa ihan päivittäin. Minulle on kuitenkin hyvin tärkeää, että se leipä on nimenomaan jauhojen osalta  sataprosenttisesti kaurasta valmistettua – eikä pidä sisällään esimerkiksi vehnä -tai ruisjauhoja. Onneksi nykyään tältäkin osin kuluttajien toiveisiin vastataan kokoajan paremmin ja markkinoilta löytyykin jo leipää, joka on valmistettu 100 % kaurajauhoista. Yksi tällainen uutukainen löytyy Uotilan Leipomolta ja on itseasiassa ihan vasta markkinoille lanseerattu!

Kyseessä on suomalainen puhtaista raaka-aineista valmistettu lisä- ja säilöntäaineeton kauraleipä, jonka aineosat ovat tosiaan viljojen osalta 100 % täysjyväkauraa (kaurajauho, jyvä ja lese). Tuote ei kuitenkaan ole täysin gluteeniton, sillä se on valmistettu linjoilla joilla käsitellään muitakin viljoja. Leipä sopiikin erinomaisesti etenkin kaikille meille, jotka emme keliakiaa sairasta – mutta vatsamme ehkä reagoi herkästi useimpiin viljoihin. Kauraleipä on myös oiva tapa vähentää vehnän syöntiä ja valita arjessaan paremmin.

Uotilan Kauraleipä

Uotilan Kauraleipä

Uotilan Kauraleipä

Uotilan Kauraleipä

Kaurahan on ylipäänsä ravinto-arvoiltaan erinomainen valinta! Se pitää sisällään runsaasti kuituja, alentaa veren huonoa kolesterolipitoisuutta ja täyttää nopeasti. Etenkin kauran kuitupitoisuudesta puhutaan paljon ja henkilökohtaisesti pakko sanoa, että kaura toimii kyllä erinomaisesti suoliston hyvinvoinnin ylläpidossa. Tässä Uotilan leivässä on mukana myös psylliumia ja pellavansiemeniä, joiden roolia suoliston terveyden suhteen en voisi enempää korostaa!

Vaikka ravintosisältö olisikin kohdillaan, vaadin leivältä ehdottomasti myös makua. Kokemukseni täysin gluteenittomista leivistä ovat aika huonoja ja siksipä nimenomaan kaura on tarjonnut itselleni erinomaisen vaihtoehdon! Tässä Uotilan leivässä onkin todella aito maku ja limppuhulluna itseeni iski nimenomaan tuo leivän limppumainen rakenne. Leipä on tiivistä tavaraa ja maistuu aidosti kauralle. Leivästä maistuu selkeästi läpi nimenomaan se, että lisäaineita ei ole käytetty ja kyseessä on puhdas kauratuote!

Uotilan Kauraleipä

Uotilan Kauraleipä

Uotilan Kauraleipä

Uotilan Kauraleipä

Uotilan Kauraleipä

Suosin kauraleipää päivittäin ja pääasiallisesti muutaman palan päivässä. Täytteinä ovat poikkeuksetta erilaiset kasvikset ja vihreät, avokado, laktoositon- tai kaurapohjainen levite, kananmuna ja erilaiset yrtit. Rakastan ripotella leivän päälle lopuksi vielä mausteita, kuten pippurirouhetta tai Herbamarea – nam! Kannattaa oikeasti kokeilla ellet ole vielä testannut. 🙂

Pidän leipää ylipäänsä erinomaisena välipalana ja nimenomaan tuomaan ruokavalioon monipuolisuutta. Sen päällä on helppo syödä mm. vihreitä tai pari kananmunaa – jos ne ovat muuten päivän ruokavaliosta uupuneet. Leivästä saa energiaa ja sen voimalla jaksaa toimia. Myös treenit kulkevat parin kauraleivän voimin aivan mahtavasti! Itsehän en enää leivästä mistään hinnasta luopuisi ja koen, että se sopiikin keholleni erinomaisesti.

Onkos täällä muita kauraleipään hurahtaneita? Tai mitä mieltä olette ylipäänsä leivän syömisestä? 🙂

Kommentit (18)
  1. Uotilan leivät ovat olleet jo pitkään omia lemppareitani! Juurikin tuo että ne ovat niin aidoista raaka-aineista tehty, ja ainesosaluettelo on aina ihanan lyhyt.. Ei siis sisällä turhia lisäaineita tai tärkkelyksiä. Pitääkin käydä ostamassa tuota kauraa, kuulostaa hyvältä tämä uutuus!

    1. Samaa mieltä! Vaikkakaan itselleni leivät eivät olleet tuttuja ennen yhteistyötä. Oli kuitenkin kiva tutustua ja nyt tiedän mitä jatkossakin ostaa. 🙂

  2. Jotenkin virkistävää lukea bloggaajasta joka syö leipää! 🙂 Tuntuu että leipä on nykyään niin monilla pannassa. Myös minulle ruisleipä ei sovi kovin hyvin, mutta satunnaisesti tulee kyllä syötyä, niin hyvää se on.. Muita leipiä, etenkin kauraleipiä tulee syötyä oikeastaan päivittäin pari palaa ja minulle ainut oikea aamupala on nimenomaan leipä, koska en tykkää puurosta ja smoothiet yms eivät mielestäni pidä nälkää tarpeeksi hyvin. Tuota suosittelemaasi leipää en olekaan maistanut, täytyy ostaa testiin heti tänään 🙂

    Taisin joskus aiemminkin antaa vastaavaa palautetta, mutta pakko vielä lisätä kiitokset aivan ihanasta blogista 🙂 Blogisi taso on noussut ihan huimasti tämän vuoden aikana ja muodostunut suosikkiblogikseni 🙂

    1. Hahah – niin se taitaa olla katoava luonnonvara. 😀

      Olen sitä mieltä, että kaikkea voi syödä kohtuudella mikä omalle kropalle sopii. Jos leivän jättää pois, on huolehdittava sitten kuiduista muilla tavoin. Itselleni leipä on kuitenkin nimenomaan osa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota, enkä näe sitä millään tavalla pahana. Miksi ihmeessä sitä välttelisin jos olen löytänyt vielä itselleni sopivan vaihtoehdon? Vähän sama kuin pastassa. 🙂 Ja kannattaa kyllä kokeilla! Tykkään säilöä noin isoa pakettia pakkasessa ja napata sieltä sitten paahtimeen pari palaa päivässä – nam! Limppumaisen leivän ystävälle tämä on ehdottomasti lahja taivaasta. 😉

      Ja hei kiitos ihan super paljon palautteesta – arvostan sitä todella! Jokainen tällainen palaute antaa nimittäin uutta energiaa ja saa bloggaamisen tuntumaan entistä paremmalta. Siispä kiitos! :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *