Helppo arkiruoka riisistä

Kun siirryin kasvisruokavalioon, jäi riisin syönti alkuun todella vähälle. Jotenkin riisin käyttö kasvisruokavaliossa ei vaan löytänyt heti paikkaansa ja ennen niin paljon suosimani curryt jäivätkin pauselle. En tykkää paistetusta tofusta kastikkeissa, joten tässä yksi syy sille. Tilalle tulivat erilaiset pastat. Niiden kanssa oli jotenkin huomattavasti helpompi yhdistää kasvisvariaatioita – vaikka nyt, kun mietin niin en edes tiedä miksi?

img_4545

Riisihän on todellisuudessa ruokana todella helppo ja monikäyttöinen. Voit yhdistää sitä oikeastaan melkein mihin vaan ja se on ehdottomasti ruokaa, jota voi syödä parin päivän säilömisenkin jälkeen. Keitetyn riisin voi aina myöhemmin paistaa uudestaan ja tehdä siitä taas tuoretta.

Itse olen innostunut vasta viime aikoina tuon raaka-aineen käytöstä uudestaan ja olenkin tehnyt  siitä erilaisia paistetun riisin seoksia. Paljon tuoreita kasviksia, tofua, vihanneksia ja yrttejä riisin kanssa sekaisin. Helppoa, maukasta ja herkullista! Ja tässäkään ei tosiaan kannata unohtaa hyvää maustamista ja niiden raaka-aineiden tuoreutta. Mieluiten siis freesiä sieltä kaupan hevihyllyltä, kuin pussi pakastevihanneksia. Tai tämä on oma mielipiteeni. Pakastevihanneksia en käytä enää nykyään ollenkaan, sillä niissä on vaan joku sellainen vetinen pakasteen maku – verrattuna siis tuoreeseen. Ravinto-arvoihin en lähde kantaa ottamaan, jokainen itse päättäköön. :)

img_4523

img_4503-2

img_4525

Jos siis kaipaat maailman helpointa reseptiä sinne kotikeittiöön – tässä tulisi erinomainen sellainen! Satsista tulee ainakin kolmelle henkilölle annos, joten sinkkujen kannattaa mahdollisesti puolittaa. Itsehän söin tästä parina kertana, joten määrä oli sinällään itselleni ihan passeli.

Riisi-kasvisseos (GL, M)

 • 3 dl riisiä
 • 1 punainen paprika
 • 1/2 parsakaalinippu
 • Kourallinen kevätsipulia (tai muuta sipulia)
 • 3 porkkanaa
 • Siivu inkivääriä
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 1/3 paketillista tofua (käytin Alpron maustamatonta)
 • Mausteet: curry, mustapippuri, laadukas suola ja paprikamauste
 • 1/2 kourallista tuoretta basilikaa
 • 0,5 dl tuoretta sitruunamelissaa
 • 1 sitruuna
 • Loraus oliiviöljyä

Keitetään riisi tuttuun tapaan. Sillä välin pestään ja siivutetaan kasvikset (+basilika & sitruunamelissa), jonka jälkeen ne paistetaan pannulla miedolla lämmöllä. Lisätään mausteet, valkosipuli, tofu ja inkivääri. Puolitetaan sitruuna ja puristetaan puolikkaan mehut kasvisten joukkoon. Kun riisit ovat kypsiä ja kasviksetkin pehmenneet – lisätään sekaan keitetyt riisit. Tässä kohtaa lisäsin vielä currya jolloin riisikin sai kivan keltaisen värin. Lorautetaan sekaan myös hitusen oliiviöljyä. Paistellaan miedolla lämmöllä jotta riisiinkin tulee hieman sitä paistettua fiilistä ja makua. Lopuksi puristetaan joukkoon vielä vähän lisää sitruunanmehua ja sekoitetaan.

Tässä kohtaa ruoka onkin valmista nautittavaksi! Kaveriksi lasillinen sitruunavettä.

img_4508

img_4521

Eipä tosiaan vaadi aina kummoisia ponnisteluja helppo ja halpakin arkiruoka. Tuosta syö sen pari päivää helposti ja makukin on oikeasti maukas – olipas sitä muuten vielä silloin kakkospäivänäkin! Lämmin suositus. Joukkoonhan voi iskeä melkein mitä vaan kasviksia, joista nyt yhtenä lisukkeena itselleni tuli mieleen puna- tai lehtikaali. Sopisi muuten aivan varmasti tuohon yhtälöön, kuin nenä päähän. :)

Tuleeko teidän suosittua riisiruokia? Jos on jotain kasvispainotteisia sellaisia mielessä – saa vinkata reseptiä?!

Muuten toivottelen mukavaa ja rentouttavaa sunnuntaita. Niin kiva nähdä tuota aurinkoa pitkästä aikaa!

On my way

2 vastausta artikkeliin “Helppo arkiruoka riisistä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta